Nasze 1500 m2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ogrodniczka01
1000p
1000p
Od: 18 lip 2009, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2

Post »

Lilie cudne ;:oj .

Czekam ,aż zakwitnie cały floks ;:138
Pozdrawiam i Zapraszam-Asia Ogród
Moje wątki
Sprzedam
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Soniu nie znam się dokładnie na odmianach host, więc po prostu wybierałam te najbardziej różniące się od siebie :wink: też mam taką nadzieję, że się rozrosną tym bardziej, że część posadziłam w słońcu i teraz codziennie sprawdzam czy nic im się nie dzieje ;:306 Do tej pory pogoda była dla nich łaskawa, a jak przyjdą upały to chyba parasole im porozkładam ;:306 U mnie na tej rabatce nornica już była, ale jakoś tak brzegiem przemaszerowała i chyba nie wyczuła deserku :wink:
Asiu dziękuję w imieniu lilii ;:196 Na floksy sama czekam, bo nie mam bladego pojęcia jakie część będzie miała kolory :oops: W tamtym roku kupowałam w ilościach hurtowych, nie sposób tego wszystkiego spamiętać :lol:
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Gosiu śmiejesz się z tymi parasolami a ja właśnie tak mam. ;:108
Posadziłam od strony północnej różaneczniki i słońce przypieka im liście...w upalne dni muszę rozkładać im parasole. :heja
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu to cieszę się, że nie będę jedyną w Polsce, bo wśród sąsiadów na pewno, dopiero będą mieli ubaw :wink: Już i tak dziwnie mi się przygladają, jak ciągle przesiaduję wśród kwiatków :D
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Gosiu, coraz piękniej u Ciebie.
"koci ogonek" fajowski, i masz już lilie ;:oj Moje dopiero w powijakach ...
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marlenko też mi się spodobała ta roślinka (może dlatego, ze uwielbiam koty...) Te lilie, które już zakwitły muszą być jakieś wcześniejsze, bo inne też dopiero w pąkach.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uroczyście informuję, że odbyła się inauguracja sezonu floksowego, a dokonał jej biały wysoki :wink:
Obrazek

W ostatnich dniach w ogóle starsi mieszkańcy ogrodu górą:
lilia
Obrazek

pierwsza w tym roku pysznogłówka (czy tylko ja patrząc na nią mam skojarzenia z tego typu łobuzerskimi emotkami ;:300 :?: :wink: )
Obrazek

języczka przewalskiego
ObrazekObrazek

szałwia muszkatałowa ma już ponad 1 m, a sam jej kwiat powyżej 50 cm ;:oj Do tego robi się coraz bardziej "rozłożysty"
Obrazek

Powojniki szaleją na całego:
błękitny anioł
Obrazek

niobe
Obrazek

obydwa włoskie wymieszały się ze sobą
Obrazek

Xerxes widząc co się dzieje postanowił włączyć się ponownie, a raczej kwitnąć nieprzerwanie. Nie dość tego, to ma jeszcze dwie ogromne zalety - jego kwiat jest największy z wszystkich moich i nie wiadomo, która strona jest ładniejsza :wink:
ObrazekObrazek

A z nowinek...
Tego kwiatka nieopatrznie pochwaliłam będąc u siostry. Wyobraźcie sobie moje zdziwienie, gdy po powrocie do domu otwieram bagażnik, a tam wszystkimi japkami śmieje się do mnie "nielegalny imigrant" ;:oj Zapowiedziałam natychmiastową deportację, jednak w odwecie zagrożono mi zerwaniem wszelkich stosunków dyplomatycznych ;:14 Więc został...
Obrazek

Tajemnicza róża zdradziła swój sekret po tym jak sięgnęłam do starych wiadomości pw i okazało się, ze w tamtym roku zamówiłam sobie Casanovę ;:306 Jak na uwodziciela przystało już skradł moje ;:167
Obrazek

Mój długo oczekiwany pączek powojnika wreszcie się rozwinął ;:138 I co myślicie? Andromeda?
Pierwszego dnia wyglądał tak
Obrazek
kolejnego tak
Obrazek

Liliowce wciąż ćwiczą moją cierpliwość ;:306 Niby już już mają się otworzyć i nic
Obrazek
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Małgosiu Ty już masz floksy u mnie jeszcze nie mają ochoty kwitnąć ,mieszkam w górach coś za coś ostry klimat wszystko pózniej,ale za to piękne widoki ;:170 Małgosiu ,że ja takiej niespodzianki nie miałam jak Ty ten pasażer na gapę jest piękny co ton za jegomość? :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko na pocieszenie powiem, że pozostałe floksy też póki co dopiero pąki mają, tylko ten taki "wyrywny" :wink: A widoki w górach przepiękne, warto za nie poczekać dłużej na floksy ;:108 Pasażer na gapę to osteospermum. Wielka szkoda, że jednoroczny :(
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Pięknie ci kwitną te powojniki.Aż zazdrość mnie bierze... ;:219
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu dziękuję w imieniu powojników ;:196 Są w miarę biorąc pod uwagę błędy w pielęgnacji takie jak np. brak cięcia :oops: Ja za to zazdroszczę ci różnych odmian hortensji, ja w tym roku zakupiłam pierwszą bukietową, a i tak nie mam jeszcze dla niej stałego miejsca...
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Cześć Gosiu, gdybyś chciała jednak deportować imigranta, to ja dam mu u siebie status uchodźcy bo jest prześliczny !!!
- choć bladego pojęcia nie mam co to za jeden Obrazek
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Liliowce i u mnie się ociągają , na razie trzy dopiero zakwitły, czekam na więcej wielkokwiatowych. ;:23
Floxy też mi wystartowały i pysznogłówki zaczynają- trafne skojarzenie z rozczochranym emotionkiem. ;:300 ;:301 ;:306
Powojniki Cię pokochały i wspaniale splotły się kolorystycznie sobie sobą a szałwii nadal kibicuję. ;:114
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczne powojniki :) Ja swoim muszę zaplanować jakąś pergolę bo to co mam za rok będzie za mało.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marlenko niestety - uchodźca dostał już obywatelstwo u mnie ;:306 to osteospermum z rodziny astrowatych, a przynajmniej tak wyczytałam :wink: Zachwycił mnie przede wszystkim jego kolor, taki głęboki fiolet
Stasiu to i tak mnie prześcignęłaś, bo u mnie na razie tylko rudaski się pokwapiły :wink: A pozostałe jedynie mamią obietnicą... W sumie dobre i to. Na floksy też czekam, bo mam kilka nowych i oczywiscie ciekawość mnie zżera jakie będą ;:65 A co do powojników, to już się zastanawiam, gdzie by tu -za twoją radą - przesadzić krzewuszkę, żeby zrobić miejsce na kolejnego klemka ;:306 No i muszę chyba zmienić miejsce Danielowi Deronda, bo od kilku lat nie może się "zebrać".
Agusiu o tak, powojniki rozrastają się niesamowicie i moja pergola choć dość wysoka i obszerna też już chwilami wydaje się niewystarczająca :wink: Zwłaszcza dla włoskich...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”