Ogród Ali -> alana cz.1
- alana
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu, na pewno wyrosną nam śliczne lilie, w ubiegłym roku również kupiłam sześć z tej samej firmy i wyrosły bujnie i tak samo zakwitły 

Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Ala, jaki stosujesz nawóz do kobei??
Lilie śliczne, ja też kilka kupiłam
, między innymi strawberry & cream taką jak Twoja 
dziś po pracy a najpóźniej jutro wybieram się do ogrodniczego, ciekawe co tym razem przytargam hihi
mam nadzieję, że Twoja zima już w odwrocie - u nas jest już trochę cieplej niż było wczoraj, choć niestety pochmurno... a dziewczyny w innym wątku czarowały wiosnę na 8-go marca.. chyba przyjdzie
8)
słoneczka na weekend życzę
Lilie śliczne, ja też kilka kupiłam

dziś po pracy a najpóźniej jutro wybieram się do ogrodniczego, ciekawe co tym razem przytargam hihi
mam nadzieję, że Twoja zima już w odwrocie - u nas jest już trochę cieplej niż było wczoraj, choć niestety pochmurno... a dziewczyny w innym wątku czarowały wiosnę na 8-go marca.. chyba przyjdzie

słoneczka na weekend życzę

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- alana
Jolu, kupiłam uniwersalny florovit, przynajmniej pozostałe siewki podleję, bo goździki już padają i jest ich coraz mniej...
Pamiętam, to u Izy chyba było to czarowanie wiosny, nieźle dziewczyny poczarowały, bo ta wiosna nawet do mnie trochę dotarła
Zima na razie sobie poszła, śniegu już nie ma, tylko trochę chłodno jeszcze jest. Ale mam nadzieję, że w weekend będzie ładnie i ciepło, bo w niedzielę mamy pierwsze urodziny syna kuzyna
a nas z mamą spotkał zaszczyt upieczenia torta solenizantowi
I teraz głowimy się jaki by tu zrobić, jak ozdobić (będziemy próbować masę cukrową do dekoracji) 
Pozdrawiam słonecznie

Pamiętam, to u Izy chyba było to czarowanie wiosny, nieźle dziewczyny poczarowały, bo ta wiosna nawet do mnie trochę dotarła

Zima na razie sobie poszła, śniegu już nie ma, tylko trochę chłodno jeszcze jest. Ale mam nadzieję, że w weekend będzie ładnie i ciepło, bo w niedzielę mamy pierwsze urodziny syna kuzyna

Pozdrawiam słonecznie

Pozdrawiam, Alicja
-
- 1000p
Ala, u mnie też słonko nieśmiało wygląda zza chmurek 
powodzenia przy zdobieniu tortu, mam nadzieję, że uwiecznisz końcowy efekt i nam wszystkim pokażesz!!
a solenizantowi wszystkiego NAJ!!

powodzenia przy zdobieniu tortu, mam nadzieję, że uwiecznisz końcowy efekt i nam wszystkim pokażesz!!
a solenizantowi wszystkiego NAJ!!
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alu, nie narzekaj na wiosnę! U mnie dopiero teraz pojawiły się krokusy, reszta dopiero sie rozbudza. Za parę dni wszędzie już powinno być kolorowo od kwiatów
Podziwiam Twój domowy "rozsadnik"! Pracowita z Ciebie dziewczyna
Lilie piękne! Ciekawe, czy zakwitną Ci w tym roku? jestem barzdo ciekawa Twoich tegorocznych zdjęć z ogrodu, bo będziesz miała co fotografować! ;)

Podziwiam Twój domowy "rozsadnik"! Pracowita z Ciebie dziewczyna

Lilie piękne! Ciekawe, czy zakwitną Ci w tym roku? jestem barzdo ciekawa Twoich tegorocznych zdjęć z ogrodu, bo będziesz miała co fotografować! ;)
- alana

Jolu, niestety nie sfotografowałam tortu, bo akumulatorki się rozładowały akurat na ten czas

Izo lilie powinny zakwitnąć w tym roku (oczywiście jeśli wszystko będzie z nimi ok

oto jedno zdjęcie:

Pozdrawiam, Alicja
- alana
Teraz kilka zdjęć krokusów (z soboty)

W sobotę poczyściłam zapuszczone sekatory, łopatki i motyczki, wypolerowałam je, nasmarowałam, gotowe do pracy
A dzisiaj przeszłam się w poszukiwaniu kaptanu po dwóch ogrodniczych i poszłam lekko w ślady Bogusi
Kaptanu niestety nie dostałam, ale... wróciłam do domu z kolejnymi kłączami i bulwkami :P
Jutro zrobię zdjęcia, to się pochwalę kolejnym ubytkiem finansowym
Dzisiaj posiałyśmy z mamą sałatę lodową i rzodkiewki
W sobotę poczyściłam zapuszczone sekatory, łopatki i motyczki, wypolerowałam je, nasmarowałam, gotowe do pracy

