Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Post »

Thereska Bugnet jako pierwsza rozpoczyna sezon różany :tan

Aniu ;:215 pięknie rozpoczęty sezon różany ;:180 Tereska spisała się na piątkę :D
Powojniki doskonale dobrane, Innocent Blush, to moja faworytka :D
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu jestem z zakwasami ale jestem MEGA szczęśliwa ;:138 ;:138 ;:138 Najpierw jednak pochwalę kwitnącą różyczkę, kolekcje żurawek i piękne powojniki ;:196 Posiedzę chwilkę z herbatką, a Ciebie zapraszam na spacer ;:196 Na szczęście pogoda mi dopisała :heja

Pozdrawiam, miłego wieczorku ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Czemu, ach czemu tak bardzo lubię Teresę? :D U mnie jeszcze nie kwitnie, ale ma chyba największe pączki (Stanwell też, wyścig trwa :wink:).
Purple Spider mam, bardzo przyjemny powojnik, choć nie tak spektakularnie piękny jak Albina Plena i Maidwell Hall. Ale pomnożę go sobie, niech bryka na innych rabatach, nie tylko na różanej :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
shida
200p
200p
Od: 18 sie 2012, o 20:16

Post »

Cudne klemki - trzymam kciuki by się szybko zadomowiły i cieszyły pięknym kwitnieniem ;:215
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anusiu gratuluję pierwszych różanych kwiatów ;:138 ;:138
Ale cudne :roll:
I powojniki piękne , przypomnij mi jaką masz glebę na działce , że tak pięknie rosną i kwitną :roll: Tyle nowości, ale będzie pokaz jak zakwitną ;:333

No i żurawki , cudne kolorowe listeczki i rosną na słoneczku i tak pięknie wyglądają ;:138
Awatar użytkownika
persymona
200p
200p
Od: 7 mar 2012, o 15:12

Post »

Ale piękne masz te powojniki...ach ale Ci ich zazdroszczę ;:131 ja mam jednego i chwilowo czekam na miejsce na następne ale to jeszcze zejdzie....
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

No niestety pogoda w kratkę,raz deszcz,raz słońce i wiatr,który jest porywisty,dałam sobie spokój dzisiaj z działką,może jutro będzie lepiej?
Odkąd zrobiłam sobie mini ogródek na balkonie w pewnym sensie lepiej przetrzymuję dni bez działki.
Dziś byłam blisko Bricomarche,więc tylko zajrzałam na chwilę.Obleciałam roślinki,ale nic ciekawego nie wpadło mi w łapki,ale za to na stoisku z ozdobami do ogrodu znalazłam klatkę metalową białą i co zrobiłam? Oczywiście musiała być moja,dokupiłam do niej parkę aniołków ;:108

Dziś jestem bardzo happy z innego powodu,moja kobea biała ma dwa pączki kwiatowe :tan No nie mogę w to uwierzyć,z 15 minut się przyglądałam,czy to może być prawda ;:224 W zeszłym roku ani jedna kobea mi nie zakwitła,rosły w gruncie na działce,ale to były fioletowe.
Już ją kocham ;:167

Anabuko Aniu powojniki cieszą oczy podczas ,gdy oczekuję na kwitnienie róż ;:333 Kaiser jest cudny,lubię pełne kwiaty i u róż i u powojników.

Jolu róże i powojniki idą u mnie razem w parze ;:333 Lemon Dream też mi się podoba i jeszcze wiele innych ;:108

AniuDs Purple Spider ma fioletowy kolor,a ja go uwielbiam,więc nie było rady trzeba go było nabyć ;:306

Elwi od pewnego czasu wyrośnięte żurawki dzielę i muszę stwierdzić,że nie ma nic bardziej prostego jak rozmnażanie tych uroczych roślinek.Tiramisu to chyba już z 5 mi się udało wyhodować.Z tego co wyczytałam powinno się je dzielić,żeby zachować odmiany ;:333

Sabinko spoko nic się nie stało :) Kokos wyjątkowo mi się podoba ;:333
Powojniki mają po kilka kwiatów,mam nadzieję,że za rok pokażą na co je stać ...

