Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Post »

aguniada pisze:... Kurczę, na budowie obok jakiś gość od wczoraj gwiżdże "Panie nasz, króluj nam... Boże nasz, króluj nam... poprzez wieczny czas..." :lol:
:;230
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Przez dłuższą chwilę miałam problem z połączeniem melodii z tekstem... trochę się zdziwiłam! :lol:

Gołąb kąpie się w moim oczku!
Nie ma mowy, śnieg spaść po prostu nie może!
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Starsze osoby działają na mnie rozczulająco- szczególnie gdy, mimo niedomagań swoich i różnych cierpień, pozostają pogodne.. "Twoja" starsza pani bardzo wdzięczna..
A podkład muzyczny z sąsiedniej budowy- poniekąd zaskakujące połączenie :lol:
x-ag-a
---

Post »

Moniko, mnie także bardzo takie osoby rozczulają! Dzisiejsza pani była przekochana... i jeszcze to, że ja w jej mniemaniu taka młodziutka... jakże zmienia się perspektywa po 70tce...
Ten gość robi dach i w przerwach kiedy nie wali młotkiem, metodycznie i z zadumą gwiżdże jedną i tę samą pieśń :lol:
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Ale wiosna się i ciebie rozbuchała! Aguś!
Facet z budowy mnie powalił swoją piosenką ;:306 U mnie też pięknie, chociaż od Ignaca się zaprawiłam i kwiczę...( ale murek jeszcze zdążyłam ułożyć :;230 ) Reszta jak się znów ociepli ;:173 Krzaki na razie nie ruszone ;:185 :wit
x-ag-a
---

Post »

Kasiu, wiosenka u mnie wciąż skromna, ale to dlatego, że cebulowe bardzo wolno się zbierają (a ja niecierpliwa ;-))
Inna sprawa, że wiele krokusów zanika, ponieważ rozrastające się rośliny je dominują lub zakrywają...
Nic to, myślę, że za tydzień-dwa będzie znacznie więcej wyraźnych symptomów wiosny.

Ty się, kochana, wykuruj najpierw, a potem zabieraj za poważne prace... na razie jest zdradliwie, zwłaszcza że ma przyjść to nieszczęsne ochłodzenie. Murek widziałam - urzekający! :)

Umyłam właśnie okno tarasowe, żeby mieć lepsze widzenie na ogród :lol:

Facet na budowie nadal wali młotkiem i gwiżdże pieśń kościelną :lol:
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Dzięki,
miałam plan na okna w tym tygodniu, ale umyłam tylko dół tarasowego, bo kocur strasznie namaział łapkami ;:306
No nic to muszą poczekać!
U mnie tylko szafirki zaczęły pokazywać łebki ale pomalutku bo straszna susza i do donicy wsadziłam bratki, reszta w przyszłym tygodniu jak pogoda się określi :)
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Innej zapewne nie zna L:D
Moim oknom też przydałoby się mycie. Ale nie ma ani siły, ani tez nie powinnam się barć teraz za takie prace. U mnie cebulowe szaleją. Mój plan corocznego sadzenia wiaderka lub dwóch daje efekty :heja
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:;230
tutaj nie mam szans usłyszeć takiego gwizdania na budowie obok :;230 :;230 :;230 :;230
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Odwiedzam kolejną Agnieszkę i relaksuję się po ciężkiej ogrodowej pracy, szkoda tylko że tak mało zdjęć do tego relaksu ;:173

Ten facet z budowy podoba mi się ;:333 też czasami mi się zdarza uparcie nucić jedną pieśń przez cały dzień pracy w ogrodzie, bo jak się jedna przyczepi to za nic nie chce się odczepić ;:306
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Koniec tygodnia pracującego to nadrabiam wszystkie wątki (choć Twój gdzieś uciekł). Pan od gwizdania ekstra. Z drugiej strony gdy my budowaliśmy to nasz majster przyjeżdżał ze swoim radyjkiem i też słuchał jakiejś katolickiej rozgłośni, a tylko ktoś mu zmienił oj to był zły. Kiedyś go zapytałam o to, a on, że lepiej mu się pracuje :). Widać ten też tak ma :).
Miejmy nadzieję, że się ochłodzi, ale zimy już nie będzie. Szkoda tych wszystkich roślin. Już piękna wiosna jest.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mnie się też czepia jedna piosenka albo pieśń w ogrodzie. Próbuję się nie uzewnętrzniać, a w głowie ciągle gra mi to samo ;:306
Powspółczuj mi trochę, od jakiegoś czasu znów siada mi kolano :( Schody stają się problemem, nie udogodnieniem-dobrze, że w domu mam ich tak mało :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga, pracusiu ;:180 .
A pan sobie gwiżdże, wolałabyś żeby mięskiem porzucał...
Moja babcia mawiała, że kto śpiewa, ten się podwójnie modli . Może to jego sposób?
Twoja staruszka rozczulająca.
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Znów w przelocie i na chwilę ale obiecuję jutro zagoszczę na dłużej u Ciebie i innych dziewczyn ;:168

pytałas o kompozycje niestety w tym roku nie mogę nastawić się na dużo roslin..przy wyjezdzie na urlop (a planujemy wybyć na dłużej) jest potem problem..mogę podrzucić do koleżanki lub sąsiadki ale jednak glupio tak co roku ich prosić...
oj smutny ten balkon będzie w tym roku :wink:

u nas tez jest jeden gwizdający pan robotnik, który na bloku wykonuje elewację..ale nie potrafię sobie teraz przypomniec co gwizdał.. :D
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
x-ag-a
---

Post »

Bry wieczór!

Zwariowaną mam końcówkę dnia, na tyle, że aż głowa rozbolała...
Póki co, zmiany pogody nie widać... oby prognozy się nie sprawdziły!

Dario, dobry wieczór! Wobec dłuższych planów wakacyjnych rzeczywiście nie warto stawiać wielu donic - rośliny się zmarnują... chyba, że zrobisz im prosty system nawadniający?
Gonisz ostatnio... chociaż w weekend odpocznij! ;:196
Justynko, w ogóle mi nie przeszkadza pieśń gwizdana przez pana budowlańca! Tyle tylko, że wywołała u mnie spore zdziwienie, gdy załapałam, co on gwiżdże :D Z pewnością łagodzi obyczaje.
Staruszka była rozczulająca, ponieważ pomimo choroby i bólu, potrafiła mnie obdarzyć promiennym uśmiechem ;:167
Ewuniu, martwi mnie to Twoje kolano... czy wiadomo, co się z nim dzieje? Nie pamiętam, co stwierdzili lekarze...
Ja też mam dolegliwości bólowe ze względu na spluszowacenie rzepki... może masz to samo?
Przytulam...
Mnie też się czepiają różne piosenki w ogrodzie, ale facet mnie zaskoczył i już ;-)
Asiu, miło Cię czytać!
Mnie zupełnie nie przeszkadza to, co fachowiec od dachu gwiżdże, tyle, że było to dla mnie zaskakujące :)
Zimy już do siebie nie wpuszczam, niech się dzieje co chce, byleby nie śnieg!
Majutek, mnie też się wybrana pieśń podoba :) Zdecydowanie lepsze to, niż rzucanie mięsem, jak słusznie zauważyła Justynka :)
Aga, zdecydowanie wiele tracisz! :D
Aniu, wykuruj się porządnie, okna poczekają... Pieśń jak widzę, zrobiła furorę :)
Kasiu, Ty też się najpierw wykuruj!
Szafirki u mnie na razie wystawiły szczypiorki... wyglądam niebieskich łebków!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”