Tereniu, Soniu Lucynko,
Dzięki ale może by mnie ktoś opitolił żeby je lepiej posadzić co? Ja zawsze nakupię potem na chwile sadzę i się biedactwa gniotą:)
Tulap, czerwony 7 lat u mnie rośnie a reszta 2 lata rośnie u mnie:) Nie żartuj nawet mnie żaden nie ma prawa paść!!! Wszystko rośnie tylko się gniecie
Czy ja dobrze widzę? Żółta magnolia? Masz pąka jak rozkwitła? Zapowiadałam sobie że żółtej nie kupię bo mam na działce sporo żółci. A tu w tym roku wpadły dwie do koszyka . Po prostu zamarzyłam o nich.
Powojniki cudowne. Pięknie kwitły. I ładnie sypnęły kwiatami. Fuksje .
Tam niech się gniecie,palmowe to cuda
A wszyscy tak straszą,że tak łatwo giną
Mam lekkiego stracha,24 zł to największa kwota jaką w tym roku na kwiata wydałem
Chociaż chyba lepiej klona niż żurawkę za 15,nie?
Madziu, pięknie rozkwitła ale fotki nie mam w tym roku zrobię:)
Jolu, te paprotkowe liście mają wiązy drobnolistne 'Jacqueline Hillier' i 'Geisha' , one bardzo lubią cięcie można z nich cudne bonsai tworzyć.
Tulap, jak widzisz klony palmowe są warte grzechu teraz zadbam lepiej o nie skoro mam tylu pilnych gości. Fotki będą na bieżąco. Jeszcze dwa mi się marzą o takich bardzo powcinanych liściach czerwony i zielony:)
Dobrze,że założyłaś wątek bo masz piękny ogród i jest co pokazać.Roślinki piękne i duże a te róże na pniu cudne.Będę wpadać i śledzić twoje królestwo,miłego dnia:)
Dzięki Beatko, wpadaj zapraszam, teraz jak mam swój wątek to i do prac w ogrodzie się lepiej przyłożę hihi żeby było co pokazać bo tu na forum macie bajeczne ogrody i takie zadbane:)
Ewo kto ma to ma,ale my też kiedyś takie mega bajeczne będziemy mieć .Ja jeszcze mam masę roboty,żeby osiągnąć takie efekty no i sporo czasu zanim urosną te moje majunie roślinki,ale o to właśnie chodzi.Sama przyjemność z czekania i zmian co roku ,to daje dużo przyjemności i satysfakcji.Oj będzie się działo już niedługo
Witaj Ewciu,nie ma to jak patrzyć na własnoręcznie zrobiony ogród,przecież to nasza dusza jest w tym ogrodzie ,sadzimy co lubimy ,nikt nam niczego nie narzuca,cieszymy się jak rośnie ,dużo pięknych klonów nazbierałaś pozdrawiam i miłego dnia życzę
Oj... jaka szkoda. Pędziłam tutaj dzisiaj szybko do Ciebie tak ciekawa tej magnolii. No cóż, poczekam do wiosny . A jaką masz odmianę? Ja zamówiłam Yellow River i Lantern.
Beatko, ja jestem pewna że bajeczne ogrody będziemy miały jak tu tylu fachowców podglądamy:) Zmiany to są u mnie non stop hihi no cóż ja już tak mam
Martuniu, świetnie to ujęłaś, sadzę to co mi się podoba, to co mi się przestało podobać wylatuje hihi i zajęcie mam cały czas. Klony mi się podobają nakupiłam hmmm ale jeszcze muszą w docelowe miejsca trafić:)
Madziu, magnolia żółta odmiana "Yellow Bird" i na wiosnę oczywiście jak tylko nic się nie wydarzy (mróz w maju np) to porobię zdjęcia:)