Ogród Ali -> alana cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu,kupiłaś piękne lilie.Ja w tym rok też dostałam bzika na ich punkcie.Zobaczymy co mi z tego wyrośnie.Pozdrowionka
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu, na pewno wyrosną nam śliczne lilie, w ubiegłym roku również kupiłam sześć z tej samej firmy i wyrosły bujnie i tak samo zakwitły :D
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Ala, jaki stosujesz nawóz do kobei??
Lilie śliczne, ja też kilka kupiłam :D, między innymi strawberry & cream taką jak Twoja :)
dziś po pracy a najpóźniej jutro wybieram się do ogrodniczego, ciekawe co tym razem przytargam hihi
mam nadzieję, że Twoja zima już w odwrocie - u nas jest już trochę cieplej niż było wczoraj, choć niestety pochmurno... a dziewczyny w innym wątku czarowały wiosnę na 8-go marca.. chyba przyjdzie :) 8)
słoneczka na weekend życzę :D
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, kupiłam uniwersalny florovit, przynajmniej pozostałe siewki podleję, bo goździki już padają i jest ich coraz mniej... :cry:
Pamiętam, to u Izy chyba było to czarowanie wiosny, nieźle dziewczyny poczarowały, bo ta wiosna nawet do mnie trochę dotarła :D
Zima na razie sobie poszła, śniegu już nie ma, tylko trochę chłodno jeszcze jest. Ale mam nadzieję, że w weekend będzie ładnie i ciepło, bo w niedzielę mamy pierwsze urodziny syna kuzyna :D a nas z mamą spotkał zaszczyt upieczenia torta solenizantowi ;:36 I teraz głowimy się jaki by tu zrobić, jak ozdobić (będziemy próbować masę cukrową do dekoracji) :?:
Pozdrawiam słonecznie Obrazek
jol_ka
1000p
1000p

Post »

Ala, u mnie też słonko nieśmiało wygląda zza chmurek :)
powodzenia przy zdobieniu tortu, mam nadzieję, że uwiecznisz końcowy efekt i nam wszystkim pokażesz!!
a solenizantowi wszystkiego NAJ!!
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alu, nie narzekaj na wiosnę! U mnie dopiero teraz pojawiły się krokusy, reszta dopiero sie rozbudza. Za parę dni wszędzie już powinno być kolorowo od kwiatów :D
Podziwiam Twój domowy "rozsadnik"! Pracowita z Ciebie dziewczyna :D
Lilie piękne! Ciekawe, czy zakwitną Ci w tym roku? jestem barzdo ciekawa Twoich tegorocznych zdjęć z ogrodu, bo będziesz miała co fotografować! ;)
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:7 Kobietki :D
Jolu, niestety nie sfotografowałam tortu, bo akumulatorki się rozładowały akurat na ten czas :?
Izo lilie powinny zakwitnąć w tym roku (oczywiście jeśli wszystko będzie z nimi ok :wink: ), rok temu również kupiłam kilka sztuk lilii wiosną i z tej samej firmy i ślicznie zakwitły
oto jedno zdjęcie:
Obrazek
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz kilka zdjęć krokusów (z soboty)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

W sobotę poczyściłam zapuszczone sekatory, łopatki i motyczki, wypolerowałam je, nasmarowałam, gotowe do pracy :!: :D
A dzisiaj przeszłam się w poszukiwaniu kaptanu po dwóch ogrodniczych i poszłam lekko w ślady Bogusi :wink: Kaptanu niestety nie dostałam, ale... wróciłam do domu z kolejnymi kłączami i bulwkami :P :;230 Jutro zrobię zdjęcia, to się pochwalę kolejnym ubytkiem finansowym :wink:
Dzisiaj posiałyśmy z mamą sałatę lodową i rzodkiewki ;:210
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu jak masz większe skupisko lilii , to będziesz miała co roku zmienione kolorki kwiatów . Ja tak miałam w ubiegłym roku i byłam bardzo zadowolona .
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Super masz te lilie Alu ,ja też kupiłam i jestem niesamowicie ciekawa czy zakwitną ,czy już je posadziłaś :?:
jol_ka
1000p
1000p

Post »

Właśnie, Ala kiedy sadzić lilie?? można już??
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na razie wsadziłam do doniczek dwie lilie- te które najbardziej podrosły w tych opakowaniach foliowych :? a doniczki wyniosłam na balkon, boję się jeszcze na działce sadzić, ponieważ u ans jest strasznie mokro no i nornice, nie wiem czy ubiegłoroczne lilie jeszcze są w glebie, bo jak na razie nie wypuściły jeszcze listków :?
Moje wczorajsze zakupy:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

plus po dwie sztuki mieczyków czekoladowych i fioletowych :D

Dzisiaj był ciąg dalszy szukania kaptanu, no i dziwnym trafem jakoś pociągnęło mnie w stronę nasion astrów...
Obrazek
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz czas na pelargonie:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

To pelargonia zwisająca półpełna (jedyna ze zwisających która przetrwała zimę)
Obrazek

Nie wiem co mam z nimi zrobić, najchętniej przycięłabym je, ale boję się, ze znowu mi wybujają. Niektóre stały jeszcze do niedawna na klatce schodowej, ale gorzej to zniosły, od tych trzymanych od jakiegoś czasu w kuchni na parapecie (północnym). Te na klatce dopadła mszyca, więc szybko powsadzałyśmy z mamą małe cebule, to chociaż już tej zarazy się pozbyłyśmy, no ale pelargonie marniutkie :(
jol_ka
1000p
1000p

Post »

Alu, znów super zakupy!! Ja wczoraj byłam w Toruniu i w OBI dopadły mnie mieczyki hihi ;)
50 sztuk za coś około 17 zeta to całkiem niezła cena, prawda ;) :!:
z pelargoniami niestety nie pomogę, sama przechowywałam po raz pierwszy zwisającą, w sumie żeby sprawdzić, czy się uda, nie liczyłam zbytnio na nią.. i okazało się, że bardzo dobrze sobie poradziła (przynajmniej mi się tak wydaje), choć przez pewien czas stała w piwnicy z dala od okna :?
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
Maria_F
200p
200p
Od: 4 cze 2007, o 15:12

Post »

Witaj Alu. :D Zaszokowałaś mnie ilością zakupów jakie zrobiłaś :wink: To dopiero będziej raj w Twoim ogrodzie. Jak radzisz sobie z pikowaniem tylu nasionek :shock: ? Czy wszystkie nasionka będziesz wysiewać w domu? Kobeę masz piękną. Chyba się skuszę i kupię nasionka. :D Doczytałam się, że będziesz zasilać siewki. Ja dotychczas nigdy tego nie robiłam. :oops: Jakie proporcje dajesz na takie maleństwa. Pelargonie masz ładne. Alu, ja również mam trochę problemów z pelargoniami pnącymi. :(

Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”