Róże w ogrodzie 2014

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże w ogrodzie 2014

Post »

Majuś...jak się cieszę ,że do mnie zaglądasz ,noooo ;:138
Generosy i mnie łapły za serce,,,nad Ventilo myślałam, chyba była u Kamili o ile dobrze pamiętam
Jak na razie jestem z moich zadowolona...choć jedna chyba mi padnie ....i beczę.... ;:145
Hm...czytam,że i Ty się kochana zachwycasz Bouqet Partfait i tą białą jej siostrzyczką... :wink: wiesz ,ja nie mogę od niej oderwać oczu...zastanawiam się nad tym ile ona kwitnie, bo mam ochotę ja w najbardziej eksponowane miejsce walnąć ...jest cudna ;:167
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Majeczko ;:168 wiesz, podobają mi się i Twoje zestawienia kolorystyczne i dobór róż. Taki wiesz, pod względem budowy kwiatu, trwałości, koloru.... Pilnie śledzę Twoje wpisy i zdjęcia i notuję...., a jesienią zasypię Cię pytaniami, o ile pozwolisz ;:196
A przy okazji, czy u Ciebie Jubilee C. zwiesza główkę czy rośnie prosto? Bo te nasze jakoś tak się dosyć mocno pochylają. Ale to dopiero ich pierwszy rok..
Pozdrowienia

Ps. Parę fotek wrzuciłam już u siebie i mam mocne postanowienie wrzucenia kolejnej porcji ;:108
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Keetee pisze:....Generosy i mnie łapły za serce,,,nad Ventilo myślałam....
To nie mysl, tylko kupuj, mam ja od 10 dniu, jstem totalnie w niej ;:167 . To moja najpiekniejsza roza. Ciagle zastanawiam sie jak okreslic jej kolor.... :roll: , .... buraczki ze smietana, czerwona kapusta, fuchsja, karnin........, nie wiem , ale c-u-d-o ;:108
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:14 o matulu... Polacy z Niemiec mnie leją...francuskimi różami :;230
Dziewczyny ja z Wami nie mogę.... :;230
Jak ja się zawsze tu pociesze ,że nie tylko ja tak ciężko choruję..... ;:196
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Majeczko, jak długo masz Jalitah? Jest jeszcze w OBI na przecenie. Dzisiaj widziałam, ale nie kupiłam, bo strasznie biedna była. A pytam, bo może jednak się skuszę :wink: Tylko czy ona zdrowa?
A kolor Twojego Chipka ;:333 Jakie stanowisko ma ten z morelową nutą? Mój jest raczej różowy ;:131
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Znowu uczta dla oka ;:196 Mam pytanie o Constanze Mozart. Jak ją oceniasz? Mam piękny kształt i pewnie ładnie pachnie, ale tak ogólnie, czy jesteś zadowolona? Kusi mnie nieco, ale na razie odpuściłam... :roll:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Piękności, po prostu piękności, trudno jest mi wymyslić bardziej oryginalny komentarz.
jeśli chodzi o Graceful Palace, to u mnie należą one do najlepszych i najzdrowszych ;:108
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Guernsey - bardzo ciekawa róża. Zawsze czymś kusisz, Maju ;:173
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Maju dziękuję za odpowiedż nie mam swojego jeszcze wątku , ale będzie , moje róże są małe
jesienne i wiosenne , angielek też mam parę , ale u mnie już po pierwszym kwitnieniu,choć dużo jeszcze nie kwitło , co z ciekawością oglądam je u Ciebie jak. lacre , thaiti .
Twój wątek jest zawsze wyznacznią nowych odmian róz co roku, oby tak dalej ;:3 ;:108
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Keetee pisze:;:14 o matulu... Polacy z Niemiec mnie leją...francuskimi różami :;230
Alez Dorotko, gdziesz by smieli........, poza tym szkoda tych francuskich roz ;:306 :;230

Majeczko, a Ty sie walesasz po cudzych watkach, a wlasny to co ? pikus ? ;:14
Czekamy........ ;:196
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Alexia :wit :;230 właśnie się sprężyłam.... :;230

