Zawsze za krótkie lato cz. 26

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zawsze za krótkie lato cz. 26

Post »

Marysiu, tę sztukę [poezja] zostawiam artystom. Ja zdecydowanie wolę sadzić, siać, przesadzać, plewić, podlewać, karmić wszelkie głodne żołądki ...
Na tym polu się sprawdzam, więc tego będę się trzymać. To też jest dla ludzi. ;:306 ;:306 ;:306
Ale dziękuję Ci za zachętę. ;:167 ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, ten jest śliczny

Obrazek

Jak się nazywa?
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam nadzieję ,że u Margo przyjmą się roślinki od Marysi :) ja niedawno wykopywałam , bo likwidowałam rabatę i się przyjęły u córki :lol:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu ;:196 PIĘKNIE ;:138 ;:138
Śliczne lilie i liliowce ;:333 Lilia Lankon u mnie też zakwitła :D
Floks Drummonda - cudny ;:63
Serdecznie pozdrawiam i zdrówka życzę ;:196
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Witaj Marysiu, jestem bardzo rzadko na forum, ale ciekawość mnie przygnała. Jak się mają gipsówki? Przyjęły Ci się?
U mnie szaleją.
Twój ogród wypieszczony i rośliny z wigorem.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu kochana, masz zapisane czym mogła bym się z Tobą podzielić?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu ja dzisiaj miałam dzień rodzinny, było grillowanie i mile spędzony czas w ogrodzie. Potem pozbieraliśmy porzeczki, bo już dojrzały. Dobrze, że mam ograniczone miejsce w ogrodzie i moje zakupy są ograniczone, a jak do tego dojdą dary to już aż nadto. Ratują mnie jedynie podziały kęp dla gości, bo rośliny rozrastają się i zasłaniają te mniejsze, albo delikatniejsze. Dzisiaj w nocy ma padać, to mam nadzieję że ogród podleje, bo znowu woła wody! ;:303
Nie martw się wszystkim nam kondycja spada, to normalna kolej rzeczy z wiekiem, ja się już z tym pogodziłam :D Całuję i życzę Ci spokojnej nocy ;:196

Joasiu tyle razy myślałam o Tobie, czasem pytałam Iwonkę, ale teraz i jej nie ma na FO. Pewnie coś stanęło na przeszkodzie skoro M. powierzyłaś ogród? Dziękuję, że wpadłaś i ściskam Cię serdecznie ;:168 ;:196

Lucynko oczywiście trzeba robić to co się lubi i w czym jest się dobrym. Chociaż wielu jest takich co próbują wszystkiego i mówią dopóki nie spróbujesz nie wiesz :uszy
Ja też się za wiele rzeczy nie biorę wiedząc, że to nie na moje możliwości ;:168

Aguś to jest tojeść kropkowana ;:108 rozłazi się, ale jak się ją trzeba w ryzach jest ok!

Karolinko jakoś tak się dzieje, że jak się dzielę to mi przybywa :oops:

Tereniu witam Cię ;:196

No to się cieszę że Ci wreszcie lilia zakwitła, chociaż moje od pierwszego sezonu kwitły i z dwóch cebul jest już chyba 5. Nie wiem jak się rozmnażają, bo wyrastają kawałek dalej a mateczne cebule są w pojemnikach :? Ten floksik mnie zauroczył i pewnie będę starała się go mieć. Dziękuję za pozdrowienia i ślę Ci serdeczności na cały tydzień ;:196

Iwonko nie pamiętam i nie zapisywałam ;:145 ja wiem, że moszenki mam Ci wysłać ...a co jeszcze też nie wiem :?: :?:

Parę dzisiejszych zdjęć na wieczór niedzielny!

Taka śliczna żółta malwa dwa lata temu przywędrowała do mnie z w postaci nasion :lol:

Obrazek

Ewuniu Koro! kwitnie buraczkowa pysznogłówka i ten cudny tojad!

Obrazek Obrazek

Liliowce!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i róże!

Obrazek

Obrazek

Mam nadzieję, że do rana te chmury zamienią się w deszcz ;:219

Obrazek

Dobrej nocy!
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Marysiu jutro moge nie dac rady, ale we wtorek wyslę do Ciebie krwawnik.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu u mnie te chmury już przyniosły deszcz ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

:wit
Ach, jakie piękne niebo ;:167 Ja także liczę, że coś popada, bo wczoraj nie wszystko podlewałam i zaczynam się martwić, że zawaliłam :roll:
Róże i liliowce piękne a malwa kolor ma bardzo delikatny. Ciekawa jestem, co ją tak podziurkowało...

