Roślinnik balkonowy
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Roślinnik balkonowy
Kochana powiedz mi ile czasu Ty to wszystko podlewasz ? masz tego dwa razy tyle co ja na tarasie!
Mało mnie tutaj tego lata, sprawy zdrowotne i obowiązki nie pozwalają mi poświęcić balkonowi tyle czasu, ile bym chciała, no i pogoda przeważnie też zniechęcająca do balkonowania, jakoś wyjątkowo wietrznie u nas w tym roku
ale roślinki się nie dają,co widać poniżej
Ewo kalle mam na balkonie już chyba 4 rok, ale z roku na rok marniej kwitły, w zesżłym roku nie miałam ani jednego kwiatka z moich cebul, a w tym w ogóle je zmarnowałam zbyt wczesnym obudzeniem z zimowego snu
Celinko rzeczywiście podlewanie to spory problem, zwłaszcza teraz, kiedy nie wolno mi dźwigać, zatrudniłam więc do tego zadania mojego Ł, ja tylko nadzoruję
Źródło radości Potomka,codziennie sprawdza, czy coś nadaje się do zerwania (oczywiście zrywa nawet jak się nie nadaje

Moje ulubione widoki

Nieco rozczarowujące po zeszłorocznym szaleństwie nemezje

I tegoroczne nowości, kwiatów lilii nie mogę się doczekać
a portulaka i powojnik Arabella dołączają do grona ulubionych

Magdalleno specjalnie dla Ciebie porównanie moich przezimowanych goździków, nieprzycinany na wiosnę i ten przycięty

A z domowych, początek nowej kolekcji

Sobie i Wam życzę dużo czasu na cieszenie się naszymi roślinkami

Ewo kalle mam na balkonie już chyba 4 rok, ale z roku na rok marniej kwitły, w zesżłym roku nie miałam ani jednego kwiatka z moich cebul, a w tym w ogóle je zmarnowałam zbyt wczesnym obudzeniem z zimowego snu

Celinko rzeczywiście podlewanie to spory problem, zwłaszcza teraz, kiedy nie wolno mi dźwigać, zatrudniłam więc do tego zadania mojego Ł, ja tylko nadzoruję

Źródło radości Potomka,codziennie sprawdza, czy coś nadaje się do zerwania (oczywiście zrywa nawet jak się nie nadaje

Moje ulubione widoki

Nieco rozczarowujące po zeszłorocznym szaleństwie nemezje

I tegoroczne nowości, kwiatów lilii nie mogę się doczekać

Magdalleno specjalnie dla Ciebie porównanie moich przezimowanych goździków, nieprzycinany na wiosnę i ten przycięty

A z domowych, początek nowej kolekcji

Sobie i Wam życzę dużo czasu na cieszenie się naszymi roślinkami

Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
- Alenka
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale u Ciebie bogato
Najbardziej podoba mi się ten regał(półka)..już od zeszłego roku wzdycham do niego
A powiedz mi, przy takiej różnorodności nie masz problemów ze szkodnikami?

Najbardziej podoba mi się ten regał(półka)..już od zeszłego roku wzdycham do niego

A powiedz mi, przy takiej różnorodności nie masz problemów ze szkodnikami?
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza
*cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia 
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki

Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Madziu
w tym roku jakoś żadne paskudztwa się na razie nie wprowadziły, jest trochę mszyc, ale do opanowania.
I wreszcie zakwitła! Lilijka jest tak piękna, że nawet nie przeszkadza mi fakt, że wyrosła z cebulki, kupionej jako Purple Eye, znaczy powinna być fioletowa

A na deser kolejny skrętnik do kolekcji

Udanego weekendu!

