Ogródek to moje drugie życie 6- sezon 2014
- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie 6- sezon 2014
Dorotko super pomysł z tymi kamyczkami. Wiesz, że jestem fanką kamieni wszelakich w ogrodzie 

- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Ścieżki z kamyków były od lat,ale ponieważ obrzeża się połamały miejscami,to ziemia się na kamienie dostała i wtopiły się w większości w grunt,dlatego je zgrabiliśmy,umyliśmy,założone zostały nowe obrzeża,na ścieżki agrowłóknina i kamyki zostały wysypane na nowo,oczywiście trzeba było dokupić ale jest teraz porządnie

Krzewuszka zaczyna pięknie kwitnąć. Trzykrotki jakie ładne, nie miałem o nich kiedyś zielonego pojęcia, a teraz zaczynają mi się podobać. A te iryski jakie cudowne kolorki mają, no piękne są. 

Pozdrawiam, Robert.
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
U mnie burza od 2 godz.kręci się wkoło , ciemno i pochłodniało znacznie gwałtownie,pewno gdzieś spadł grad...na razie nic się nie dzieje..pokropiło..deszcz by się przydał ale wiadomo spokojny !
Płukanie kamieni ze ścieżki i ja w ub.roku robiłam ...

Płukanie kamieni ze ścieżki i ja w ub.roku robiłam ...

- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mnie też czeka porządkowanie ścieżki z kamykami, bo mimo tego, że kamki leżą na agrotkaninie, to np. fiołki sieją się wśród nich niesamowicie...
Piękne portrety irysów...
Piękne portrety irysów...
Zakochałam się w iryskach zaczynam swoją przygodę z nimi pozdrawiam Anna
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Dorotko śliczna kolekcja trzykrotek.
I mnie coraz mocniej podobają się iryski. Taka w śród nich różnorodność.
I mnie coraz mocniej podobają się iryski. Taka w śród nich różnorodność.

- dorcia7
Robercie trzykrotki nie są brzydkie-ale zdecydowanie mniej mi sie podobaja kiedy mam je wszędzie -są ciągle eksmitowane i gorsze niz perz
Maryniu po sobotniej burzy i deszczy na wczoraj też zapowiadali podobną pogodę,a był piękny,gorący i słoneczny dzień,dzisiaj za to parno i słońce na przemian z chmurką-ale pogoda jakas niepewna,zresztą działki nie planuję bo w końcu dzisiaj Dzień Matki więc muszę być w domu
Ewo do renowacji kamiennych ścieżek zbierałam się ze 2 lata,w zeszłym roku agrowłókninę kupiłam i na tym się skończyło ,lato szybko przeleciało,a na jesień nie było już warto
Anno witam i zyczę powodzenia w przygodzie z irysami
Aniu trzykrotkę mam albo miałam jeszcze białą,jak pisałam powyżej rośnie wszędzie nawet wciśnie się między krawężniki,doszło do tego że w kępie jakiś kwiatów wyrastała trzykrotka ,walczę z nimi non stop bo choć lubię kwiaty wszelakie to jednek nie chcę mieć działki w trzykrotce,co do irysów,u mnie rozrastają się w szalonym temie dlatego z rabat gdzie sa niższe byliny wedrują sukcesywnie na boczne rabatki ,na przód działki kupiłam w ubiegłym roku 7 odmian irysów pumila -wśród nich uroczy Hocus Pokus ,zreszta wszystkie były niebanalne i ciekawe,do tej pory z nickich miałam żółte,błękitne i fioletowe te miału rozjaśnić iryskowe miejsce,zakwitły niestety w odcieniach fioletu wszystkie,wczoraj napisałam do sprzedawcy i czekam na rozstrzygnięcie
Maryniu po sobotniej burzy i deszczy na wczoraj też zapowiadali podobną pogodę,a był piękny,gorący i słoneczny dzień,dzisiaj za to parno i słońce na przemian z chmurką-ale pogoda jakas niepewna,zresztą działki nie planuję bo w końcu dzisiaj Dzień Matki więc muszę być w domu
Ewo do renowacji kamiennych ścieżek zbierałam się ze 2 lata,w zeszłym roku agrowłókninę kupiłam i na tym się skończyło ,lato szybko przeleciało,a na jesień nie było już warto
Anno witam i zyczę powodzenia w przygodzie z irysami
Aniu trzykrotkę mam albo miałam jeszcze białą,jak pisałam powyżej rośnie wszędzie nawet wciśnie się między krawężniki,doszło do tego że w kępie jakiś kwiatów wyrastała trzykrotka ,walczę z nimi non stop bo choć lubię kwiaty wszelakie to jednek nie chcę mieć działki w trzykrotce,co do irysów,u mnie rozrastają się w szalonym temie dlatego z rabat gdzie sa niższe byliny wedrują sukcesywnie na boczne rabatki ,na przód działki kupiłam w ubiegłym roku 7 odmian irysów pumila -wśród nich uroczy Hocus Pokus ,zreszta wszystkie były niebanalne i ciekawe,do tej pory z nickich miałam żółte,błękitne i fioletowe te miału rozjaśnić iryskowe miejsce,zakwitły niestety w odcieniach fioletu wszystkie,wczoraj napisałam do sprzedawcy i czekam na rozstrzygnięcie
- dorcia7
Paulinko kamienie uwielbiam tak jak Ty,a najbardziej te "górskie"-mam ich kilka
Jacku mój kroplik od Krysi sadzony był w sierpniu ubiegłego roku,rosnie w półcieniu ale wilgoci stale tam nie mam ,jedynie po solidnym deszczu,fakt że zima była dla roślin sprzyjająca ,ale mam nadzieję ,ze długo będzie mnie cieszył

Jacku mój kroplik od Krysi sadzony był w sierpniu ubiegłego roku,rosnie w półcieniu ale wilgoci stale tam nie mam ,jedynie po solidnym deszczu,fakt że zima była dla roślin sprzyjająca ,ale mam nadzieję ,ze długo będzie mnie cieszył
- dorcia7
- dorcia7
- wiolamanka