Aprilkowy las cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz.6

Post »

Spokojnie, nauczysz się ;:306 Ja kiedyś nie odróżniałam krzaczastych od okrywowych, róża to róża i nawet mi się nie podobały. A w tym roku pewnie dociągnę do setki :;230 :;230
Nie wszystko musi się wszystkim podobać, nudno by było ;:224 Ja kiedyś też nie lubiłam pustaczków, dopóki nie zakwitł u mnie pierwszy, gratisik od Ewy. No i się zaczęło :tan
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

April,
Ty mnie nie strasz ;:204 Ja wiem, że trawnika mam sporo, ale chłop się ze mną w końcu rozwiedzie jak każę mu to wszystko przeorać :;230
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Na pewno nie będzie łatwe utrzymanie ogrodu różanego w lesie ;:108 Podziwiam ten trud ;:333
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Piękny sierpień u Ciebie :)
Do pustaczków i ja się jeszcze nie przekonałam. Ale podobają mi się u kogoś. Też mnie oświeciłyście, miałam pytać co to ale doczytałam rozmowę.
Rozplenica superowa, taka już kępiasta Ci urosła.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Do pustaczków należy się pomalutku przyzwyczajać. Małymi kroczkami najpierw podziwiać u innych, potem posadzić coś półpełnego u siebie (u mnie to była Cornelia i Arthur Bell), a potem to już chyba z górki..Szkoda tylko, że większość pustaczków wyrasta na spore krzaczorki ;:224
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Pustaczki nie powiem popatrzeć ale wolę zdecydowanie róże klasyczne. Na rynku teraz coraz więcej pojawia się różnych odmian pustaczków czyli powoli będziemy się do nich uśmiechać i chętnie zapraszać do naszych ogródków.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:;230 :;230 :;230 Uśmiałam się z tych pustaczków na budowie ;:306
Fakt, do pustaczków trzeba dojrzeć ;:108 Tak sobie myślę, czy u mnie czasem nie kończy się faza "zielona" , bo chodzi za mną od jakiegoś czasu Jacqueline du Pre :roll: Ty ją masz Jolcia - jak się sprawuje?
Geschwinds Orden piękna, nie powiem, jedyne co mnie niepokoi, to że na zdjęciach w necie niekoniecznie jest obsypana kwiatami z góry na dół... Popatrzę jak się sprawdzi u Ciebie. Na razie twardo obstawiam Zefirynę i po głowie mi chodzi Kir Royal ;:224
Właśnie siedzę i planuję miejscówki, bo jak zwykle odwrotnie ;:306 Żeby się tak do końca nie pogrążać, to połowa jest zaplanowana i idzie na konkretne miejsca ale druga połowa to na zasadzie: no nie zamówię jednej czy dwóch bo to nieekonomiczne
mam tak samo ;:306 może założymy klub? ;:183 Możesz zostać prezesem, a się zadowolę członkiem... zarządu ;:306
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Aprilka,
Widzę, że jestem nieźle w tyle. Jak przyjdą róże, to dajesz znak, i razem to poupychamy. Ty mnie jeszcze nie znasz...... jak trzeba - jestem mistrzem improwizacji ;:109
Mówicie, ze do pustaczków trzeba się przyzwyczajać? Eeeeeeeee.... Moja trzecia w życiu róża to 'Citta di Roma'. Zjadliwa, ktorej nie można zrobić zdjęcia realnego koloru :;230
Zawsze miałam tendencje do pustaczków, ale mnie zwiodły wszystkie krolewny forumowe, ale teraz wracam do obranego na wstępie kierunku... Jakieś pierwotne instynkty się odezwały... :idea:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jolu u mnie właśnie Robin Hood rośnie w sąsiedztwie Ballerinek. Muszę nieskromnie przyznać, że na taki pomysł wpadłam sama ;:170 ...A tutaj obejrzałam zdjęcia, które wstawiła Ewa i tylko potwierdziły opinie, że te dwie róże tworzą razem ładny duet :)
Na Twoim miejscu nie zastanawiałabym się tylko zamówiła Ballerinę. Super będzie pasować do Twojej koncepcji rabaty pustaczkowej. U mnie B rosną już czwarty sezon i jestem z nich bardzo zadowolona. Kwitną praktycznie bez przerwy.
W zeszłym roku posadziłam na tej rabacie jeszcze innego ' pustaczka ' Grand-Duc Jean. To jeszcze maleństwo, ale dobrze znosi półcień i pasuje do reszty.
Awatar użytkownika
masakra0888
200p
200p
Od: 5 paź 2014, o 14:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj bardzo mi sie podoba rabata z imperatą bardzo ładne ma kolory muszę sobie taka sprawić :) kominek elegencja :D i las koło domuuu :D
Mój ogród
Pozdrawiam Konrad
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

No nie, nie mogę się przekonać do pustaków... ;:224.
Też mi się kojarzą z materiałem budowlanym albo z głupawymi ludźmi.
Tylko Nevada ma szczególne przywileje...
A pustych kwiatów w ogrodzie i tak jest dosyć, że wspomnę tylko kosmos i bodziszki.
Róże, królowe kwiatów, muszą być nadzwyczajne, niesamowite, napakowane i wypasione.
Ale przyznać muszę bez bicia, że obiektywnie te "pustaczki" są urocze.

Aprilku ;:196 _Jagi
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Aprilku, a jakie towarzystwo przewidziałaś dla Lavender Ice? Zamówiłaś jedną, czy więcej?
Jagoda, bardzo mi się spodobały Twoje skojarzenia ? zwłaszcza to drugie ;:306
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Jagi,bo miłość do pustaczków /tych różanych/ ;:306 przychodzi dopiero po... do tych wypasionych. Można powiedź że to miłość bardziej dojrzała i wysmakowana.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Alu, a u mnie było odwrotnie.
Może się przejadłam? ;:306

Jolu, nadal szukasz czegoś na łuczek?
a widziałaś pnącą Lykkefund?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Jolu,tyle pięknych roślin w Twoim ogrodzie,takie romantyczne kąciki powstały ,że chce się tu zostać ,powiem Ci ,że Twój ogród naprawdę urzeka ,a jeszcze nie tak dawno wstawiałaś fotki ,jak kopałaś dziury między korzeniami,bo chciałaś zasadzić róże i inne kwiatuszki,pozdrawiam :wit ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”