I wreszcie zakwitła! Lilijka jest tak piękna, że nawet nie przeszkadza mi fakt, że wyrosła z cebulki, kupionej jako Purple Eye, znaczy powinna być fioletowa

A na deser kolejny skrętnik do kolekcji

Udanego weekendu!
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
- zara
- 500p
- Od: 6 maja 2015, o 12:06
Witam !
Czy już macie pomysły na wiosenne obsady balkonów?
Co w tym roku jest na tzw. topie, co planujecie i ewentualne wysiewy?
Ja na ta chwilę poszukuję Tunbergię ...a tak się jakoś na nią nastawiłam

Czy już macie pomysły na wiosenne obsady balkonów?
Co w tym roku jest na tzw. topie, co planujecie i ewentualne wysiewy?
Ja na ta chwilę poszukuję Tunbergię ...a tak się jakoś na nią nastawiłam

Witam wszystkich przebudzonych wiosennie
I mnie jak Was już od dawna swędzą paluszki, żeby pogrzebać w ziemi i nawet coś się dzieje w tym kierunku, ale niewiele mam wolnego czasu, by działać i się chwalić
roślinnikowy balkon po zimie odnotował wiele strat, więc prac przede mną sporo... i zakupów też
A plany Zaro - witam Cię u mnie serdecznie
takie jak zawsze - wszystko musi się zmieścić, zwłaszcza jadalne zielsko
rozsada już rośnie i się hartuje, a na razie pierwsze wiosenne kolory

Domowe kwitnienia zaczęły się już dawno i zdjęcia ciut nieaktualne, teraz i skrętnik i hoja mają 2 razy więcej kwiatków
tylko ja nie mam kiedy im zdjęć zrobić

Dużo słońca!

I mnie jak Was już od dawna swędzą paluszki, żeby pogrzebać w ziemi i nawet coś się dzieje w tym kierunku, ale niewiele mam wolnego czasu, by działać i się chwalić

A plany Zaro - witam Cię u mnie serdecznie

Domowe kwitnienia zaczęły się już dawno i zdjęcia ciut nieaktualne, teraz i skrętnik i hoja mają 2 razy więcej kwiatków

Dużo słońca!
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Jak fajnie że jesteś
jakie masz plany na ten sezon? Pochwal się co wymyśliłaś 

Zaglądaj częściej do swego wątku.
Niech roślinki cudownie rosną
Niech roślinki cudownie rosną

- zara
- 500p
Pięknie i jak kolorowo
Widoczki w sam raz dla oczu spragnionych barw. Irysków mogę pozazdrościć u mnie nigdzie nie dostałam
Wszystko startuje, wszystko cieszy niech to będzie udany sezon

Widoczki w sam raz dla oczu spragnionych barw. Irysków mogę pozazdrościć u mnie nigdzie nie dostałam

Wszystko startuje, wszystko cieszy niech to będzie udany sezon

- maja79
- Od: 8 maja 2011, o 17:53
Piękne Pelargonie i Lobelie cała reszta oczywiście
Jakie plany na ten sezon?

Jakie plany na ten sezon?

Witajcie:)
Dzisiaj wreszcie mogłam coś porobić na balkonie, zaczęłam realizować plan na ten rok - uwolnienie jak największej powierzchni podłogi, żeby zrobić miejsce dla maluchów. W tym celu kupiliśmy wielka kastrę 80l i do niej zamierzam przesadzić co się da z donic, które dotąd stały na podłodze, a nawet dosadzam nowości - skusiłam się na różę angielską, pewnie niewielkie ma szanse na balkonie, ale kosztowała grosze i na razie pięknie rośnie. Ma za sąsiadkę jodłę koreańską, która mieszka na naszym balkonie już chyba z 5 lat i niestety nie jest w najlepszej formie, muszę o nią bardziej zadbać
posadziłam tam też parę host, w planach jest powojnik, jak się zdecyduję który,
oraz może żurawka i inne drobiazgi. poza tym na podłodze zostaje tylko to niebieskie wiadro, które robi za jagodnik
są w nim przezimowane maliny, truskawki i poziomki
niewiele więcej rzeczy przezimowało, wciąż czekam na różne przebudzenia. Pomidorki też będą rosły w pojemniku na podłodze, muszę znaleźć coś wąskiego i w miarę wysokiego.
Trochę zdjęć udało mi się zrobić, korzystając z tego że Starszy Potomek zmęczył się pomaganiem i poszedł się zdrzemnąć, a Młodszego tata zabrał na spacerek

