Moje roślinki - bona
- myszorek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2007, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Co Ty robisz z anturium,że tak pięknie kwitną?
mój jakiś leniwy jest...

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
-
- Od: 30 wrz 2007, o 19:36
I jeszcze kilka:filodendron ipeperomia
fikus pumila zielony,szukam jeszcze ziel-białego

parthenocissus(nie wiem jak dokładnie sie pisze) od Basi,zimą zmarniał,była pusta doniczka wuięc wsadziłam tam paluszki hatiory i wtedy zaczą rosnąć jak szalony...

cykas z nowym listkiem

syngonium i starzec rowleyana
aeschynantus i aspidistra

fikus pumila zielony,szukam jeszcze ziel-białego

parthenocissus(nie wiem jak dokładnie sie pisze) od Basi,zimą zmarniał,była pusta doniczka wuięc wsadziłam tam paluszki hatiory i wtedy zaczą rosnąć jak szalony...

cykas z nowym listkiem

syngonium i starzec rowleyana

aeschynantus i aspidistra

Gorąco pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich
Bożena
Bożena
- myszorek
- Od: 5 cze 2007, o 16:09
Mogę Ci podesłać pumilę biało-zieloną 

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Pozdrawiam, Ola
- basga
- Od: 12 sie 2007, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O matko...Bożenko-ja już zapomniałam o tym cissusie,ale Ci ślicznie rośnie!Ja właśnie dziś dostałam maciupkie gałązeczki takiego ciemnozielonego od Karinki i czekam aż raczy korzonki wypuścić!
Jak Ty go pielęgnowałaś przez zimę,jak z wodą i słoneczkiem?Ogródki skalniaczkowe zajefajne...a co to jest w tej ostatniej podłużnej doniczce pośrodku-takie jakby błękitne,okrągłe listeczki?
Ten bordowy wilczomlecz chyba potrzebuje więcej słoneczka bo coś zielenieje. :P
Mój na pd.zach oknie zrobił się ślicznie bordowy.

Jak Ty go pielęgnowałaś przez zimę,jak z wodą i słoneczkiem?Ogródki skalniaczkowe zajefajne...a co to jest w tej ostatniej podłużnej doniczce pośrodku-takie jakby błękitne,okrągłe listeczki?
Ten bordowy wilczomlecz chyba potrzebuje więcej słoneczka bo coś zielenieje. :P

-
- Od: 30 wrz 2007, o 19:36
Olu anturium stoi w ciepełku u mnie i podl;ewam umiarkowanie,a nawozem to bardzo rzadko ponieważ nie lubi zasolonego podłoza,kwitną mi prawie bez przerwy i nawet nie mam kiedy rozsadzić bo boję się ,zeby nie uszkodzić
Basiu z tym cissusem to właściwie nic nie robiłam,rtylko jak włożyłam do doniczki paluszki hatiory i rzadko zaczęłam podlewać to ruszył jak z kopyta,wilczomlecze muszę rozsadzic jak znajdę chwilkę,rzeczywiście jak się ukorzeniały stały troche na pólnocnym oknie i kolorek zginł,ale już to naprawiam i przestawiłam na parapecik przy południowym oknie,te jakby błękitne listki to puszczające dzieci listki pachyphytum owiferum
jeszcze coś wrzucę:szeflera

fikus ali

ukorzeniona niedawno dawalia i siewka adiantum coraz większa

palemka

na razie tyle,bo muszę kilka fotek cyknąc,a kilka muszą mi moi chłopcy postawić na nogi,bo się pokładły
Basiu z tym cissusem to właściwie nic nie robiłam,rtylko jak włożyłam do doniczki paluszki hatiory i rzadko zaczęłam podlewać to ruszył jak z kopyta,wilczomlecze muszę rozsadzic jak znajdę chwilkę,rzeczywiście jak się ukorzeniały stały troche na pólnocnym oknie i kolorek zginł,ale już to naprawiam i przestawiłam na parapecik przy południowym oknie,te jakby błękitne listki to puszczające dzieci listki pachyphytum owiferum
jeszcze coś wrzucę:szeflera

fikus ali

ukorzeniona niedawno dawalia i siewka adiantum coraz większa

palemka

na razie tyle,bo muszę kilka fotek cyknąc,a kilka muszą mi moi chłopcy postawić na nogi,bo się pokładły
Gorąco pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich
Bożena
Bożena