Odnośnie modelek, które pokazujesz. Pierwszy-dziękuję
Moje storczyki
- Iwona 0103
- 500p

- Od: 9 sie 2014, o 16:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje storczyki
Oj przy tej ciemnicy to naprawdę ciężko zrobić dobre zdjęcie
. No ale dnia przybywa więc już niedługo się pomęczymy
. U mnie też odpukać nie mam strat w pączkach.
, drogi -uwielbiam wzorki na płatkach i trzeci -żółty to mój ulubiony kolor w kwiatach
.
- sylcia199
- 500p

- Od: 25 paź 2012, o 11:28
Piękne
Jak ten w paseczki mam podobnego
I bardzo go lubię
Ten kremowy cudaśny
Ten kremowy cudaśny
o to toIwona 0103 pisze:trzeci -żółty to mój ulubiony kolor w kwiatach.
Krychna a to zwykła osłonka zawieszona "sznurkiem" czy jakaś wisząca doniczka? Muszę w końcu wymyślić coś podobnego, szczególnie jak widzę, jak sobie u Ciebie w słońcu zacnie wisi.
-
1grazyna46
- 500p

- Od: 3 kwie 2014, o 23:20
- Krychna
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Furious no tak za mało parapetów, więc trzeba coś wymyślić, jest to zrobiony kwietnik ze sznurka sizalowego do niego włożona doniczka ze storczem, moja córa robiła takie do szkoły na technikę, a mi się przydały
Jeśli będziesz chciał to jutro wstawię zdjęcie całości 
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krysiu, piękny Dendrobium
Przyznam Ci się, że zakupiłam dzisiaj dwa Phalenopsisy, jeden fioletowy i jeden w kolorze limonki
Licze na to, że może uda mi się ich nie zmarnować... Jak często przesadza się storczyki? Czy raz na rok wystarczy?
A chętnie. Oglądam sobie ostatnio te Wasze "wieszaki" na forum, albo coś zgapię albo kupię chyba, bo do takich robótek to cierpliwości nie mamKrychna pisze:Jeśli będziesz chciał to jutro wstawię zdjęcie całości
- Krychna

FuriousTO jutro cyknę foto
Elwi po kupieniu storczyka oglądam go dokładni,czy ewentualnie nie ma jakiegos robactwa, jeśli kwitnie nie przesadzam
powiem Ci tak szczerze, mam około 15 Phalaenopsisów i połowa z nich nie była przesadzana,po przekwitnięciu wyciągam delikatnie z doniczki sprawdzam stan korzeni jeśli są ładne i kora jest nie rozłożona wkładam go zpowrotem do tego samego podłoża, jeśli zaś kora jest rozłożona pakuję go w czyste świeże podłoże, pamiętaj on lubi mieć ciasno ale to jest tylko mój sposób, poczytaj tu na FO, a dowiesz się bardzo dużo o uprawie, podłożu, podlewaniu i nawożeniu.
Elwi gratuluję nabytków,niech zdrowo Ci rosną z doświadczenia mogę jeszcze tylko dodać, można o nich czasami zapomnieć tzn.nie chuchać i dmuchać cały czas na nie, a one właśnie wtedy zaskakują pędzikiem
Jeszcze jedno-masz taki piękny ogród i poradziłaś sobie z Hrabiankami to i poradzisz ze storczykami
Elwi po kupieniu storczyka oglądam go dokładni,czy ewentualnie nie ma jakiegos robactwa, jeśli kwitnie nie przesadzam
Elwi gratuluję nabytków,niech zdrowo Ci rosną z doświadczenia mogę jeszcze tylko dodać, można o nich czasami zapomnieć tzn.nie chuchać i dmuchać cały czas na nie, a one właśnie wtedy zaskakują pędzikiem
Jeszcze jedno-masz taki piękny ogród i poradziłaś sobie z Hrabiankami to i poradzisz ze storczykami
- Krychna

- Iwona 0103
- 500p

- Od: 9 sie 2014, o 16:12
Jeżeli sznurek sizalowy to to samo co tzw "szpagat", to kurde szacun
Wyciągasz storka do moczenia, czy podlewasz na oko, z góry?
Wyciągasz storka do moczenia, czy podlewasz na oko, z góry?
- Krychna

Tomek Tak to ten sznurek, storczyka wyciągam do moczenia,nie jest to skomplikowane
Iwona Koraliki małe takie około do 1cm ja akurat miałam z jakiejś branzoletki
Iwona Koraliki małe takie około do 1cm ja akurat miałam z jakiejś branzoletki
- kahim

- Od: 30 cze 2011, o 10:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo fajnie Ci to wyszło
Tomasz, a jak będziesz ambitny i poszukasz pod " makrama" będziesz mógł zrobić różne fikuśne sploty
Jak czytam swój wpis, to można go odczytać, że Twój kwietniczek jest nieambitny. Krysiu, wiedz, że totalnie nie o to mi chodzi, po prostu chciałam dopiec Tomkowi
Tomasz, a jak będziesz ambitny i poszukasz pod " makrama" będziesz mógł zrobić różne fikuśne sploty
Jak czytam swój wpis, to można go odczytać, że Twój kwietniczek jest nieambitny. Krysiu, wiedz, że totalnie nie o to mi chodzi, po prostu chciałam dopiec Tomkowi
- Krychna

Spoko Kasiu
to twór mojej dzieciny, a ona dopiero się uczy, ja jestem dumna i on mi b.się podoba 
- kahim

- Od: 30 cze 2011, o 10:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Twoje dziecko to zrobiło?!
Super! To teraz niech się zabiera do roboty, bo widzę, że można tam więcej takich powiesić
Super! To teraz niech się zabiera do roboty, bo widzę, że można tam więcej takich powiesić