Działka na Kaszubach - 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Działka na Kaszubach - 2015

Post »

Marysiu, znaczy, że mnie u Ciebie nie byłooooo ;:oj
Boże jaki piękny zakątek Polski nam pokazujesz ;:215
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Basiu - dla Ciebie ta różyczka, której nie udało mi się wstawić....wiesz gdzie :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu ja po nią przyszłam właśnie.Dziękuję cudna jest ;:196
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo dobrze zrobiłaś Basiu :D
Cieszę się że Ci się spodobała ta różyczka! To moja ukochana "córeczka" jest, ukorzeniłam ją z patyczka przyniesionego przed laty z pracy. Nie mam dużo róż, bo słabo u mnie rosną ze względu na bardzo piaszczystą glebę, chociaż je dokarmiam jak tylko mogę. Ta akurat radzi sobie chyba najlepiej ze wszystkich. A w tym roku przeszła samą siebie....i jak tu jej nie kochać ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu,
takiej róży nie da się nie kochać.
Ja mam podobną do niej ,,Abraham Darby", która jest obok ,,Westerland" jedną z moich ulubionych.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu w poprzednim miejscu, miałam bardzo mało różyczek, też piachy, tu w nowym liczę na więcej, wszak ziemia o niebo żyźniejsza.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu - ja bardzo długo nie znałam nazwy tej róży. Nazywaliśmy ją Róża z Wytwórni....mało eleganckie imię dla takiej piękności - prawda? Po kilku latach pobytu na FO zaczęłam szukać, jak się naprawdę nazywa - to najpierw zidentyfikowałam ja jako ,,Abrahama Darby" właśnie, jednak nie wszystkie cechy pasowały i okazało się że to jest Alchymist. Szkoda, że nie powtarza kwitnienia ale ja jej to wybaczam...
,,Westerland" rośnie u moich przyjaciół - zawsze zachwycam się nią gdy kwitnie. Mówię wtedy, że krzew wygląda jakby płonął żywym ogniem.

Obrazek

Basiu - no to masz przed sobą dużo przyjemności - najpierw wybieranie, potem kupowanie a w końcu radość z rozwijających się różanych pączków :D

Obrazek
======================
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Marysiu pięknie Ci kwitł Alchymist. To cudowna róża. Muszę się pochwalić, że to właśnie dzięki Tobie mam tę różę. I podobnie jak Ty mam ją z patyczka - sama ukorzeniałam :heja W tym roku po raz pierwszy zakwitła i miała 11 kwiatków.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo - no to witam w klubie wielbicieli Alchymista :D
Ja się w tej róży zakochałam od pierwszego wejrzenia na początku lat osiemdziesiątych - rosła sobie na terenie zakładu w którym pracował mój mąż a później także i ja. I to właśnie z tego krzewu pochodziły patyczki, które ukorzeniłam.

======================================================

Grudzień pędzi niesamowicie szybko...chyba już można rozpocząć wspominanie minionego sezonu..

MARZEC - w tym miesiącu zaczynamy regularnie jeździć na działkę, przeważnie są to weekendy. chociaż niekoniecznie - wszak życie emerytów to same wolne soboty i niedziele :wink: W tym roku były to trzy wypady - 8-go. 18-go i 25-go marca'

8 marca
Tradycyjnie na Dzień Kobiet dostałam od mojego L dziesięć worków ziemi ;:306 Na działce w marcowym słoneczku ;:3 ładnie kwitły wiosenne cebulkowe maluszki

Przebiśniegi

Obrazek

Obrazek

Krokusy

Obrazek

Obrazek

Ranniki

Obrazek

Obrazek

Najbardziej spektakularnie kwitły Ciemierniki :)

Obrazek

Obrazek

Tego dnia posiałam nowalijki na kopcu kompostowym i zabezpieczyłam tunelikiem foliowym

Obrazek
3 KOTY
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2010, o 11:08

Post »

