Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Post »

Beatko :wit
Cudowne zdjęcia rodzeństwa- widać ,że są z sobą bardzo związani.
Psiaki też masz fantastyczne i super imiona posiadają. Lubię takie z przekąsem.

Nie szalej ogrodowo za bardzo ,bo mnie w kompleksy wpędzisz a po co ? :lol:
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Beatko różnica wieku między Kubą a dziewczynami to 15 i 13 lat :D Kiedyś siedziały i liczyły ile będą miały lat jak Kuba skończy osiemnaście ...i doszły do wniosku,że na imprezę urodzinową ich nie zaprosi,bo będą...za stare ;:306 ;:306
Aneczko portfel bolesnym ogranicznikiem moich szaleństw jest,więc spokojnie..kompleksy ci nie grożą :D Dziś po dwóch dniach zimna nareszcie znów mogę coś porobić.Nie do wiary jak zruszona ziemia i taczka wywiezionego ziela wprowadzają wiosenny nastrój w ogródku :D
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szaleństwa nie ma ...wytrzymałam dwie godziny ale coś tam już widać na froncie robót wiosennych :D
Obrazek
Rozczulają mnie takie wyłażące z pod ziemi maluchy :D Rozchodnik African Pearl:
Obrazek
Zaróżowiony od mrozu rozchodnik variegata...mógłby trochę lepiej przyrastać :evil:
Obrazek
Seledynowe listki kwitnącego na biało Star Dust
Obrazek
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Beatko-ja dzisiaj grabiłam trawnik-różnica kolosalna między tym co przed, a po. Nawet zastanawiałam się czy kosiarki nie odpalić, bo trawa nagle jakaś wysoka i soczyście zielona jak latem się zrobiła :D, więc co dopiero różnica u Ciebie-wypielone, wygrabione-cacy po prostu-i jaką będziesz miała przyjemność z oglądania rabatki dłuższy czas bez bez ziela-no bo jeszcze to zielsko tak szybko nie narasta :)
A rozchodniki masz wspaniałe-ja myślałam że jest ich tylko jeden rodzaj-taki wysoki i jeden mały, a tu proszę ;:oj
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beato,

przyszłam z rewizytą. Jesteś kolejną osobą, która pokazuje piękne liliowce. Mój apetyt na nie rośnie, chyba koniec końców rozejrzę się wiosną za kilkoma odmianami.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Aż mi wstyd, bo u mnie totalny bałagan! :oops: A tu tak ślicznie czyściutko! ;:215 Dopiero zaczęłam dziś odrobinę sprzątać na rabatach, ale nadal nie bardzo mogę, a i mrozów się boję.. ;:145
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczko rozchodników mam tak plus minus 15 odmian i apetyt na kolejne ;:oj Najgorzej ,że po zimie połowa znaczników nieczytelna ;:174 chyba będę musiała rozrysować sobie latem jakiś plan gdzie mam co posadzone ;:224
Madziu ja padłam z zachwytu na widok twoich drzew i krzewów :shock: marzy mi się chociaż jedna taka magnolia jak u ciebie,a lilowce to roślinki w sam raz na duży areał :D
Reniu przecież wiesz ,że fotki oszukują :;230 tak naprawdę to góra jedna czwarta rabatek opielona :oops:
W ubiegłym roku dostałam sześć sadzonek truskawki ananasowe,posadziłam je w foliaku żeby zapewnić im jak najlepsze warunki i żeby się rozrosły,a teraz mam taki widoczek :D
Obrazek
Trochę głupio tak teraz w lutym przesadzać truskawki na ogród ;:224 W sumie to dużo dziś nie narobiłam ,bo zaraz znów zaczeło się robić zimno,ale pochodziłam i pozaglądałam po kątach.Jesienią kiedy przyszły sadzonki bylin i irysów od Emila z rozpędy zamiast do donicy jak planowałam posadziłam w ogrodzie pomarańczę trójlistkową.Miałam ją stamtąd zabrać i zawsze coś mi wypadało,tak ,że skończyło się tylko na lekkim kopczyku :oops: W myślach pożegnałam się już z roślinką,a tu taka niespodzianka :D
Obrazek
Zioła jak było do przewidzenia ładnie przezimowały ,a tymianek to po prostu roślinka nie do zdarcia
Obrazek
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

truskawka ananasowa.pomarańcza trójlistkowa- ło matko! Co za dziwy!
Łazi człowiek po tych ogrodach i gębę rozdziawia! :wink:
Widzę ,że kolejne liliowce będziesz zamawiać? :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś kochana troszkę cię chyba nie było?W temacie liliowców to ja jestem na etapie kombinowania skąd wziąć kasę,bo kilka droższych niestety mi się podoba :;230 No i te listy od Emila taaaakie dłuuuugie i taaakie kuuuuuszące....trudno się tak zdecydować na kilka jak chciałoby się wszystkie ;:306
Pomarańczka miała być roślinką tarasową(wytrzymuje do-12) i zimować w doniczce na strychu,ale zaniedbałam ją okrutnie i tylko dzięki wyjątkowo krótkiej zimie żyje,a mroziło u mnie po-20 :oops:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Beatko widzę że podobnie jak ja kochasz irysy i liliowce , ale masz rację trzeba kupić troszkę wczesnowiosennych żeby czas szybciej zleciał do kwitnienia irysów , te niskie to zakwitną już w kwietniu
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się Geniu,że zajrzałaś :D Większość moich niskich to te od Janka Jachu o,których ci kiedyś pisałam,to ubiegłoroczne nabytki i nie wszystkie jeszcze pokazały u mnie buźki ;:185 i na pewno jeszcze ich u mnie przybędzie :D
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Ciekawa jestem jak owocuje i smakuje ta truskawka. Mam już jaśminowca o zapachu poziomki, to może zacznę kompletować takie ,,cósie' ;:306
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renia ja też jeszcze nie wiem jak smakuje,najwyżej na jesieni będę wywalała to co teraz posadzę ;:219 ale nowości próbować trzeba :D ja przez ciebie skusiłam się na jeżówki ;:306
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zazdroszczę porządku, mój ciągle w planach :roll: Cały czas mi coś stoi na przeszkodzie, dziś deszcz.
Dziecko stoi nade mną i pyta, kiedy już wreszcie oddam maszynę-nie Ty jedna musisz się dzielić :wink:
Twoje słowa o dzieciach trafiły mnie prosto w serce, tak niedawno były malutkie, teraz to stare chłopy. A wiek mnie nie martwi, obstawiam co najmniej 20 sezonów aktywnego ogrodowania, potem będę tylko podziwiać rozrośnięte rośliny :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu porządek ledwo zaczęty ;:174 od rana deszcz,a to ostatni dzień urlopu i miałam taaaakie plany ;:145 A co do tych 20 sezonów...moja babcia ma ponad osiemdziesiąt lat i ciągle grzebie w ogródku....ogrodnictwo to straszny nałóg jest... ;:306 ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”