A dzisiaj przeszłam się w poszukiwaniu kaptanu po dwóch ogrodniczych i poszłam lekko w ślady Bogusi

Dzisiaj posiałyśmy z mamą sałatę lodową i rzodkiewki

Pozdrawiam, Alicja
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu jak masz większe skupisko lilii , to będziesz miała co roku zmienione kolorki kwiatów . Ja tak miałam w ubiegłym roku i byłam bardzo zadowolona .
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- alana
Na razie wsadziłam do doniczek dwie lilie- te które najbardziej podrosły w tych opakowaniach foliowych
a doniczki wyniosłam na balkon, boję się jeszcze na działce sadzić, ponieważ u ans jest strasznie mokro no i nornice, nie wiem czy ubiegłoroczne lilie jeszcze są w glebie, bo jak na razie nie wypuściły jeszcze listków
Moje wczorajsze zakupy:

plus po dwie sztuki mieczyków czekoladowych i fioletowych
Dzisiaj był ciąg dalszy szukania kaptanu, no i dziwnym trafem jakoś pociągnęło mnie w stronę nasion astrów...

Moje wczorajsze zakupy:
plus po dwie sztuki mieczyków czekoladowych i fioletowych

Dzisiaj był ciąg dalszy szukania kaptanu, no i dziwnym trafem jakoś pociągnęło mnie w stronę nasion astrów...
Pozdrawiam, Alicja
- alana
Teraz czas na pelargonie:

To pelargonia zwisająca półpełna (jedyna ze zwisających która przetrwała zimę)

Nie wiem co mam z nimi zrobić, najchętniej przycięłabym je, ale boję się, ze znowu mi wybujają. Niektóre stały jeszcze do niedawna na klatce schodowej, ale gorzej to zniosły, od tych trzymanych od jakiegoś czasu w kuchni na parapecie (północnym). Te na klatce dopadła mszyca, więc szybko powsadzałyśmy z mamą małe cebule, to chociaż już tej zarazy się pozbyłyśmy, no ale pelargonie marniutkie

To pelargonia zwisająca półpełna (jedyna ze zwisających która przetrwała zimę)

Nie wiem co mam z nimi zrobić, najchętniej przycięłabym je, ale boję się, ze znowu mi wybujają. Niektóre stały jeszcze do niedawna na klatce schodowej, ale gorzej to zniosły, od tych trzymanych od jakiegoś czasu w kuchni na parapecie (północnym). Te na klatce dopadła mszyca, więc szybko powsadzałyśmy z mamą małe cebule, to chociaż już tej zarazy się pozbyłyśmy, no ale pelargonie marniutkie

Pozdrawiam, Alicja
-
- 1000p
Alu, znów super zakupy!! Ja wczoraj byłam w Toruniu i w OBI dopadły mnie mieczyki hihi ;)
50 sztuk za coś około 17 zeta to całkiem niezła cena, prawda ;)
z pelargoniami niestety nie pomogę, sama przechowywałam po raz pierwszy zwisającą, w sumie żeby sprawdzić, czy się uda, nie liczyłam zbytnio na nią.. i okazało się, że bardzo dobrze sobie poradziła (przynajmniej mi się tak wydaje), choć przez pewien czas stała w piwnicy z dala od okna
50 sztuk za coś około 17 zeta to całkiem niezła cena, prawda ;)

z pelargoniami niestety nie pomogę, sama przechowywałam po raz pierwszy zwisającą, w sumie żeby sprawdzić, czy się uda, nie liczyłam zbytnio na nią.. i okazało się, że bardzo dobrze sobie poradziła (przynajmniej mi się tak wydaje), choć przez pewien czas stała w piwnicy z dala od okna

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
Witaj Alu.
Zaszokowałaś mnie ilością zakupów jakie zrobiłaś
To dopiero będziej raj w Twoim ogrodzie. Jak radzisz sobie z pikowaniem tylu nasionek
? Czy wszystkie nasionka będziesz wysiewać w domu? Kobeę masz piękną. Chyba się skuszę i kupię nasionka.
Doczytałam się, że będziesz zasilać siewki. Ja dotychczas nigdy tego nie robiłam.
Jakie proporcje dajesz na takie maleństwa. Pelargonie masz ładne. Alu, ja również mam trochę problemów z pelargoniami pnącymi.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Maria
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=7504
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=7504