Witaj Marysiu! :wit
Dzisiaj mam Koci Dzień. ;:3
Buszując po watkach, które stale odwiedzam natrafiam na kociarzy i natychmiast "ląduję" w ich watkach. I nie żałuję, bo oprócz pięknych kotów znajduję równie piękne ogrody. :D
Marta
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto - witaj na Kaszubach :wit Ty zaglądając do ogrodów trafiasz dzisiaj na kociarzy a ja na....Ciebie ;:306
Najpierw u JagiS w "Zielonych Pokojach" a potem w "Ogrodzie Madzi" po drugiej stronie naszego jeziora...a w końcu okazuje się, że do mnie też zawędrowałaś... Muszę Ci powiedzieć, że kociarą jestem odkąd pamiętam, rodzice mówili na mnie kocia mama

Też mam trzy koty Mikolinę, Belzebuba i Fidela - w takiej kolejności od lewej strony zostały uwiecznione na tym zdjęciu To było pierwsze lato, które spędzały z nami na wsi - dlatego mają obroże i adresówki z imionami i nr mojego telefonu bo panicznie się bałam, że się pogubią.

Obrazek

Bardzo mi miło że do mnie trafiłaś - zapraszam częściej. Ja też bardzo lubię ludzi, którzy mądrze kochają koty i swoje ogrody.
A twoje koty, to gdzie można zobaczyć...bo chyba nie masz swojego wątku, prawda?
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ale cudowne kociaki. ;:oj
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Jakie śliczne kiciulki!
Ja mam jedną kotkę, która mieszka w domu z nami i pieskiem. Teraz już nie broi, ale przez pierwsze trzy lata tylko broiła, no ale wychowywałam ją w zastępstwie kociej mamy i zawsze za dużo jej pozwalałam. Jedyna korzyść z tego była i jest taka, że swobodnie sobie może po działkach biegać, bo wołana wraca na swoją działeczkę.
Wieczorami łazi za mną i miauczy, gdy zbyt długo nie idę spać. A gdy tylko wejdę do łóżka, Miśka natychmiast układa się obok mojej głowy i domaga się pieszczot. Po kilku minutach zadowolona przenosi się na swoje legowisko i śpi. Wtedy ja mogę sobie spokojnie poczytać i żadna kocia pazura nie drapie i nie drze książki. ;:185
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko i Lucynko - moje koty dziękują za miłe słowa pod ich adresem :D
To jest już takie starsze i raczej poważne towarzystwo - Mikolina ma 11 lat, Fidel jest chyba w tym samym wieku albo rok starszy( został przygarnięty ze śmietnika jako dorosły kot) a Belzebub czyli Bubuś skończył w maju 9 lat - więc o kocich figlach zdążyłam już zapomnieć.
Najwięcej serca mam do Mikoliny ( kicia ma problemy zdrowotne i wymaga dużej uwagi) a ona to odwzajemnia, wieczorami wchodzi pod kołdrę, układa się na moim ramieniu i mruczy...śpi ze mną całą noc. Fidel uczuciem obdarza mojego L, ja się śmieję, że z wyrachowania bo pan karmi kotka świeżymi rybkami prosto z jeziora. Bubek to kot-indywidualista, na wsi zrobił się z niego kot podwórkowy. W tym roku odkrył drewutnię i sypiał tam sobie w deszczowe dni i zimne poranki. Mikolina i Bubuś nie wychodzą poza działkę, Fidel to łazik i powsinoga. Znika na dwie-trzy godziny. Zwiedza działki sąsiadów ale wędruje też po lesie. Już się do tego przyzwyczaiłam ale zawsze czuję ulgę jak wraca do domu. Koty przychodzą jak się je woła >chrup chrup< Tak im mówię jak je karmię ;:306
======================

Marcowych wspomnień cd....

18.03 -
Ranniki w pełnym rozkwicie

Obrazek

Obrazek

Obrazekrozkwitły

kolejne krokusy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Irysy rediculata

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pokazały swoje kwiaty pierwsze pierwiosnki

Obrazek

Obrazek

i miodunki

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu oglądam Twoje ranniki i jestem na siebie zła, bo miałam dokupić cebulek ;:223 W jednym miejscu zginęły,a w drugim są dwa od czterech lat ;:oj ale są! Śliczne zdjęcia jak zwykle, ale muszę napisać ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”