Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Aniu dziękuję Ci za tak cieplutkie słowa.... bardzo się cieszę, ze podoba Ci się w moim ogródku ;:196
Już nie mogę się doczekać, kiedy znów tak będzie.... u mnie wciąż naprawdę zimno i słonka nie widać.....

Justynko dziękuję za tak miłe słowa ;:196 Namiastka tajemniczego ogrodu to moje marzenie.... coś do czego dążę i baaardzo chciałabym osiągnąć.... Wiadomo, ze prawdziwego tajemniczego ogrodu nigdy nie stworzę, ponieważ na to trzeba dużego obszaru....ale chociaż namiastkę baaaardzo bym chciała..... Cieszę się bardzo, jeśli choć w części to marzenie udaje mi się zrealizować ;:167

Majeczko cieszę się bardzo, ze lubisz do mnie zaglądać ;:196
Te pączuszki na pewno wypracujesz w ogródku....a pomyślność zapewniona 8-)

Ewuniu faktycznie liliowce nie potrzebują zbyt dużo uwagi..... cieszą i zdobią ogrody bez zbytnich wymagań.... to wspaniałe rośliny :D
Ciesze się, ze Twoje lilijki tak dobrze się maja..... to kolejne rośliny, które uważam za całkowicie niekłopotliwe..... super, ze zamówiłaś kolejne odmiany..... będę je u Ciebie podziwiać ;:138

Madziu bardzo się cieszę, ze moje fotki sprawiły Ci radość ;:196

Marysiu wydaje mi się, ze siewki liliowców kwitną po 3 latach, więc może Twoja dostana, w tym roku już pokaże pierwszy kwiatuszek :D Na pozostałe trzeba będzie troszkę poczekać.... ale ileż to radości , gdy wreszcie zakwitną.... i jaka niespodzianka :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Agnieszko u Ciebie królują starsze odmiany irysów ,pięknie wyglądają w takich dużych kępach .
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To mi zrobiłas przyjemność ;:138 Irysy to pierwsze kwiaty, o których pomyślałam, jak juz miałam swój ogród. I niezmiennie są jednymi z moich ulubionych ;:167
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu faktycznie moje iryski to te popularne, starsze odmiany..... tak samo jak i pozostałe kwiaty w moim ogrodzie :D
Niespotykane, oryginalne perełki zawsze chodzę podziwiać do Twojego ogródka :D

Aniu ciesze się bardzo, że sprawiłam Ci przyjemność widokiem irysków.... pamiętam, że to Twoje ulubione kwiatuszki ;:196
Już niedługo będziemy się cieszyć najwcześniejszymi z nich..... zawsze zapominam o tym jesienią, a bardzo chciałabym mieć te wczesnowiosenne maleństwa , które już zaczynają kwitnąć..... mam nadzieję, ze w tym roku uda mi się je posadzić..... są takie śliczne....
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Witaj Agnieszko Piękne i śliczne iryski :D
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Agniesiu- jak to jest, że co tylko zobaczę u Ciebie, to mi się podoba.. ;:138 Irysy, jako dziecko, podziwiałam u swojej Babci w ogrodzie. U siebie nie umiałam znaleźć dla nich miejsca innego, niż przy oczku wodnym , które może kiedyś.. ;:224 , ale u Ciebie widzę są pięknie wkomponowane w rabaty! jedyna rzecz, która mnie stopuje, to krótki okres kwitnienia- popraw mnie, jeśli coś pokręciłam..
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pauli bardzo się cieszę, że podobają Ci się :D

Monisiu nawet nie wiesz jak się cieszę ;:196
Masz rację, co do krótkiego kwitnienia irysków..... kwiaty wytrzymują praktycznie tylko 1 dzień.....ale jeśli kępa jest duża, to i pąków sporo i kwitnieniem możemy się cieszyć długo.
Minie troszkę zniechęciło w zeszłym roku, niesamowite wykładanie się tych kwiatów..... trafiły z kwitnieniem na deszczowy czas i kwiaty ciężkie od wody po prostu leżały na trawniku. Mnóstwo z nich wykopałam i oddałam, zostawiłam tylko kilka kęp.... całkiem z nich nie zrezygnuję, bo urody naprawdę nie można im odmówić.... Fajne są te średniej wysokości odmiany, one nie wykładają się ..... wiele moich było z tych wysokich....
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale nazbierałaś Agniesiu irysków, ślicznie wyglądają jak jest ich więcej w kępkach, ja dopiero w tym roku chcę trochę posadzić, pozdrawiam :wit
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Aguś, iryski to klasyka ogrodowa

one zawsze dostojnie sobie stoją i kolorkami wabią owady

nawet po ciężkim deszczu mają urok, uwielbiam!!!
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27

Post »

