Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło przepiękne 3 pielgrzany na tym zdjęciu cudne chlebowiec zresztą też w ogóle ostatnio ogarnąłem że przecież jest ebay i aliexpress i znów będę mieć ukochanego chlebowca

Wykiełkowały mi papryczki a wczoraj siałem pomidorki oraz egzotyki

Teraz czekać tylko na zbiory to sobie zrobię tajskie curry mniam.Będę jeszcze za niedługo siał zwykłą paprykę tylko nasiona trzeba kupić

A tu taka trzyliścienna mi się trafiła nie wiem czemu ale zawsze taką chciałem
Moja mała duma pH. Bipinnatifidum sąsiadka miała wyrzucić bo coś jest to mój pierwszy philodendron na początku był bez liści sam patyk stożek wzrostu i korzonki.Kiedyś też miał dyndające listki bo miał mało światła potem miał go za dużo (wakacje na balkonie) gdzieś na jesień przesadziłem go ale część korzeni zaczęła a liście więdnąć wyciągnąłem go z doniczki na wierzchu miał przez kilka dni korzenie które przyschły został mu wtedy jeden listek i do pożółkły wsadziłem go wtedy do 3l wiadra po kiszonej kapuście teraz ma 4 liście a 3 z nich są doświetlone i ładnie sterczą ogonki ilościowe mają po około 40cm długości a nerw główny ma 22cm w największym liściu.Rośnie do teraz w tym wiaderku w wodzie samej i się boję go teraz przesadzić dp ziemi żeby jeszcze nie zmarniał czy coś.
A i jeszcze jedno rośnie mu kolejny liść