Na starym po nowemu.
- Beaby
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Na starym po nowemu.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pochmurne zdjęcia wyjątkowo udane
Kwiaty w niebie zawsze doskonale wyglądają. U mnie jeszcze takiego szału nie ma, nawet mirabelki nie zaczęły na dobre.

- Beaby
Paula, kwitnie pięknie i pięknie to wygląda, ale nie pachnie w okolicy
Muszę się nauczyć zmniejszac zdjęcia. Bo wycinam, by weszły a potem wyglądają jak wyglądają - pełne kadry tych ujęć sa na prawdę bajkowe.
Ewuś, ja miałam nawet aparat u fotografa, żeby mi ustawił - ale jest gorzej niż miałam fabrycznie ustawiony. Od dłuższego czasu próbuję ustawić ale bez dobrych efektów. Jak kupiłam, miałam świetne zdjęcia plenerowe, ale potrzebowałam także mieć dobre w pomieszczeniu. Teraz po "ustawieniu" wiele straciły, a plenerowe są wrrrrr - za dużo odpadów
. Jedynie co, to przybliżenie jest troszkę sprawniejsze, wcześniej miałam strasznie zamazane.

Muszę się nauczyć zmniejszac zdjęcia. Bo wycinam, by weszły a potem wyglądają jak wyglądają - pełne kadry tych ujęć sa na prawdę bajkowe.
Ewuś, ja miałam nawet aparat u fotografa, żeby mi ustawił - ale jest gorzej niż miałam fabrycznie ustawiony. Od dłuższego czasu próbuję ustawić ale bez dobrych efektów. Jak kupiłam, miałam świetne zdjęcia plenerowe, ale potrzebowałam także mieć dobre w pomieszczeniu. Teraz po "ustawieniu" wiele straciły, a plenerowe są wrrrrr - za dużo odpadów

- ewamaj66
Czasem żałuję, że nigdy wcześniej nie miałam aparatu. Musiałam się do niego przekonać-z powodu forum
Teraz już nie mam ochoty się uczyć obsługi, poprzestaję na minimum. Ale potrafię dostrzec udane zdjęcie 

- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Jest strona na necie która zminiesza zdjęcia. albo przez fotosika dodawaj
Jak coś to pisz, pomogę

Jak coś to pisz, pomogę

- Beaby
Czasamii i minimum wystarcza, jeśli jet mega ok
. Tak jak u Ciebie, Ewuś
Popróbuję nauczyć się zmniejszać, może to troszkę poprawi jakość moich.
A tak to cieszę się, że hosty wychyliły dzisiaj wreszcie swoje noski. Paprocie ruszyły z kopyta. Napotkałam floksy - ale też nie wiem jakiego są koloru oraz goździki skalne. Duże pąki ma już winogrono. Winobluszcz już też daje oznaki, że mu sie chce. Wreszcie pojawiły się pąki u żonkili (lub narcyzów - się okaże co to). Modrzew cieszy już swoją zielonością. Clematisy - jeden odbił od ziemi już na metr, ale zero pączków - więc nie wiem czy mu się jeszcze zachce zakwitnąć. A jak nie to i tak nie ma co żałować, bo był już bardzo zniszczony i bardzo potrzebował takiego cięcia. Róże idą, idą - też mam nadzieję, że będą ładniejsze i okazalsze niż wcześniej. Ale chyba są jeszcze za małe by powiedzieć jaka to odmiana.
Już jestem w ogrodzie codzienne - trzeba mi tego było, oj trzeba!

Popróbuję nauczyć się zmniejszać, może to troszkę poprawi jakość moich.
A tak to cieszę się, że hosty wychyliły dzisiaj wreszcie swoje noski. Paprocie ruszyły z kopyta. Napotkałam floksy - ale też nie wiem jakiego są koloru oraz goździki skalne. Duże pąki ma już winogrono. Winobluszcz już też daje oznaki, że mu sie chce. Wreszcie pojawiły się pąki u żonkili (lub narcyzów - się okaże co to). Modrzew cieszy już swoją zielonością. Clematisy - jeden odbił od ziemi już na metr, ale zero pączków - więc nie wiem czy mu się jeszcze zachce zakwitnąć. A jak nie to i tak nie ma co żałować, bo był już bardzo zniszczony i bardzo potrzebował takiego cięcia. Róże idą, idą - też mam nadzieję, że będą ładniejsze i okazalsze niż wcześniej. Ale chyba są jeszcze za małe by powiedzieć jaka to odmiana.
Już jestem w ogrodzie codzienne - trzeba mi tego było, oj trzeba!

- Beaby
No właśnie, Paula - przez fotosika by przesłac też muszą być mniejsze niż mam z aparatu, dlatego je obcinam by przeszły. Potem dopiero wybieram 500, ale to nie o takie zmniejszanie chodzi tylko ogólnie. Bez Twojej pomocy - ani rusz.... - więc jeśli jest jakiś fajny program do zmniejszania zdjęć to chętnie skorzystam z pomocą instruktażową oczywiście 

- ewamaj66
Teraz pączki znajdziesz wyłącznie na wcześnie kwitnących powojnikach, poczekaj, pojawią się jakieś później
Ciekawe, jak zakwitnie to, co się pokazało 

- Beaby
No racja, Ewuś - jeszcze wszystko mozliwe, jeszcze zakwitnąc może. Jakoś nie pomyślałam, że tak szybki wzrost jeszcze nic nie mówi, że wcześnie zakwitnie.... Dzięki za wsparcie.
Zobaczyłam dzisiaj kolejną hostę, ale to już niespodzianka. bo tej wcześniej już nie było widać końcem roku, jes jes jes.
Przesyłam zdjęcie z tillandsiami, ktore właśnie odebrałam - te na lato powędrują do ogrodu:

Zobaczyłam dzisiaj kolejną hostę, ale to już niespodzianka. bo tej wcześniej już nie było widać końcem roku, jes jes jes.
Przesyłam zdjęcie z tillandsiami, ktore właśnie odebrałam - te na lato powędrują do ogrodu:

- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Ale w donicach czy normalnie do gruntu?
- Beaby
Ayris - witaj.
Paula, te moje będą stanowiły jedną kompozycję na ściętym pniaku. Tillandsie nie rosną w ziemi - ja je delikatnie klejem bezpośrednio do pniaka przymocuję, by wiatr ich nie porwał. A kompozycje z nich prezentują się pięknie także i w innych oprawach, np. w szkle.
Paula, te moje będą stanowiły jedną kompozycję na ściętym pniaku. Tillandsie nie rosną w ziemi - ja je delikatnie klejem bezpośrednio do pniaka przymocuję, by wiatr ich nie porwał. A kompozycje z nich prezentują się pięknie także i w innych oprawach, np. w szkle.
- ewamaj66
Ciekawa jestem, jak tilandsje będą wyglądać w ogrodzie. Jeszcze chyba nie widziałam takiego ich wykorzystania.