Witam wszystkich po dłuuuuugim weekendzie
Och przeleciało to wolne nie wiem kiedy ...
Od biesiady do biesiady od obowiązków i zadań sobie wyznaczonych do ich końca, a dni mijały jak szalone
Pogoda dopisała - było słonecznie, bezdeszczowo i dość ciepło nawet do 25'C
Każdy dzień przysparzał radości, zabawy z dziećmi oraz wspólne chwile spędzone w rodzinnym gronie.
Jestem teraz na ostatnim wirażu przed Komunią Świętą córci.
Końcowe ustalenia, zakupy i dociągnięcia aby wszystko na 15 maja było dograne
aneczka1979 tak to już jest, że przychodzi czas na kolejne wyznaczone mam jako rodzicom zadania, a potem nie wiesz kiedy oglądasz się, a tu już najmłodsza latorośl przystępuje do sakramentu Komunii. U mnie spokój na 6 lat, a potem powróci stres i emocje takiego samego wydarzenia u synka. Niby czas taki odległy ...6 lat a strzeli pewnie nie wiem kiedy i znowu będę tu pisała o nerwówce jak mnie dopada
Bratki trzeba przyznać udają się w tym roku - cudnie zerkają do mnie tymi buźkami ale Innocenty goni ich urokiem
Specjalnie dla Ciebie poranna fota Inka
anabuko1 kochana tak zgadza się ten u góry zarówno w poprzednim jak i w tym poście to Innocenty
Cieszy moje oczy i serce bo od zawsze się w nim LoVe
Powoli ruszają rabaty przeróżnych wiosennych kwiatów które rozweselają barwami
Sasanki muszę przyznać ślicznie u mnie rosną. Sadziłam je w zeszłym roku a kępa jest tak duża jakby były u mnie kilka lat.
Jedne zakończyły już kwitnienie inne są w pełni rozkwitu, a jeszcze kilka pąków dopiero startuje...
clem3 Małgosi nie ma fotek powojników z ostatnich dnia ale podrzucę dziś lub jutro świeżyznę z aktualnego wyglądu...
Na przykład Solidarność już otwiera swoje krwiste płateczki inne też nie gorzej.
Nie zapominaj kochana, że okrzyknięta zostałaś Matką Chrzestną moich powojników - od Twojej cudnej pergoli pełnej clematisów i uroczego Piilu wszystko się zaczęło i ruszyły wczesnowiosenne zakupy tego roku
koziorozec Martusia kupuj, kupuj na piękne clematisy nigdy nie jest za późno
Bratki to obowiązkowa coroczna wiosenna obsadza w moim ogrodzie w tym roku zagościły również na balkonie.
ipako droga moja dziękuję za wszystkie ciepłe słowa uznania dla naszej pracy pomysłu oraz ogólnego wyrazu altany.
Bardzo, bardzo chciałam aby już była - teraz ten ogród to mój azyl pod każdym względem.
2 maja wzięłam się za poprawkę skalaniako -klombu i nadałam mu nowy charakter oraz technologicznie ulepszenia bo kamienie dostały cement jako spoinę. Bawiłam się tak cały dzień układając kamienie jak puzzle i przypasowując jeden do drugiego. rozrobiłam trochę cementu i lepiłam...
Było tak
A tak wygląda klomb po tuningu
Uzyskałam efekt kamiennego kosza i oto chodziło dodatkowo jest stabilny i mocny nic go nie rusza
wagabunga123
Dziękuję za wszystkie słowa uznania dla altany i zaprasza na kawkę jak zbłądzisz na północy kraju
Marlenko ceny to Ci kochana śpiewają za te donice że ho, ho...
Kosmos jakiś ja za swoją płaciłam 100 zł (więcej dostępnych fotek w moim wątku ziołowym)
http://images70.fotosik.pl/938/a82046e74f7ce5d7med.jpg
Jest duża, głęboka i wysoka na 40 cm samej donicy.
Uprawiam w niej zioła i pomidory -powiem szczerze powariowali z tymi cenami. Poszukaj na portalu sprzedażowym OL...... widziałam piękne duże różne wzory kratownic i rozmiary od 40 zł w górę. Powodzenia w poszukiwaniach.
U mnie próby zaczęły się na początku kwietnia zaraz po Wielkanocy.
Moja kochana duma rozpoczyna komunijne ceremoniały i będzie prosiła rodziców o błogosławieństwo dla wszystkich dzieci oraz proboszcza o udzielenie im sakramentu Komunii. Zatem trochę stresu z początku, a w kościele nerwówkę mam z głowy.
No a teraz najzabawniejsze ... dla siebie tez nic nie mam - kreacji BRAK !!!
Kilka migawek z weekendowego ogrodu...
Tegoroczna porzeczka ma już pączusie
I jeszcze raz mój Innocenty skąpany w słonku

Miłego tygodnia z mnóstwem słoneczka