Przedszkole

Zaro iryski też mnie zachwyciły, ale bardzo szybko przekwitły, więc zrobiłam zmianę dekoracji

Dzisiejszy prezent od Ł, nawet nie wiedziałam, że są już w sprzedaży, jak na smagliczkę trochę słaby zapach, ale niech tylko przygrzeje im słonko

I niezastąpione bratki

Miłego weekendu!
Dzisiaj wreszcie mogłam coś porobić na balkonie, zaczęłam realizować plan na ten rok - uwolnienie jak największej powierzchni podłogi, żeby zrobić miejsce dla maluchów. W tym celu kupiliśmy wielka kastrę 80l i do niej zamierzam przesadzić co się da z donic, które dotąd stały na podłodze, a nawet dosadzam nowości - skusiłam się na różę angielską, pewnie niewielkie ma szanse na balkonie, ale kosztowała grosze i na razie pięknie rośnie. Ma za sąsiadkę jodłę koreańską, która mieszka na naszym balkonie już chyba z 5 lat i niestety nie jest w najlepszej formie, muszę o nią bardziej zadbać

Trochę zdjęć udało mi się zrobić, korzystając z tego że Starszy Potomek zmęczył się pomaganiem i poszedł się zdrzemnąć, a Młodszego tata zabrał na spacerek

Przedszkole

Zaro iryski też mnie zachwyciły, ale bardzo szybko przekwitły, więc zrobiłam zmianę dekoracji

Dzisiejszy prezent od Ł, nawet nie wiedziałam, że są już w sprzedaży, jak na smagliczkę trochę słaby zapach, ale niech tylko przygrzeje im słonko

I niezastąpione bratki

Miłego weekendu!
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
Ładne widoki i zapowiada się więcej i ciekawiej tego lata! Będę obserwować Twój roślinny remanent 

Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
Jak u ciebie wiosennie! Piękne irysy miałaś, niestety taka ich uroda, że szybko znikają. Też je miałam rok temu, w tym roku u mnie głównie bratki z "nowalijek", bo przynajmniej cieszą dłużej
Rozsada ewidentnie już chciałaby być z drugiej strony tej szyby!
W ogóle to piękny ten skrętnik, na zdjęciu z rozsadą widać, jak się rozszalał. Cudowny.
A ta biała roślinka to wydaje mi się, że nie smagliczka, a ubiorek - może dlatego słabo pachnie?
generalnie podobny, tylko dolne płatki kwiatów ma większe od górnych - no i jest już w sprzedaży, a smagliczki też jeszcze nie widziałam.

Rozsada ewidentnie już chciałaby być z drugiej strony tej szyby!

W ogóle to piękny ten skrętnik, na zdjęciu z rozsadą widać, jak się rozszalał. Cudowny.
A ta biała roślinka to wydaje mi się, że nie smagliczka, a ubiorek - może dlatego słabo pachnie?

- zara
- 500p
Obecna kompozycja w dechę - jaskry są równie piękne ja Irysy i zdecydowanie dłużej pociesza Twe oczy
Podobają mi się te fikuśne wiaderka z bratkami -ślicznie się prezentują.
Przedszkole tylko chyli główki do światła - okazała grupa maluchów będzie czym obsadzać
Pozdrawiam na cały tydzień i
życzę

Podobają mi się te fikuśne wiaderka z bratkami -ślicznie się prezentują.
Przedszkole tylko chyli główki do światła - okazała grupa maluchów będzie czym obsadzać

Pozdrawiam na cały tydzień i

-
- 500p
- Od: 3 gru 2014, o 11:29
Witaj 
zaglądam do Ciebie po raz pierwszy i przyznaję, że masz balkonik oraz roślinki na nim godne pozazdroszczenia.
Wszystkie tak ładnie ustawione, każda roślinka wyeksponowana.
A z domowych piękne kwitnienie hoi.
Pozdrawiam.

zaglądam do Ciebie po raz pierwszy i przyznaję, że masz balkonik oraz roślinki na nim godne pozazdroszczenia.
Wszystkie tak ładnie ustawione, każda roślinka wyeksponowana.
A z domowych piękne kwitnienie hoi.
Pozdrawiam.