Witam wszystkich w tym ponownie porzuconym wątku.

Dzisiaj dzięki pomocy kilku Forumków stałam się posiadaczką niewielkiej kolekcji hoi.

Przyszłam tu zatem z mnóstwem pytań, bo chociaż mam jedną wieloletnią na stanie (prawdopodobnie carnosę), to w ogóle nie wiem, jak się tymi roślinami zajmować, o czym świadczy choćby brak kwitnienia drugi rok z rzędu, odkąd się swoją hoją zajmuję.
1. Może ktoś zna jakąś godną polecenia stronę o hodowli, na której znalazłabym wszystkie niezbędne informacje? Jeśli nie, to przejdźmy dalej.
2. Czy hoje w zależności od odmiany różnią się wymaganiami, np. dotyczącymi podłoża itp?
3. Czy mogę sadzonki posadzić w zwykłej ziemi do kwiatów, czy lepiej wstrzymać się dzień i kupić coś bardziej odpowiedniego? Co? Np. ten wrzosomat, o którym była tu mowa, to gdzie dostanę? A może zamiast tego wymieszać ziemię do kwiatów z kwaśnym torfem i keramzytem?
4. Doczytałam, że kwiaty pojawiają się na istniejących z poprzedniago kwitnienia pędzikach. Czy to znaczy, że nie ma szans na wytworzenie dodatkowych pędów kwiatowych i wytwarzają się one jedynie na nowych przyrostach?
5. Czy mogę podsypać mój stary egzemplarz plantofoską, czy zupełnie się ona do tego celu nie nadaje?
6. Czy odpowiednio przycinając można roślinę pobudzić do kwitnienia?
Będę wdzięczna wszystkim za rady, mam nadzieję i ja dochować się zdrowych i kwitnących okazów.