A z porzeczek co będzie? Sok? Ja czarne najbardziej lubię ale a mnie na razie kiepsko z owocowaniem.
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu spokojnie wyślij wtedy jak będziesz mogła ;:168 dziękuję ;:180

Marysiu u mnie tylko w pewnym momencie powiało i na razie cisza ;:oj

Małgosiu jasna sprawa że będziesz mogła, w ogóle mam ochotę ją ogolić od spodu, bo tam są rośliny i te patyczki pójdą do ukorzenienia. Ja też nie podlewam od czasu gdy padało i znowu sucho bardzo ;:222 Z porzeczek czerwonych Aga zrobi dżemik do mięsa, a z czarnych chyba w całości będzie winko. Wcześniej zebrałam białe i M też nastawił wino, ale to w malutkim dymionku na próbę :D Wszystkie malwy tam w polu są takie podziurkowane i to rok w rok, a te w ogrodzie nie :)
Kładź się spać, bo jutro do pracy ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,u mnie cisza i nie zanosi się na żaden deszcz,nie podlewałam dzisiaj bo mi się nie chciało,a na następny weekend zapowiadają znowu 36stopni gorąca,przecież sie wykończymy przy takich temperaturach,teraz jest fajnie ,ale to tylko na moment i znowu gorąco,dzisiaj spędziłam dzień spokojnie ,był obiadek dla nas ,Zuzi i Grzesia -wnuka kuzynki ,który przyjechał do nas na weekend zobaczyć sie z Zuzią i pobyć na chwilę u nas a Iza ze swoją rodziną pojechali na Turbacz,przyjechali o 19 wykończeni,spaleni słońcem chłopcy ledwo szli z samochodu,tyle godzin na nogach ,mówią,że w górę szli 4 godziny ,w ogrodzie zakwitły pięknie katalpy ,ale zdjęć też nie zrobiłam ,może jutro,pozdrawiam i miłej nocki ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu witaj :wit U mnie dzisiaj pochmurno i deszczowo . Malwa ciekawy ma kolor ,liliowce śliczne .
Moja ziemia jest cały czas wilgotna ,a mimo to roślinki dziwnie sie zachowują i już nie wiem czy podlewać czy nie ;:218 ,ale nie podlewam .Marysiu zdrówka ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu niezwykła bujność roślin na Twoich rabatach. Wcale nie widać upałów i suszy. Jest cudnie, tyle się dzieje, roślinki kwitną jedne przez drugie :D Lilie, liliowce, róże i całe masy innych pięknych kwiatów :D
Czytam, że bardzo przyjemnie spędziłaś niedzielę , w rodzinnym gronie, przy grillu ... oby jak najwięcej takich chwil :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu może jednak Ci podlało? u mnie zaczęło nim poszłam spać i do rana słyszałam równomiernie padający deszczyk. Teraz też pokrapuje i z ogrodu przyszłam trochę mokra :D Dzieci miały ładną wycieczkę, a zjeżdżają do cioci na wakacje :D No to zacznie się teraz święto katalpy! Mam nadzieję, że kwiatom deszcz nie zaszkodzi. Życzę dobrego dnia i niech Ci ogród solidnie podleje, bo podobno jakieś upały jeszcze będą ;:219 Całuję ;:196

Alu no u mnie było sucho, to cieszę się z deszczu. Dlaczego twierdzisz, że rośliny zachowują się dziwnie?
Od Ciebie też chyba dostałam nasiona żółtej malwy? i wyrosły roślinki to za rok zobaczymy jak zakwitnie :D
Dobrego tygodnia ;:196

Agnieszko kiedyś spotykałam się ze znajomymi, teraz jakoś wolę spędzić czas z dziećmi, bo to przy codziennych ich zajęciach jedyny czas żeby porozmawiać ;:4 W ogrodzie po deszczu musiałam wiele roślin obciąć, bo albo przekwitły albo zmokły i oblatują... ale deszcz był niezbędny. Podlewanie to nie to samo co równomiernie padający deszczyk ;:215 Dziękuję za pochwały pod adresem ogrodu i roślin ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”