Aniu, witaj

Moje pierwiosnki sadzone były w zeszłym roku a już w tym roku zauważyłam siewki

Widać, że nie są trudne w uprawie. Na parasolce są chyba 2 klemki, ale pewna nie jestem?.już się zgubiłam ;-)) Na pewno jest
Ernest Markham i on kwitnie jako pierwszy, ale mam tam też błękitno-szafirowego
Blue Blood
Sweety, u mnie też ostatnie krokusiki przekwitają, a kolejne tulipany zaczynają

Lubię wiosenny krajobraz, jest taki dynamiczny

Codziennie przybywa pączków i odkrywam kolejne nowości
Iwonko, zapraszam, wprowadzaj się

Bardzo dziękuję za przemiły wpis, takie opinie naprawdę uskrzydlają i zachęcają do dalszej pracy! Bardzo lubie te donicowe aranżacje, mogę się wyżyć

W ogrodzie nie mogę w nieskończoność zmieniać koncepcji i przesadzać roślin, a w donicach szaleństwo niemal nieograniczone ;-)) W maju pewnie będzie kolejna zmiana dekoracji, ach jak ja to lubię
Pozdrawiam serdecznie
Lulka, kochana, z Twojego projektu wynika, że Twój ogród będzie atrakcyjny cały rok, więc wszystko przed Tobą! Bardzo dziękuję za takie cenne komplementy, bardzo mi miło. W ogrodzie najwięcej dzieje się latem, za sprawą oczywiście róż, ale wiosna też dostarcza wrażeń, a jeśli jeszcze jesienią i zimą nie wieje zbytnio nudą, to już mi wystarczy do szczęścia
Taka estetyka chyba bardziej do mnie przemawia i odzwierciedla temperament?wolę mieć ogród ciekawszy w czasie kilku miesięcy, niż uniwersalny, choć "nijaki" przez cały rok. Ot, ogród osobisty
Nifredilku, dzięki za info. Gdzieś wyczytałam, że te kępy zanikają po kilku latach...moje sasanki nie mają lekkiego życia, bo zarastają je tulipany?ale w tym roku nie będę rozdawać nasienników, tylko pozwolę im swobodnie się wysiewać na całej rabacie i wtedy zawsze jakieś będą widoczne ;-) Dziękuję!
Sara, dziękuję i pozdrawiam! Czy masz swój ogródek? Planujesz założyć wątek? Zachęcam
Krysiu, witaj! Moja
Susan jest od wschodniej strony, więc nie ma najlepszego miejsca, ale ta wiosna jest wyjątkowo ciepła i sprzyja magnoliom! Życzę pięknego kwitnienia i ściskam mocno
Justynko, migdałek zakwitnie lada dzień, prawie miesiąc wcześniej niż w zeszłym roku! sama jestem zadziwiona tempem tej wiosny

Pozdrawiam serdecznie!
Piotrze, witaj w moim ogródku! Ścieżkę z różami
the Fairy na pewno znajdziesz, w każdym porzednim wątku jej pełno
cdn. ;-))