Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Aguś ciasto czekoladowe z cukinii-no no...:) Fajnie, ze o tym wspomniałaś. Jutro są urodziny Kuby, więc zrobię takie cudo. Poszperałam w necie-przepis wydaje się fantastyczny...i ta ilość czekolady :lol: Zastanawiam się czy to będzie tort dla mamusi czy synusia :) Kwiatki pokaż, bo te to masz przepiękne :)
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

hmm, bo właśnie jeśli robi się to, co się kocha, to każda praca jest przyjemnością. Ja niestety nie lubie kuchennych zadań, wolę coś pomajsterkować, poskręcać meble itd :) Najlepiej pielić w ogrodzie :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Nie mam obficie zaopatrzonego warzywnika, więc nie muszę spieszyć się z przetworami ;:170
Teraz szykuję się (pranie, prasowanie) do wyjazdu, ale jak wrócę, to na pewno pokuszę się o zrobienie cukiniowych dżemów.
Mam nadzieje, że do tej pory wstawisz przepis na ten pomarańczowy.
Aguś przykro czytać, że palec nie goi się, tak jak trzeba i czeka cię kolejny miesiąc w usztywnieniu ;:168
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14

Post »

Że też ja nie wpadłam na tak prostą rzecz jak mrożenie cukinii ;:124 Fajnie tu do ciebie zaglądać Aguś.Można popatrzeć na piękne zdjęcia ogrodu,cieszyć się miłą gościnną atmosferą i nauczyć czegoś nowego...Tak lubię ;:333
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jagódko witaj ;:196
Jak widzę przerabiasz cukinię na mnóstwo pysznych potraw :D
Nigdy nie robiłam galaretki z malin o jakiej piszesz, zawsze taką w typie dżemu z żelfixem. Ale wiesz co pomyślałam ?.... może by spróbować dodać żelfix do soku malinowego, wtedy może wyszłaby taka jaką chciałabyś otrzymać???
Buziaki ;:196

Andziu ciekawa jestem, czy zrobiłaś ciasto cukiniowe ;:oj Ja musiałam schować blachę, bo na niedzielę, nic by do kawki nie zostało.... jest przepyszne. Jeśli zainteresowana jesteś przepisem, to podałam w wątku kuchennym :D
Kwiatuszki pokażę..... muszę w końcu wyjść i zrobić fotki....

Mariolu każdy ma jakieś swoje ulubione zajęcia i są one bardzo różnorodne :D Ja znów do majsterkowania mam,, dwie lewe ręce,, 8-) :lol:

Iwonko przepis na moją wersję dżemu pomarańczowego wstawiłam w swoim kuchennym wątku. Zapraszam :D
Czytam, że szykuje Ci się wyjazd, miłego wypoczynku ;:196

Aguś dziękuję za cieplutkie słowa, bardzo się cieszę, że lubisz do mnie zaglądać i że to co piszę przydaje się na coś ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko dzięki Twojemu dżemikowi weszłam na wątek szarotki i spędziłam tam sporo czasu podkradając parę przepisów, dżem też wypróbuję i nawet mam pomysł na zmianą, ale nie wiem czy się uda, bo kiedyś można było kupić galaretkę ananasową?
Wszystkie stoimy więcej w kuchni i zamykamy w słoiczkach nasze ogrody ;:333
Miłej niedzieli Ci życzę ;:196
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Aguś wierz mi, ze lepiej dla kobitki i rodziny, gdy gotowanie jest pasją :D
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:138 dla zaradnej gospodyni.
Kiedyś też jadłam taki dżem i nie chciałam wierzyć, że to z cukinii.
Widać pogoda sprzyjała warzywom.
U mnie od miesiąca chyba każdego dnia pada, przechodzą burze albo ulewy.
Ogród stoi w wodzie dosłownie bo ziemia jak gąbka ociekająca wodą. ;:222
Aguś jakieś fotki z twojego ogródka na poprawę humoru bym obejrzała. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Tak sobie pomyślałam, że dawno u Ciebie nie byłam i nic dziwnego, skoro założyłaś kolejną część :lol: . Ale w końce dobrnęłam :uszy . Wyczytałam, że robisz cuda z cukinii. Może zdradzisz jakieś przepisy, bo też mam jej sporo i mało inwencji twórczej na zagospodarowanie :roll: .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

AGNIESZKO,chcialem się przypomnieć ale jak tu się wciąć między ciasta a dżemy :wink:
Oczywiście doceniam domowe przetwory ale w ten dżem z cukini nie bardzo wierzę :(
Kiedyś na polecenie kolegi Tadeusza żona zrobiła placuszki ziemniaczane z dużym dodatkiem cukini ...
Nie bylo różnicy,przynajmniej dla mnie :!:
Pozdrówki,
Slawek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu i ja trafiłam na kilka fajnych przepisów u Dorotki, muszę dokładnie przestudiować Jej wątek, bo widzę wiele ciekawych pomysłów na jedzonko :D Podoba mi się jej styl gotowania :D
Faktycznie pamiętam galaretkę ananasową, trzeba się rozejrzeć, może jeszcze pokazuje się. Ale powiem Ci szczerze, że i z cytrynową jest znakomite :D
Ja również życzę miłej i dobrej niedzieli.... już teraz to niedzielnego wieczoru ;:196

