Kochani dzisiaj pakowałam filodendry dla jednej z forumowiczek i przy pakowaniu patrzę, a filodendron imerial green zaczyna kwitnąć:) zobaczcie sami:
Przy podlewaniu zauważyłam ,że oncidium które w zeszłym roku kupiłam na wystawie kwiatów, ma 2 pędziki prawie rozkwitnie się na kolejną wystawę niebawem:D
phal. długodystansowce kwitną nadal
anthuria również wypuszczają nowe kwiatuszki.
Olku nawet to od ciebie po roku stania w miejscu wypuszcza drugi kwiat:)
Wszystkie Twoje kwitnienia mnie cieszą Patrycjo ale "Imperial Green" to niesamowita sprawa!!!!
Mam nadzieję,że to nie jego pakowałaś do wysyłki,że niebawem pokażesz nam jego kwiat w pełnym rozkwicie
Ależ fajnie.... no no no
Pati śliczne masz kwitnienia A Filodendron pewnie usłyszał, że ostatnio bardziej kręcą Cię te kwitnące roślinki
i postanowił ratowac się przed ewentualną eksmisją.
Kochani cieszę się,że mnie odwiedzacie, choć ten tydzień mam mega zapracowany w pracy do tego w tygodniu 2 dostawy kwiatów mam ...dlatego dziś część tylko nadrabiam zaległości;)
Moje wielkie chciejstwo zostao spełnione, w końcu wygospodarowałam miejsce na anthurium d'amour ... 2 sadzonki mogę wymienić lub odsprzedać, bo jest ogromne...
filodendron squamiferum rozwinął nowego listka,a le jego nóżka jest sympatyczniejsza;)
Begonia sophia cecil postanowiła ruszyć na wiosnę;)
Byłam dziś w ogrodnictwie po lilie różowe i lawendę,a wracająz zachaczyłam o lidla i mieli o połowę przecenione pelargonie z pachnącymi listkami i efekt byl taki: