AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.7

Post »

Pierwszy raz zachwycam się kolorem żółtym w tak spektakularnym wydaniu, i jak tu nie kochać Wysp?
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Czas szybko ucieka, pogoda u mnie różna... ;:173 raczej nie za ciepło, wiosna trochę niejako stanęła w miejscu ;:173

Aage - wiosenne żonilke w takiej ilości są zachwycające ;:108 nawet jeśli nie jest się zwolennikiem żółtych kwiatów :D

Dana - to fakt, bardzo przyjemnie sie jedzie do pracy jak można po drodze oczy nacieszyć ;:108

Elle - nikt nie zrywa tych kwiatów ( może jakieś pojedyńcze przypadki ) ;:108 rosną sobie spokojnie i każdej kolejnej wiosny zachwycają jeszcze wiekszą ilością :D
Agness - widoki ciesza oko :) pewnie i pachnie, ale jak jadę to zapachu nie czuję :;230

Margo, Rudominka - nie mam pojęcia czemu wam zonikle nie kwitną... ;:131 mi się zawsze wydawało że są takie bezproblemowe... ja ich nigdy nie wykopuje, martwię się zawsze ze zgniją podczas deszczowych szkockich zim, a one mnie zawsze miło zaskakują.

Beaby - dzięki za miłe słowa ! Kordylina jest całkiem wytrzymała, musi miec jedynie dobry odpływ, bo nie lubi zalewania. Do -5 wytrzymuje - sprawdziłam u siebie :) Przetrwała nawet pod śnieżną pierzynką. Ale większych mrozów u mnie nie było więc tu moje doświadczenie z nią się kończy. Przed dużymi mrozami trzeba by ja było schowac :uszy
Też uważam ze tak mały ogród jak mój jest cięzko zagospodarować. Można szybko zapełnić miejsce roślinami, ale cięzko to jakoś sensownie poskładac. Sąsiadka zza płotu roślin nie znosi,parokrotnie to powtarzała, i to tez musze brac pod uwagę - zeby do niej za dużo nie przełaziło. No i żeby nie posadzc przy niej nic zbyt wysokiego co mogłoby zacieniać jej dziąłkę ;:224

Michalska - Marysiu, tak, to miasto robi te nasadzenia. Potem jak kwiaty przekwitna to zostawiaja na jakiś czas ich liście, żeby cebule uzupełniły siły i kosza tylko trawniki wokoło. Dopiero potem koszą wszystko ;:108
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grazyna - te żonikile wspaniale się same rozrastaja ;:108 oczywiście nie kosi sie ich od razu po przekwitnięciu. Czekają aż liście zaczna żółknąc i dopiero koszone sa na równi z trawnikami ;:108 Myslę, ze nie uzupełniają tych nasadzeń, jedynie sadzą cebule w nowe miejsca :D
patrzę na tą fotkę która mi podesłałaś... liscie wyglądają jakoś znajomo, na pewno widywałam je gdzies w okolicy ale... totalna amnezja :shock: :shock: :shock: nic sobie nie moge przypomniec ;:124

Wanda - to prawda, nawet w pochmurny dzien,kiedy słońca brak, to miło zatrzymać oko na tych kwiatach :D

Steasi - pewnie twój zakup juz kwitnie ? Mam nadzieje ze nie było w biedronce pomyłki, i faktycznie to 'Minnow' ? Nie było mnie kilka dni więc musze do ciebie zajrzeć ;:108 Mam nadzieje ze pochwaliłas sie fotkami :)

-- 10 kwi 2014, o 22:11 --
takasobie pisze:Pola żonkili przypominają mi, że kiedyś w centrum miasta i na wszystkich rondach wczesną wiosną pięknie kwitły krokusy całymi dywanami. Potem ktoś te ronda, skwery porządkował, remontował, ale o krokusach zapomniał... już ich nie ma ;:145
:wit
Witaj u mnie :D
Bo tak mi się wydaje ze to pierwszy wpis :lol: Krokusów szkoda... może jeszcze przyjdze czas na nasadzenia ?

-- 10 kwi 2014, o 22:12 --

Ania - nie pozostaje ci nic innego jak zaplanować jakiś wyjazd na wyspy wiosna :D Tylko pogode by trzeba było sobie jakoś zamówić :uszy
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kilka kwietniowych ujęć :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wiśnia "Kojo - no - mai' to nowy zakup ;:173 a że na rabatach miejsca brak, będzie rosła w donicy ;:173 Zauroczyły mnie jej śliczne drobne kwity,i poskręcane, powyginane gałązki ;:173
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Częśc krokusów ciągle jeszcze u mnie kwitnie :D
Ładnie się zgrywają z żonkilami 'Minnow'

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zapach hiacyntów unosi się w ogrodzie :)
Obrazek

Obrazek

pierisy zaczynaja grac pierwsze skrzypce :)
Obrazek

ich przyrosty wyglądają jak piękne kwiaty :)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

i gęsiówka przed domem szaleje :D

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Pięknie, słonecznie i kolorowo, urocze widoki na dobranoc.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Tak, zgadzam się - bardzo kolorowa ta dzisiejsza dobranocka zdjęciowa.
Minus pięć - powiadasz, skoro tak to troszkę pewnie i u nas będzie można tę kordylinę w ogrodzie dłużej przetrzymać, dobrze wiedzieć.
O sąsiedztwie nie wiedziałam, to tym bardziej ;:180 , że tak ciekawie wszystko jest dobrane w Twoim ogrodzie. ;:180
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak faktycznie, pierwszy wpis, ale podgladałam i spotykałam Cię gdzieniegdzie! Tak zaznaczyłam sobie wątek, bo fajnie i ciekawie!
Przygladam sie Twoim pierisom, są niezwykłe. Muszę o nich poczytać i zastanowić się, czy nie wprowadzić ich do ogrodu...
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Aga, rzeczywiście te pasiaste krokusy z jasnożółtymi narcyzami wyglądają wspaniale, oczu nie można oderwać :D
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ładna ta wiosenka (całkiem podobna do mojej) i z tego co wiem spokojnie może być uprawiana w pojemniku :D
Na zaawansowanie Twojej wiosny absolutnie nie możesz narzekać. No i widzę, że słonko dopisuje ;:138
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Jeszcze masz krokusy? My głupie ogrodniki, nie ma miejsca to chociaż do donicy ;:223 Jak ją będziesz zimować?
Właśnie nie kwitną jeszcze. lada dzień. Jeśli będzie słonecznie może nawet i dziś
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

AgaNet pisze: Obrazek
Niesamowita inspiracja!
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Niesamowity ten Wasz klimat. ;:oj
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Agatko, przepiękne te pola żonkilowe?ale Twój ogródek nie mniej uroczy we wiosennej odsłonie ;:173
Pozdrawiam serdecznie i przepraszam za "Agnieszkę" :oops:
Miłego weekendu :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”