No niestety pogoda w kratkę,raz deszcz,raz słońce i wiatr,który jest porywisty,dałam sobie spokój dzisiaj z działką,może jutro będzie lepiej?
Odkąd zrobiłam sobie mini ogródek na balkonie w pewnym sensie lepiej przetrzymuję dni bez działki.
Dziś byłam blisko Bricomarche,więc tylko zajrzałam na chwilę.Obleciałam roślinki,ale nic ciekawego nie wpadło mi w łapki,ale za to na stoisku z ozdobami do ogrodu znalazłam klatkę metalową białą i co zrobiłam? Oczywiście musiała być moja,dokupiłam do niej parkę aniołków
Dziś jestem bardzo happy z innego powodu,moja kobea biała ma dwa pączki kwiatowe

No nie mogę w to uwierzyć,z 15 minut się przyglądałam,czy to może być prawda

W zeszłym roku ani jedna kobea mi nie zakwitła,rosły w gruncie na działce,ale to były fioletowe.
Już ją kocham
Anabuko Aniu powojniki cieszą oczy podczas ,gdy oczekuję na kwitnienie róż

Kaiser jest cudny,lubię pełne kwiaty i u róż i u powojników.
Jolu róże i powojniki idą u mnie razem w parze

Lemon Dream też mi się podoba i jeszcze wiele innych
AniuDs Purple Spider ma fioletowy kolor,a ja go uwielbiam,więc nie było rady trzeba go było nabyć
Elwi od pewnego czasu wyrośnięte żurawki dzielę i muszę stwierdzić,że nie ma nic bardziej prostego jak rozmnażanie tych uroczych roślinek.Tiramisu to chyba już z 5 mi się udało wyhodować.Z tego co wyczytałam powinno się je dzielić,żeby zachować odmiany
Sabinko spoko nic się nie stało

Kokos wyjątkowo mi się podoba
Powojniki mają po kilka kwiatów,mam nadzieję,że za rok pokażą na co je stać ...
Robert mi się podobają chyba wszystkie powojniki,nawet te z malutkimi kwiatkami
Aniu a widziałaś jaki Bałtyk ładny? I ma nazwę naszego morza

Kolorek tez niczego sobie...
Sweet Summer mam dużą sadzonkę,muszę koniecznie go posadzić w docelowe miejsce,ale jak ta pogoda dalej tak będzie świrować to nie wiem co to będzie...
Maju Innocent naprawdę jest wart uwagi,jak na razie z nowości numer 1
Anetko miałaś wspaniałą wycieczkę,pogoda dopisała i co więcej do szczęścia potrzebne?
Tobie również życzę dzisiejszego miłego wieczorku...
Ewcia Tereska jest najszybsza u mnie...Spidermena będziesz rozmnażać? Może i ja spróbuję z innymi,jeszcze nigdy nie próbowałam,jak mi się żurawki udają to może z nimi sobie poradzę? Ostatnio złamał mi się długi pęd Arabelli,nie wiem czy dobrze zrobiłam,ale wsadziłam go do wazonu z wodą...a może powinnam od razu do ziemi?
Shida oj kciuki się przydadzą:)
Kasiu gleba u mnie żyzna,przepuszczalna, pH na poziomie6/7,tam gdzie rh zakwaszam wiadomo
Żurawka jedzie do Ciebie Kasiu Tiramisu
Persymona jak masz jednego to w niedługim czasie pewnie się obkupisz,powojniki wciągają
Na tej kratce rośnie powojnik Rhapsody,a z boku pnie się kobea biała z dwoma pąkami
Oto dowód ...
Parka
I nowy zakup w całości:)
Pozdrawiam wszystkich serdecznie:)