Moje Królestwo - uczta dla oczu i balsam na ...wszelkie zło
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje Królestwo - uczta dla oczu i balsam na ...wszelkie zło
I ja przyłączam się do gratulacji
A co na to m?
A co na to m?
- Teniak
- 200p
- Od: 13 sty 2013, o 14:09
No Jagódko wielki buziak dla Ciebie.Takie wyróżnienie to przecież docenienie Twojego ogromnego wysiłku jaki wkładasz w upiększanie ogrodu.
Gratulujemy.Teresa
Gratulujemy.Teresa
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam serdecznie po niebycie na FO , dziękując szczególnie za gratulacje związane z konkursem/zabawą , za miłe , ciepłe słowa
Są w życiu takie chwile ulotne , że trzeba się cieszyć każdym dniem , każdą godziną , a ja mam teraz swoje pięć minut ...Oliwka jest u mnie na wakacjach i staram się poświęcać Jej jak najwięcej czasu . Jestem więc na najwyższych obrotach , ale nie narzekam - nawet z Synem odważyłam się jechać samochodem do Krakowa , do kontroli w Poradni Uraz.- Ortop. Ponad 100 km w obie strony - jak dla mnie to było wyzwanie , a wiadomo jaki jest Kraków "upchany " ruchem .
Tak , Tereniu - dziękuję
- dla mnie już samym wyróżnieniem było wejście na scenę i wyczytanie mego nazwiska . Szkoda tylko , że odbywało się to bez udziału mojego M , który to mnie tylko podrzucił z Oliwką i ...pojechał do domu
.
Lubisz błękity , prawda - podobnie jak i ja - więc - dla Ciebie specjalnie na tę okoliczność ...błękitny Clerodendrum ugandense i Plumbago

Gosiu/ Margo2 - dziękuję
. Pytasz co na to M ? ...doprawdy ciężko mi powiedzieć co odczuwał w głębi siebie , gdy się dowiedział , bo nie był obecny na ogłoszeniu wyników . Natomiast , gdy już zrealizowałam bon na rośliny to zapytał ; .." ciekawe po co ci te drzewa i gdzie to zasadzisz - pewnie znów na trawniku ..." Natomiast ja tylko odrzekłam ; tam , gdzie ja rządzę i gdzie uznam , że mi pasuje .
Dla Ciebie Calirchoe involucrata i jedna z roślin , z wygranej nagrody ...róża Jazz , na pniu .

Jadzieńko ...oj, tak - dwoję się i troję - bo na wszelkie sposoby chcę Jej zapewnić nie tylko udane wakacje , ale i to , by zapamiętała mnie ze swego beztroskiego dzieciństwa .
Dziękuję za gratulacje
, a zakupy już poczyniłam , nie czekając do jesieni i już się mogę cieszyć z roślin .
Dla Ciebie , z serdecznościami ...Rosarium Uetersen i róża pnąca n/n ...z roślin zakupionych z wygranej .

Ewuniu ...dziękuję
... kolejne wakacje i kolejne zwariowane zabawy - czuję się jakby mi ubyło lat ...a pomysłów mamy tysiące na spędzanie aktywnie czasu z Oliwką . M zrobił Jej sztalugę - więc maluje swoje obrazy , robi kartki , kwiatki z papieru etc...jeździmy na rowerach , wspólnie kucharzymy , rozwiązujemy krzyżówki ( lepsza jest w sudoku ) itp...
W podziękowaniu ... liliowiec El Desperado i Lantana ' Gold '

Jagodo Pomorska dziękuję
, miło mi ,że cieszysz się na równi ze mną - wszak chyba nie ma nic ponad to , gdy ktoś doceni naszą pracę . Co do bonu , to masz rację - mogłam sobie kupić to , na co normalnie żal było by wydać kasę ...np. na szczepioną hortensję na pniu ' Vanille Fraisse '. Dyplom zapewne również znajdzie honorowe miejsce ...zamierzam go umieścić w ...ogrodzie - odpowiednio zabezpieczony przed negatywnymi wpływami atmosferycznymi
.
No to może ...róże i ...coś na dokładkę .

Aniu ...jest wiele ładnych ogrodów wokół - ale cieszy fakt , że doceniono moją pracę - dziękuję
- nagroda już została ulokowana w rośliny .
Agusiu ...onieśmielasz mnie
...gdzie mi tam do Ciebie w talentach dekoratorskich - nie mniej dziękuję za miłe słowa pod moim adresem
...za bon kupiłam rośliny ; róża pienna Jazz , Hortensja szczepiona na pniu ' Vanille Fraisse ' , róża n/n pnąca , perovskia , cis pospolity ' Elegantissima' .
Doprawdy , w obecnych czasach odpowiednie zajmowanie się dziećmi jest bardzo absorbujące i ...pouczające - tak , tak - wiele można się dowiedzieć i ...nauczyć - np. kroków walca angielskiego , albo ...pływania .

Sławku - dziękuję
...kasa wydana , satysfakcja ogromna - kupiłam co chciałam - nawet z samego dyplomu się cieszyłam .