Mariolu pewnie tak, moja rodzinka jest bardzo zadowolona, że lubię ,,pitrasić,, :wink: :lol:

Grażynko witaj niedzielnie ;:196
Prawda, że aż trudno uwierzyć, że taki pyszny dżem jest robiony na bazie cukinii, u mnie też nikt z degustujących nie mógł w to uwierzyć :lol:
Już sporo słoiczków zostało rozdanych jako prezenty, a ja wciąż robię i robię :lol:
Współczuję tak częstych opadów, mam nadzieję, że cebule nie gniją w takich warunkach. U mnie piaski, więc każda ilość deszczu momentalnie przelatuje. A na dodatek pada rzadko, mimo, że. jest chłodno. Pada od wczoraj, całą noc i dzisiejszy dzień....
Fotki z ogródka mówisz..... muszę w końcu się ogarnąć i pójść cyknąć kilka widoczków. Już tak dawno nie robiłam, a oblicze ogrodu całkowicie się zmieniło. Już śladu nie ma po kwiatach lilii i liliowców. Teraz królują hortensje i floksy, a obrazu dopełniają języczki i chryzantemy :D

Edytko bardzo się cieszę, że zajrzałaś. Ja mam straszne zaległości w zaprzyjaźnionych ogrodach. Dawno już nigdzie nie pisałam, ale cały czas zaglądam, czytam, oglądam obrazy i na tym się kończy.... Na pisanie brakuje weny. Ale powolutku się ,,zbieram do kupy,, przeganiam doła i zaczynam nadrabiać zaległości.... trochę to potrwa, ale powolutku, powolutku i wyjdę na prostą :D
Edytko tu kilka linków z przepisami na potrawy z cukinii, które ja robię i bardzo lubię :D
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 0#p3231190
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 0#p3241960
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=9&t=79491
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 7#p4821057
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5#p4844034
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5#p4843787

Sławku, bardzo się cieszę, ze zajrzałeś. Ja nie zapomniałam, jestem u Ciebie bardzo często, ale tak jak pisałam w poprzednim poście Edytce, tylko zaglądam, czytam co słychać, ale na odzywanie się już brakuje zapału.... Mam doła przez ten złamany palec, który kiepsko się zrasta i bardzo mnie ogranicza w wielu czynnościach. Mało co mogę robić w ogrodzie, złości mnie wyłażące wszędzie zielsko , a i świadomość, że kolejny miesiąc będę uziemiona przez konieczność dalszego usztywnienia nie nastraja mnie optymistycznie... Powolutku wracam do aktywnego uczestniczenia w forumowych ogródkach, ale zanim wszędzie nadrobię i zostawię ślad to troszkę potrwa...
Co do placuszków z cukinii, powiem Ci szczerze, że dla mnie jest spora różnica pomiędzy tymi ziemniaczanymi a z cukinii.... przy czym ziemniaczane smakują mi o niebo lepiej.... uwielbiam je o prostu 8-) :lol:
A na dżemik z cukinii namawiam bardzo, bardzo 8-) Namów swoje kochanie, żeby zrobić choć jedną porcję, tak dla degustacji :wink: Myślę, że to małe słoneczko, które pojawia się na Twoich fotkach będzie zachwycone 8-)
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Aga dziękuję za link do przepisu ;:180 W tym tygodniu biorę się za przetwórstwo,więc na bank wypróbuje :)
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja na razie nie mam czasu na takie szaleństwo, ale z roku na rok zauwazyłam, że coraz więcej robię
Zapisałam sobie przepisy na konfitury z cukinii.
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Dziękuję za przepisy ;:196 . Robiłam dotąd placuszki, leczo i cukinię faszerowaną. Konfitury są dla mnie prawdziwy zaskoczeniem ;:oj . Muszę koniecznie spróbować ;:108 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Witaj Agnieszko
Ciekawe te przepisy na te dżemiki z cukinii i gdyby nie to że wyrobiłam już normę na ten rok to pewnie bym spróbowała, choć u mnie najlepiej idzie brzoskwiniowy, a cukinia to tylko jako leczo albo smażona w panierce jak kotlety.
Przykro czytać że Twój palec nie chce się zrastać tak jak powinien, dlatego życzę Ci dużo zdrówka i postaraj się tak nie wkurzać na te chwasty, na pewno jeszcze zdążysz wszystko nadrobić. :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”