:wit Dzień dobry ?. dobry, tylko jest potwornie duszno ...... ;:173

Dorotko-Keetee nie becz tylko działaj? czasami grzybki atakują sadzonkę ? podobnie jak z powojnikami w tym sezonie?.
Mi padają poszczególne gałązki powojników i to zawsze po deszczu? :wink:
Ale nie beczę tylko przekopuje je do donic i o dziwą zaczynają wypuszczać gałązki. :heja

Asiu ? daffodil pozostaje mi tylko się cieszyć :D ;:196 ? proszę pytaj. Pamiętaj tylko, że ja mam swoje widzenie piękna, którym się otaczam. Co do Jubilee Celebration, wiosną wycinałam cienkie gałązki,
wyrosły ładne sztywne pędy z dużymi kwiatami. wszystko było dobrze do czasku kiedy nawiedziły mnie tygodniowe deszcze. Wniosek wyciągnęłam taki? że od razu dostaję balkoniki.
Róża jest piękna i ciągle kwitnie, warto o nią zadbać?. ;:168
A, tak na marginesie nie wiele jest róż, które wytrzymają w pionie po deszczach.

Alexia?.. ja w Ventilo też już się ;:167 ?.. dzięki Tobie.

Dorotko350 Jalitah mam jedną już drugi sezon i dwie kolejne pierwszy sezon?. one są super różami. ;:333
Zdrowe są te róże?.. ja chorych nie toleruję.
U mnie cała rabata jest nasłoneczniona, wyjątek jest tylko z samego rana, kiedy cień przesuwa się z jednego końca na drugi koniec rabaty. Chippiki w tym sezonie nie zachowują się jak Chippki ;:306 stąd te różne kolory. Może się przeziębiły?.. ;:306

Miłeczko-takasobie?.. ja widzę, ze z Ciebie zrobiła się prawdziwa pasjonatka różana? hi hi..hi , a nie tak dawno nie dawałaś się namówić na kolejne krzaczki? :;230
Co do Pani Mozartowej, to mam ją od niedawna i mogę tylko powiedzieć jest zdrowa, ma piękne kwiaty, które za zapach pokochały żuczki, teraz ma już duże przyrosty i czekam na kolejne kwiaty. ;:oj
O niej więcej powie Ci Alexia?. :;230

Wandeczko dziękuję, jestem szczęśliwa, że mój zestaw roślin i kolory mogą się Tobie podobać.
O Graceful Palace również mogę powiedzieć, zdrowa i piękna. Jednak musze dopisać, że znam osoby, które trafiły na chore sadzonki. Ciągle będę to podkreślać, bo nie chcę żeby ktoś mi napisał, że piszę nieprawdę. ;:204

Moniczko-vertigo :;230 a, no kuszę?? Jak zobaczyłam etykietkę Guernsey , to się zastanawiałam jak ona będzie w rzeczywistości. Pomyślałam, że nieźle ją wyretuszowali. Teraz powiem tak, zdjęcie nie umywa się do tego, co widzę.
Jestem ciekawa jak sobie poradzi zimą.

Kilka bieżących zdjęć?. :D
Wczoraj posiedziałam sobie z nimi, pocykałam na pamiątkę i wyszły te fotki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cd. :uszy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:oj , slicznie sobie posiedzialas i pocykalas........;:306 . Na prawde kolana uginaja sie z zachwytu.
Mysle, ze doceniasz, jakie masz szczescie, ze masz ogrod......, mimo, ze 60 km. od domu ;:196
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:;230 doceniam.... ;:196 ja bez ogrodu chyba nie mogłabym funkcjonować.... a właściwie bez róż. ;:oj
Alexia, a zerknij niżej i wyobraź sobie jeszcze koło Munstead Wood Mary Ann ... i co sądzisz o tym ;:oj

Obrazek

Obrazek

;:196 na dziś już wszystko :;230
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majuś...ok spróbuje ją ratować...wykopie ją do donicy...choć wiesz...uważam ,że ona jest umarta.... :roll: ...znaczy trup ;:222
Widoki mi zaserwowałaś nieziemskie ...dzięki kochana ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”