Iwuś ... i Tobie dziękuję za gratulacje

Uleńko...w rzeczy samej - istotnie tak jest ...cieszy już sam fakt , że to , co robimy podoba się komuś - mimo , ze przecież robimy to dla siebie , nie dla poklasku - więc miło , ze ktoś to zauważy . Cieszyłam się jak dziecko - natomiast miny pewnych osób z mojego otoczenia , które się wyśmiewały z mojego fotografowania - bezcenne .
Dziękuję za miłe słowa

Pozdrawiam serdecznie
- tęsknię za Wami
...a piszę odpowiedzi od ...7.45 - wiadomo , że Oliwka spała , a potem ... zakupy , śniadanie , pies , sprzątanie , etc...i w między czasie , z doskoku ...kontynuowałam pisanie .
Do miłego ...napisania
- całym
i myślami z Wami

Są w życiu takie chwile ulotne , że trzeba się cieszyć każdym dniem , każdą godziną , a ja mam teraz swoje pięć minut ...Oliwka jest u mnie na wakacjach i staram się poświęcać Jej jak najwięcej czasu . Jestem więc na najwyższych obrotach , ale nie narzekam - nawet z Synem odważyłam się jechać samochodem do Krakowa , do kontroli w Poradni Uraz.- Ortop. Ponad 100 km w obie strony - jak dla mnie to było wyzwanie , a wiadomo jaki jest Kraków "upchany " ruchem .
Tak , Tereniu - dziękuję

Lubisz błękity , prawda - podobnie jak i ja - więc - dla Ciebie specjalnie na tę okoliczność ...błękitny Clerodendrum ugandense i Plumbago

Gosiu/ Margo2 - dziękuję

Dla Ciebie Calirchoe involucrata i jedna z roślin , z wygranej nagrody ...róża Jazz , na pniu .

Jadzieńko ...oj, tak - dwoję się i troję - bo na wszelkie sposoby chcę Jej zapewnić nie tylko udane wakacje , ale i to , by zapamiętała mnie ze swego beztroskiego dzieciństwa .
Dziękuję za gratulacje

Dla Ciebie , z serdecznościami ...Rosarium Uetersen i róża pnąca n/n ...z roślin zakupionych z wygranej .

Ewuniu ...dziękuję

W podziękowaniu ... liliowiec El Desperado i Lantana ' Gold '

Jagodo Pomorska dziękuję

No to może ...róże i ...coś na dokładkę .

Aniu ...jest wiele ładnych ogrodów wokół - ale cieszy fakt , że doceniono moją pracę - dziękuję

Agusiu ...onieśmielasz mnie

Doprawdy , w obecnych czasach odpowiednie zajmowanie się dziećmi jest bardzo absorbujące i ...pouczające - tak , tak - wiele można się dowiedzieć i ...nauczyć - np. kroków walca angielskiego , albo ...pływania .

Sławku - dziękuję

Iwuś ... i Tobie dziękuję za gratulacje

Uleńko...w rzeczy samej - istotnie tak jest ...cieszy już sam fakt , że to , co robimy podoba się komuś - mimo , ze przecież robimy to dla siebie , nie dla poklasku - więc miło , ze ktoś to zauważy . Cieszyłam się jak dziecko - natomiast miny pewnych osób z mojego otoczenia , które się wyśmiewały z mojego fotografowania - bezcenne .
Dziękuję za miłe słowa

Pozdrawiam serdecznie

Do miłego ...napisania

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Jagódko mój szczęślin niebieski gubi listki - żółkną i opadają
co mu może być? bo kwitnie ślicznie i ładnie się rozrósł 

- Jagodka
Monisiu ...cieszę się , że Clerodendrum ugandense się rozrasta . Powiadasz , że żółkną i opadają mu liście ...może ma zbyt ciasno - trzeba go przesadzić - no i na pewno potrzeba mu nawozu dla kwitnących roślin . Moje stoją na dworze - pada na nie deszcz , wieje wiatr i przyświeca słońce - nic im nie ma , a stoją od strony wschód - południe . Bywa , że pojawia się czarna , drobna mszyca - wtedy trzeba oprysk zastosować .
- UlaL
- Od: 27 cze 2013, o 23:30
Moniko, to może być też objaw bytu przędziorków. Jeśli u Ciebie stoi na tarasie, w zacisznym miejscu, to przędziorkom to pasuje. U mnie tak było, a teraz jak stoi w ogrodzie wśród innych to wygląda lepiej. Może to nie to, ale sprawdź co dzieje sie pod liśćmi. Może wskazówki Jagódki są trafione, może mu potrzeba i tego i tego, bo pewnie Twojego
ma dużo.
Jagódko, dziękuję za piękne zdjęcia
Pozdrawiam, Ula

Jagódko, dziękuję za piękne zdjęcia
Pozdrawiam, Ula
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Kurcze tyle co napisałam posta i chciałam wysłać a tu wyłączyli neta
Znów muszę pisać od nowa . Fajnie Jagódko ,że pieniążki z nagrody poszły już w obieg
i nowe roślinki zdobią już Twój ogródek .Wiem ,że cały swój czas poświęcasz swojej Oliwce .Ciesz sie ,bo czas wakacji szybko ucieka i za chwilkę trzeba będzie się pożegnać
zostawiam dla Was zostawiam 