Robert mi się podobają chyba wszystkie powojniki,nawet te z malutkimi kwiatkami ;:333

Aniu a widziałaś jaki Bałtyk ładny? I ma nazwę naszego morza ;:170 Kolorek tez niczego sobie...
Sweet Summer mam dużą sadzonkę,muszę koniecznie go posadzić w docelowe miejsce,ale jak ta pogoda dalej tak będzie świrować to nie wiem co to będzie...

Maju Innocent naprawdę jest wart uwagi,jak na razie z nowości numer 1 ;:108

Anetko miałaś wspaniałą wycieczkę,pogoda dopisała i co więcej do szczęścia potrzebne? ;:224
Tobie również życzę dzisiejszego miłego wieczorku...

Ewcia Tereska jest najszybsza u mnie...Spidermena będziesz rozmnażać? Może i ja spróbuję z innymi,jeszcze nigdy nie próbowałam,jak mi się żurawki udają to może z nimi sobie poradzę? Ostatnio złamał mi się długi pęd Arabelli,nie wiem czy dobrze zrobiłam,ale wsadziłam go do wazonu z wodą...a może powinnam od razu do ziemi? ;:224

Shida oj kciuki się przydadzą:)

Kasiu gleba u mnie żyzna,przepuszczalna, pH na poziomie6/7,tam gdzie rh zakwaszam wiadomo ;:333
Żurawka jedzie do Ciebie Kasiu Tiramisu ;:71

Persymona jak masz jednego to w niedługim czasie pewnie się obkupisz,powojniki wciągają ;:333

Na tej kratce rośnie powojnik Rhapsody,a z boku pnie się kobea biała z dwoma pąkami :tan

Obrazek

Oto dowód ...

Obrazek

Parka

Obrazek

I nowy zakup w całości:)

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich serdecznie:)
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ładna kompozycja..i widzę pączki, jestem w szoku ;:oj
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Kurcze, zachwycam się cudnym dodatkiem ;:167 widziałam ostatnio taką klateczkę i normalnie stałam jak wryta słuchając wewnętrznego głosu rozsądku...najpierw posadź co masz posadzić..na ozdoby masz czas...kupiłam tylko maleńki lampionik na stół ;:170 .
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Śliczna klateczka i aniołeczki ;:138
Gratuluję pączusiów na kobei ;:138 - miałam w zeszłym roku ale nie zakwitła .

Już się cieszę z żurawki i z lilii :tan , bardzo ci dziękuję Aniu ;:196 ;:196

U mnie powojniki nie bardzo rosną, mam dwa -Jackamanii i Polish Spirit , podobno nie do zdarcia :wink: , jeden dość ładnie w tym roku przyrasta, ale drugi ledwo, ledwo, a podobno takie bezproblemowe :wink:
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Dwa pączki, bardzo dużo, jestem zdziwiony. ;:138
Bardzo ładny dodatek w postaci klateczki z aniołkami. ;:333
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Cześć Aniu :wit
Udany zakup, co będziesz trzymać w tej klateczce :D
roślinki czy inne dekoracje :D
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

Annes 77 pisze:Alexia Zośka na razie w donicy mieszka,bo słabą sadzonkę otrzymałam,bałam się o nią,ale może ze 3 kwiaty ukaże...
Piękne ma listki to prawda ;:333 Nie wiem,czy umiem przezimować różę,chyba,że ją zadołuję na działce...
To chyba najlepszy sposob zimowania roz w donicach. Jak Twoja sadzonka slaba, to moze dokarniaj ja 1/ tydz. plynnym nawozem do roz o relatywnie malej zawartosci azotu. Dawalabym 1/2 zalecanej dawki. Warto o nia walczyc, jest urokliwa.
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Aniu, jak duże masz donice na powojniki ?... też się przymierzam do posadzenia na balkon...
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Najbezpieczniej położyć pęd powojnika na ziemi i obsypać go tak, aby jego koniec wystawał. W następnym sezonie będzie nowa sadzonka :D Tak mi się ukorzenia Warszawska Nike, choć raczej na skutek przypadku (kopcowanie róż), a nie zamysłu. Z Arabellą to chyba dobra metoda, bo sadzonki zielne niechętnie się ukorzeniają. I tak nic nie tracisz, bo pęd już się złamał :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”