Kasiu to dobra wiadomość, bo ja coraz więcej rozsad sadzę do ziemi

muszę sadzić pomidory, widziałaś sama co się dzieje, ile tego mam

Dzisiaj wieczorem podlało mi ogród krótko, ale rzęsiście. Wszystko rośnie, kiełkują posiane kwiatki a ja nerwowo szukam wszystkim miejscówki
Sokowirówka to chyba taka bardziej wyciskarka
Ewuniu na przemian deszcz i słoneczna pogoda więc nie narzekam, a Tobie życzę deszczu, bo to życie dla roślin
Jadziu ja wczoraj narzekałam na ból głowy, dzisiaj już lepiej

U mnie też sporo ślimaków rozmaitych, a córka która niedaleko mieszka przyjechała zrozpaczona że zjadły jej wsadzone kalarepki. To jej pierwsze zetknięcie z tymi paskudami. Zbieram, tnę,
Misiu to mała rewolucja, a chyba tam sadziłaś niedawno jakieś krzewy? Ostatnio co mówią o deszczu to wymieniają nasze miejscowości Kraków i Lublin
Niestety nie można powierzać pielęgnacji ogrodu ludziom, którzy się na tym nie znają
Witaj
Iwonko 
mnie też zaczęły się dobierać do siewek ale częstuję je granulkami, coś nie wszystkie są chętne na niebieską ucztę

Podlane mam koncertowo
Lidziu bardzo dziękuję za nazwanie fiołków

mam jeszcze fiołek labradorski Purpurea, ale co robię zdjęcie to kiepsko wychodzi
Poletko narcyzowe już jest wspomnieniem, jeszcze te większe niedobitki kwitną i wielokwiatowe. Mamy dość dużo krzewów i drzew i musimy je regularnie podcinać, dzięki temu gałęzi jest mnóstwo. Takie ogniska w polu są atrakcją, bo grill już trochę spowszedniał

Za nazwanie dąbrówki też bardzo dziękuję
Cudownie kwitną drzewa, a złotlin swoim kolorem przyćmiewa nawet słońce
ślimaki podgryzają mi łodyżki irysów i nie wiem czy zobaczę kwitnący w pełni kwiat
Moja szarotka z nasion ładnie rośnie
złotnica rozpoczyna kwitnienie
sasanka je skończyła
I takie kolorki
dziękuję za wspólny spacer