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Dziewczynki dziękuję za pomoc
zastosuję się do waszych rad 

- Jagodka
Ulka ... być może jest tak , jak piszesz - u mnie
]p;kbClerodendrum stoi wśród innych roślin , na otwartej przestrzeni , a druga , mała sadzonka ( kwitnie ) - stoi na parapecie okna wschodniego .
Pozdrawiam z ..dedykacją

Jadzieńko...- w rzeczy samej - czas tak szybko płynie - Oliwka już ma łzy w oczach na samą myśl o pożegnaniu . Mówi - ... " babciu i znów cały rok trzeba czekać na wakacje , by móc przyjechać do ciebie "...
Roślinki zdobią i cieszą - bo na pewno bym sobie nie kupiła za tyle kasy ...np. Vanille Fraisse na pniu za 55 zł
... a tak - " lekką ręką " wydałam bez zmrużenia oka .
Pozdrawiam i dziękuję za
- w imieniu Oliwki też , bo Jej pokazałam Twoje
To może spodoba Ci się coś z domowych ...np. fiołki ?

Monisiu ..nie ma za co
...masz problem - wal śmiało - zawsze znajdzie się jakaś rada i problem rozwiążemy wspólnie
.

Kilka portretów ...

Pozdrawiam i dziękuję za wizytę w moim " Królestwie " ...znajomym , stałym bywalcom i ... " skryto czytaczom " ....
]p;kbClerodendrum stoi wśród innych roślin , na otwartej przestrzeni , a druga , mała sadzonka ( kwitnie ) - stoi na parapecie okna wschodniego .
Pozdrawiam z ..dedykacją

Jadzieńko...- w rzeczy samej - czas tak szybko płynie - Oliwka już ma łzy w oczach na samą myśl o pożegnaniu . Mówi - ... " babciu i znów cały rok trzeba czekać na wakacje , by móc przyjechać do ciebie "...
Roślinki zdobią i cieszą - bo na pewno bym sobie nie kupiła za tyle kasy ...np. Vanille Fraisse na pniu za 55 zł

Pozdrawiam i dziękuję za

To może spodoba Ci się coś z domowych ...np. fiołki ?

Monisiu ..nie ma za co

Kilka portretów ...

Pozdrawiam i dziękuję za wizytę w moim " Królestwie " ...znajomym , stałym bywalcom i ... " skryto czytaczom " ....

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jagódko,jeżeli nic mi nie pokrzyżuje planów,a różnie u mnie to bywa, mam nadzieję obejrzeć twoje królestwo osobiście,bo wybieram się do Rybnika w pierwszym tygodniu wrzesnia.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Jagódko
co to za cyklamen kwitnie o tej porze
.Muszę obejrzeć u mnie czy jesienny już się pokazał ,bo zakupiłam sobie jednego wiosną .Teraz królują oprócz róż floksy a za chwilkę rozchodniki pokażą swoje kwiaty .Niestety nie wybieram sie nigdzie siedzę non stop w chałupie .Cudne są siarkowe onętki

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Igo, brawo za odwagę komunikacyjną (droga do Krakowa)
.
Gratulacje dla wspaniałej Ogrodniczki
. A nagroda przednia. Sama mogłaś zdecydować. Czytam między wierszami, że M psuje zabawę z ogrodowania
. Nie bierz do
. Myślę, że był z Ciebie po cichu dumny. Pokazuj u siebie w Królestwie, tu zagląda wielu amatorów twoich piękności
.
Buziaki z Kaszub

Gratulacje dla wspaniałej Ogrodniczki

Buziaki z Kaszub

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Jagódko szkoda ,że nie możesz być częściej z wnuczką... widzę po swoich kontaktach jaki wpływ mają na nasze zrozumienie i więzy uczuciowe . Mieszka w sąsiednim mieście i jak zatęsknimy to po prostu ją przywożą na tyle ile to możliwe. To już "mały szkolniak" i od września rusza do II klasy.
Gratuluje nagrody - ogród piękny i dobrze,że ktoś kto umie patrzeć zauważył to i docenił.
Masz mnóstwo ciekawych roslin a ja jak widze cos mi nieznanego od razu na gorąco szperam w sieci aby zobaczyć co to jest i stąd spacery w bogatszych ogrodach są dużo dłuższe.
Pozdrawiam
Gratuluje nagrody - ogród piękny i dobrze,że ktoś kto umie patrzeć zauważył to i docenił.
Masz mnóstwo ciekawych roslin a ja jak widze cos mi nieznanego od razu na gorąco szperam w sieci aby zobaczyć co to jest i stąd spacery w bogatszych ogrodach są dużo dłuższe.
Pozdrawiam
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Moje cyklameny przepadły
Bardzo dobrze odpowiedziałas m.
I podziwiam Cię, że odważyłas się jechać do Krakowa

Bardzo dobrze odpowiedziałas m.
I podziwiam Cię, że odważyłas się jechać do Krakowa