Ogród zielonej cz II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród zielonej cz II

Post »

Piękne tulipanki masz. Te różowo cukierkowe najbardziej mi się podobają.
Niestety ja na swoje ciągle czekam. Tylko White Purisma mi zakwitły, reszta potrzebuje jeszcze czasu.

ps. przez pewien czas zamiast zdjęcia tulipanów, podpinało ci się zdjęcie z samochodem Mustang. Też pięknym. Teraz już jest wszystko ok. Pewnie jakiś błąd hostingu.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Sabinko moje pięć własnie z Obi. No no... 50 to by było zjawisko... ;:224 Jeśli moje będą tak cudne jak te u Sonii, to na bank jesienią dokupię. :tan
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Soniu :wit
ale cudne te tulipanki ;:108
Nie wiem, czy już cię pytałam,czy nie.
ale tak się zastanawiam,czy ty je sadzisz tak gęsto,żeby tworzyły takie piękne bukieciki??
Ślicznie to wygląda ;:433 ;:433
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

piękne kępki tulipanów Soniu. Na jesień muszę dokupić i zrobić takie kępki . Cudnie to wygląda. ;:167 Takie w jednym kolorze. Bo u mnie totalny miks. Ale pierwszy raz sadziłam, nie wiedziałam jak. Za rok będą u mnie małe zmiany. :D
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aneczko Synuś miał intuicję. ;:167 Kupiłam Anelique w ubiegłym roku trochę bez przekonania, a zaskoczyły mnie ładnym wyglądem. Są coraz ciemniejsze. Zuza skarżyła się, że blade, może wraz z upływem czasu też jej się przebarwią. Posadzę je w gruncie, mam nadzieję, że będą nas cieszyć długo. ;:65 Mam nadzieję, że nie pięćdziesiąt, bo gdzie zmieszczą się kolejne powojniki. ;:306

Aniu właściwie większość tulipanów ma landrynkowe kolory. ;:306

Sabinko jakoś nie mam przekonania, że pięćdziesiąt w ogrodzie będzie się ładnie prezentować. Chyba, że ktoś ma 50 arów i może je odpowiednio wyeksponować. Mnie wystarczyłoby 30. ;:306

Jolu moja Purissima jeszcze w małych pąkach, a Ty już się nią cieszysz, jest piękna. To dlatego nie załapałam co za Mustang. ;:oj Dobrze, że samochód. Kilka dni temu miałam fotkę pana zarabiającego ciałem w całkiem miłej pozycji. :;230 Sama usunęłam.

Aniu anabuko1 specjalnie tak sadzę. Wykopuję dołek, układam co 5-7 cm i zasypuję.

Martuś też tak trochę posadziłam na początku. Potem zaczęłam wykopywać i sadzić grupami. Jak zakwitną pokażę kępy, które są mieszaniną różnych rodzajów. Mimo wykopywania, jakaś mała zawsze zostanie. Teraz hortensje mają daleko korzenie, więc tulipanów nie ruszam. Rosną jak chcą. ;:131

Dziękuję wszystkim za miłe słowa.

Tulipany szybko przekwitają, cieszmy się nimi. Kolejne zakwitły.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Pojedyncze, których cebulki po wykopaniu zostały w glebie i po dwu latach zakwitły.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Magda30
500p
500p
Od: 10 sie 2013, o 23:32

Post »

Soniu dużo pracy włożyłaś przez te 2 lata piękny masz ogród ,tulipany super hortensję cudo,gratuluję. :wit
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Piękne te twoje kępy tulipanów - też powoli do tego dążę, ale gdzieniegdzie nadal miks...
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Soniu Twoje bukiety tulipanów zachwycające,mogę tak patrzeć i podziwiać bez końca :uszy
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Cudne tulipany , szkoda , że tak krótko oko cieszą bo napatrzeć sięr nie można...

Ja wczoraj swoje czarowałam żeby pikazały śliczne buźki na urodziny mojej Majeczki, naszczęście nazywane przez nią Myszkami Miki zakwitły :)
Awatar użytkownika
MoniaK
200p
200p
Od: 25 cze 2013, o 13:09

Post »

Tulipany cieszą już oczy dzięki czemu ogród pewnie nabrał kolorów. Ale i prymulka ma ciekawą barwę kwiatów. :wink:
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Sonia, była tu na forum dziewczyna (Kasia/Robaczek), sadziła przed domem tulipany kolorami po 100 sztuk, dosyć gęsto ;:oj Gdybyś widziała ten wiosenny efekt WOW..
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

cudne..A dziś taka piękna pogoda , chyba jeszcze cieplej niż wczoraj.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu dzięki, ;:196 budowa domu i ogród były terapią w trudnym czasie, a teraz nie wyobrażam sobie, że w nim nie pracuję. Jak już trochę widać efekty, tym bardziej mam napęd do upiększania swojego miejsca na ziemi.

Agnieszko skłaniam się ku jednorodności, ale mam też takie. Nie wykopuję, bo korzenie hortensji powrastały. Sporo też pomyłek, część już oddałam, ale niektóre rosną.

Obrazek

Aniu dzięki, ale Twoich róż nic nie przebije, ;:31 teraz pora tulipanów, to cieszymy się ich kolorami. Choć kwitną też floksy, moja skarpa to dla nich idealne miejsce.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Paulinko będziesz się dłużej cieszyć, najpierw naszymi, a potem swoimi. ;:215

Moniczko oczywiście, że po drobnych cebulowych dopiero tulipany tak naprawdę widać z daleka w ogrodzie.

Sabinko może spróbujemy jesienią. :?: Szukałam, ale tylko robaczek Agnieszka wyświetla się w wyszukiwarce.

Martuś w słońcu tulipany bardzo rozchylają płatki, a ja najbardziej lubię je rankiem i wieczorem, jak są zwinięte.

Obrazek Obrazek

Dzisiaj posadziłam połowę roślin z siewu. Miałam dość podlewania i pilnowania w małych multipaletach i doniczkach. Jak przyjdą przymrozki, to pewnie nie przeżyją. W ubiegłym roku zaryzykowałam i się udało. Może teraz też. ;:218 Mam kupić trochę już kwitnących, ale wstrzymam się do zimnych ogrodników, choć już na giełdzie hurtowej pełno pięknych, kwitnących sadzonek. Miały być czosnki, a zakwitły szafirki. ;:306 Pojawiają się przyrosty na zimozielonych, uwielbiam tę świeżą zieleń. Bukszpan, świerk czarny i trzmieliny.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Soniu, bardzo ładny ten ostatni płomyk ;:215 .
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesiu staram się nim zastępować, tego ekspansywnego malinowego, który dominuje na skarpie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”