Mój ogród wśród łąk część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 5

Post »

Małgosiu ostróżka taka zielona. ;:oj Zastanawiam się przed czym twoi sąsiedzi się tak osłaniają. Chyba przed widokami. ;:14
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Całkiem wiosennie u Ciebie. Róże jeszcze mają liście, u mnie tak samo! Próbowałam poodrywać, ale trzymały się mocno. Tak dobrze, że pędy, które puszczają, nie rosną, tylko się zastanawiają.
Widze, że Ty też masz szkodnika, ale przynajmniej wiesz, co to za jeden :;230
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,Twój ogród wśród łąk zawsze będzie piękny,a betonowy mur można obsadzić lub czymś zasłonić ,roślinki garną się do życia bo nie ma zimy,fajnie wyglądają siewki gailardii ,często zboże tak wyrasta jak jest mokre lato,możesz przenieść je do doniczek ,stroiki świetne ,pozdrawiam i szczęśliwego Nowego roku życzę ;:196
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fajne te przysposobione wazony na suche pędy - kanka i beczułka. Bardzo gustowne ;:333
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Gosiu wnusio przecudny ;:167 Gratuluję Babciu ;:168
Dom i obejście pięknie świątecznie przystroiłaś ;:63
A co do betonowego płotu nawet rozumiem,ale cóż można począć...Zaakceptować co jest i próbować zamaskować :wink:
Takie kopce i u mnie goszczą i to w ilościach wręcz oszałamiających ;:oj Chyba wszystkie krety z łąk do mnie przyszły :;230 I co gorsze,moje nowe psiowe panienki w miejscach kopców wykopują mega dołki ;:222

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku :!:
Pozdrawiam Amelia
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

:wit
Ostatni dzień roku ....czas na nowe plany, nowe wyzwania, a widzę że lekko nie będzie. Rzeczywistość, jaka powstaje zaczyna mnie przerażać. No dobra, ale na razie bez marudzenia, na razie jest, a właściwie za chwilkę będzie wieczór sylwestrowy i czas na zabawę i szaleństwa. Mikusia już dostała odpowiednią dawkę środka uspokajającego, a Pepsi smacznie chrapie obok mnie, bo ona nie boi się huków i wystrzałów. Natomiast Zuza czeka w blokach startowych, bo moje młodsze dziecko wprost uwielbia petardy i fajerwerki. Zupełnie nie rozumiem tego... ale cóż, raz w roku pozwalam jej nacieszyć się tym szaleństwem. Oczywiście głównym ogniomistrzem jest mój M, bo ja jestem tchórz i nie lubię hałasów.
Z wieści ogrodowych to zaczynam planować nowy sezon. Przeglądam szkółki, rysuję sobie plany rabat, wertuję czasopisma, których całą tonę dostałam od koleżanki. Na pewno powiększę swoją kolekcję róż, już mam kilka w koszyku :wink: . I niedługo można będzie siać, na razie do kuwetek, ale zawsze to już jakieś grzebanie w ziemi. :tan Niedługo wiosna :D

Kasiu - Widok wierzb zawsze mnie uspokaja. To takie swojskie i polskie ;:333

Tulapku - Sam widzisz ;:131

Monia - Zaobserwowałam osłabienie działalności kreta u siebie. Zrobiłam fotkę kopców kreta, bo to jedyne u mnie jego budowle. Poprzednie lata były na bogato :lol: , więc jest nadzieja, że i u mnie kończy swoją działalność. ;:136

Olka- Mam ciszę i spokój, fakt. I bardzo lubię miejsce, gdzie mieszkam. Proces adaptacji trwał u mnie co najmniej rok. Było mi ciężko, ale dałam radę. Teraz nie wyobrażam sobie mieszkać w bloku.

Krysiu - Mrozy przyszły, ale zimą to stan raczej normalny....szkoda jedynie że bez śniegu. Bardzo chciałabym posadzić winobluszcz, ale muszę najpierw porozmawiać z sąsiadami zza płotu. W razie, jakby pnącze się rozszalało i przeszło do nich.

Marysiu - Każdy sposób jest dobry, na pewno na jakiś czas zadziała. Dziękuję ;:196

Monia - Dziękuję ;:196 Tak, bluszcz jest dla mnie baaaardzo przydatny ;:333

Zuzia - I jeszcze można z tego letniego kina niezłą kaskę wyciągnąć ;:215

Soniu - Pojęcia nie mam, bo ich nie znam. Się okaże ;:218

Miłeczko- Od dwóch dni przestało być wiosennie, bo przyszedł mróz. Szkoda tylko, że bez śniegu ;:145

Martuś - I właśnie sobie przypomniałam, że zapomniałam posadzić siewki do doniczek ;:223

Jacku - Uwielbiam takie przedmioty z duszą. Część znajduje miejsce w domu, a część ze zrozumiałych powodów na zewnątrz, w ogrodzie.