Agnieszko, piękne kępy irysków, bardzo mi się podobają szczególnie te karłowe, bo bardziej zwarte i mniej miejsca zajmują, muszę też pomyśleć o nich tej wiosny.
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Kwiatek utrzymuje się tylko jeden dzień- ojej, to jak liliowce :cry: Kilka lat pewno trzeba poczekać na bujność kępy, ale może chociaż jedną sobie gdzieś posadzę. Więc mówisz, że są odmiany różnej wysokości- to ja poszukam i spróbuje z niższymi.. Liliowce mam dwa, Stella d'Oro, ale jakos słabo się rozrastają i kwitną mizernie.. może półcień im nie służy..?
Irysów nigdy nie miałam, tylko wspomnienia z dzieciństwa.. ale może spróbuję chociaż z jedną kepką, tak pięknie wyglądają u Ciebie!
W ogóle Twój ogród aż kipi kolorami, wspominasz często, że nie masz wiele miejsca, jednak zupełnie tego nie widać. Każda rabata jest tak bogata, że można się zatapiać w wiosenno- letnich zdjęciach.
Miłego dnia- u nas dopiero słońce leniwie wygląda zza chmur- do tej pory było bardzo ponuro. Niech chociaż weekend będzie rozświetlony ;:138
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Agusiu, dzień dobry, słoneczne, piątkowe!

Cudowne masz irysy... mam do nich wielką słabość, ale posiadam tylko dwie rozrośnięte kępy irysów syberyjskich. Dobre i to!
Za to u Ciebie prawdziwy festiwal odmian i kolorów... z wielką przyjemnością na nie spoglądam!

Życzę udanego pogodowo weekendu ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

oooo......ranyyyyyy..... ależ ze mnie oferma :roll: napisałam wszystkie odpowiedzi i zamiast wysłać, jakimś cudem skasowałam :evil: .... no dobra.... piszę jeszcze raz , ale będzie troszkę krócej :;230

Iwonko kilka irysków warto mieć, to śliczne kwiatuszki i dosyć wcześnie kwitną :D

Agatko ja też bardzo je lubię :D W zeszłym roku oddałam kilka kęp tych najwyższych, które u mnie się wykładały, do innych ogródków. Zostały głównie niskie i średnie...ale z kilkoma wysokimi też nie mogłam sie rozstać :lol:

Mateuszu te niskie to też moje ulubione :D Ja również planuję dosadzić jeszcze kilka kolorków, na takie maluchy znajdę miejsce.... tym bardziej że ich liście są bardzo ładne cały sezon i są świetnym tłem dla innych później kwitnących roślin :D

Monisiu, iryski naprawdę szybko się rozrastają, tak, że nawet się nie obejrzysz, a będą piękne, dorodne kępy :D
Fajne jest też to, że kwitną wcześnie, szczególnie te niskie odmiany, te wyższe troszkę później, ale są bardzo dekoracyjne, warto je mieć :D
Miejsca faktycznie już nie mam, wszędzie nawtykane roślin :oops: aż do przesady.... ale ja uwielbiam jak jest gęsto od roślin, jak roślinki przeplatają się, stykają ze sobą..... kocham zielony gąszcz 8-) :lol:
U mnie nadal jest ponuro i niestety zimno.... wyszłam na chwilę do ogródka poszukać wiosny.... niestety poza tym co już było , nie znalazłam nic nowego, a przez 20 minut spaceru tylko zmarzłam :?

Aguniu witaj kochana ;:196
Irysy syberyjskie są przepiękne.... takie strzeliste i wysmukłe..... ja mam tylko białe.... miałam kilka kęp tej samej odmiany, ale w zeszłym roku wykopałam i oddałam, zostawiłam jedną , która czeka na przesadzenie w inne miejsce....

Kochani przesyłam Wam pozdrowienia i buziaki ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aguś ale piękne kolorki pokazujesz:) Irysy są bardzo wdzięczne i wprowadzają do ogrodu ferie barw ;:108
Rh cudniaste,dużo ich masz? Ja planuję dokupić sobie jednego :uszy
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

AGNESS pisze:oooo......ranyyyyyy..... ależ ze mnie oferma :roll: napisałam wszystkie odpowiedzi i zamiast wysłać, jakimś cudem skasowałam :evil: .... no dobra.... piszę jeszcze raz , ale będzie troszkę krócej :;230
Agnieszko ja zrobiłam dokładnie to samo pisząc do Ciebie :;230
Irysami ,,zaraziła'' mnie moja ukochana śp. Ciocia, ona miała wielkie kępy irysów, tych starych różnych odmian. Szkoda, że nie robiłam wtedy zdjęć.

Zakupiłam jesienią nowe irysy, w tym te małe, więc jak coś Ci się spodoba to mów. ;:108 ;:168
Pozdrawiam - Justyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”