Amelko - A ja nie mogę się doczekać aż pochwalisz się swoim maleństwem. ;:196 Ile jeszcze?
Może pieski w końcu znajdą kreta w norkach? ;:108 Znałam psa, co łowił krety i nieźle mu polowania wychodziły. Może masz to szczęście i Twoje nowe pieski mają takie zdolności.

Życzę Wam Kochani wszystkiego dobrego w Nowym Roku. :wit

Obrazek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Betinko ;:196 I co, znalazłaś coś ciekawego w R? Ja mam ogromne dylematy ;:109 Jak mawiam....w du...e mi się poprzewracało :;230
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Wszystkiego najlepszego w 2016 ;)
Mój Młody także uwielbia fajerwerki, tej nocy było ich najwięcej i najładniejsze. Moje zwierzaki nie odczuły ich.
Plany i ja mam, oby się spełniły :D
Pozdrawiam - Justyna
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko dziękuję Ci ;:196 i również życzę wszystkiego dobrego i realizacji planów w Nowym Roku.

Dzisiaj był piękny, słoneczny, acz cokolwiek mroźny dzień. Zaliczyliśmy noworoczny spacerek po najbliższej okolicy.

Sąsiad buduje dalej :evil:

Obrazek

Obrazek

Cudny widok mam nadzieję nie zostanie zamurowany....ale kto wie, jak się sąsiad rozpędzi to nie wiadomo

Obrazek

Jak to przeskoczyć? Oj kondycja siadła przez świąteczne słodycze ;:224

Obrazek

Udało się przeskoczyć rów i maszerujemy dalej :D

Obrazek

Po drodze mijam przecudnie okulkowany żywopłot z ligustru. Mam ochotę na takie krzaczyszka u siebie, bo zimą cudnie się prezentują.
Krzak dzikiej róży obsypany owocami też pięknie komponowałby się w moim ogrodzie. Właśnie o tej porze roku zauważam krzewy, które są niby niepozorne, ale jakże piękne.

Obrazek

Obrazek

I doszliśmy do centrum wsi ....zawijamy kółko i z powrotem przez pola i łąki do domku na ciepłą herbatkę.

Obrazek

Pozdrawiam Noworocznie :wit Macie już jakieś postanowienia? Ja oczywiście się odchudzam ( co roku tak mam :wink: ).
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudny spacer, ładne widoczki ;:138 mnie się nawet nosa nie chciało wychylić. Jaj Bąbel będzie większy to będę miała z kim spacerować :) Petard nie bał się :). Postanowienie Noworoczne ---to ma być fajny rok :lol:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Super spacerek Noworoczny... Ja z córą byłam na łyżwach, ale mi dupsko zmroziło a ręce i nogi zmarzły....
Też mam postanowienie aby się odchudzać. Dziś jeszcze większe niż wczoraj, bo po lodowisku wstąpiliśmy do moich rodziców i mama moja ma nową wagę. Pokazuje o 3 kg więcej niż moja... ;:306
Można się załamać..... ;:224
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Witaj Gosiaczku ;:196
siejsko , wiejsko-czarodziejsko ;:167 uwielbiam takie klimaciki , my z Chałaputkiem też zrobiliśmy kilka kilometrów , trzeba się ruszać bo normalnie już cztery litery bolą od wypoczywania szczególnie że ja prawie tydzień przeleżałam w łóżeczku ;:147 . Pozdrawiam serdecznie i wszystkiego najlepszego w Nowym Roczku ;:196
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu rzeczywiście facet chyba ma betoniarnię ;:oj
A te wierzby takie malownicze! Zuzia nie da rady? to kto da :;230
Stołówka zacznie niedługo pustoszeć jak jeszcze pomrozi :D
Małgosiu 1 stycznia zawsze się odchudzam ...ale jak zjem to co napiekłam i i nagotowałam...potem bywa różnie.
Tobie życzę żeby się udało ;:196
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Witaj Małgosiu :)
Masz piękny i bardzo zadbany ogród, świetne akcenty takie jak ta ceglasta ściana. Wszystko mi się w nim podoba.
Cynie przy wjeździe od bramy podobnie jak u mnie w tym roku. Tylko u Ciebie już z utwardzonym wjazdem.. to i prezentują się dużo lepiej ;:215
Oczywiście i znalazła się roślinka, która trafiła na moją listę chciejstw, a mianowicie Rhapsody in Blue ;:167
Będę zaglądać do Ciebie, bo jest co podziwiać ;:7
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Małgosiu, ja nie sadziłem ligustru ale chyba nasiona przywędrowały i sam się sieje, bo krzaczków i siewek coraz więcej widzę. Więc proponuję zebrać nasionka i wysiać u siebie :idea:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”