W stronę słońca 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W stronę słońca 2

Post »

Renatko witaj :wit , uf dobrze że nie ma większych stram o bez bym sie nie bała da sobie radę szkoda świerka ale nic na to nie poradzisz. Czy świerk będziecie wycinać również? Bo jak tak to zrobi sie nowe miejsce do nasadzeń:)
Króliczki potrafią i ugryść w szczególnosci matki broniące swoje dzieci. Mój tato zrobił kolejną klatke a królików już mniej bo sprzedaliśmy 3 białe, 2 czarne i burego. Ale doszedł mam jeden czarny wiekszy i to na 100% samica :)
Wiosna to cudna pora roku. Tulipany już coraz wieksze a krokusy to ja mam ciutkę wieksze od Ciebie ale jeszcze nawet pączków nie mają. Jestem ciekawa co pierwsze u mnie zakwitnie. Obstawiam zawilca . A czy Ty też robisz takie założenia co pierwsze zakwitnie?
Pozdrawiam serdecznie ;:196 miłego wieczoru ;:168
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p
Od: 19 lis 2011, o 20:22

Post »

Ale masz tulipany ;:129 krokusy u mnie w podobnym stadium :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Reniu ależ masz już duże tulipanki...... u mnie nawet nosków jeszcze nie wystawiły :roll:
Ptasiorek cudny :D
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Witam Was kochane ;:196
Dzisiaj mamy dzień pod chmurką,a Mnie coś niestety apsssik,apsssik ;:174 jak nic trzeba poratować się sokiem malinowym i witaminką C ;:173

Sylwuś bez odrośnie tylko troszki szkoda bo taki ładny krzaczek mi się zrobił koło 2metrów i nawet w ładną kulkę mi się formował a tu ciap przygniotło go,nie wiem czy całkiem nie zostanie zniszczony podczas wyciągania konaru drzewa traktorem ;:218 jarzębina niestety całkiem ucierpiała została wycięta bo ją wyłamało ale ku mojemu żdziwieniu jarzębina w środku zaczynała robić się pusta,chociaż znów taka stara nie była. Świerk został złamany w połowie a najładniejszy był! kilka centymetrów i by się uratował a ten co Mi się nie przyjął świerk za to żyje! ;:161 chyba go zostawie sama nie wiem,mój przyszły M powiedział żebym go podwiązała gałązki do góry jedna z gałązek może zrobi za przewodnika a tu będzie odpuszczał nowe gałązki,taki cudak będzie ;:306 chyba że go przesadzę w inne miejsce i będę formować. A w to miejsce małego świerka posadzę,chcę sobie zrobić alejkę świerków od sadu do drogi głównej.Mam drogę do domu a zaraz jest uskok w dół jakiś 1 - 1,5metra ( taki mam teren cały czas pod górkę ;:306 dom mam wyżej ogródek niżej,drogę jeszcze niżej,sad niżej i do tego jeszcze z górki. Tak troszki poplątałam to co napisałam ;:306
Ja może za jakiś miesiąc będę mieć małe króliczki ( jak pan samiec się postarał rzecz jasna ) haahaa to na Wielkanoc będą małe kicajki biegać :tan
Śnieżek witaj :wit tulipany mam większe i mniejsze,te to takie na skalniaku mi urosły cały czas słoneczko mają,ale niektóre dopiero kły wystawiają ...
Aguniu wystawia noski i Twoje tulipanki ;:108 moje też niektóre dopiero powolutku pokazują się spod ziemi,a niektóre już takie dużawe są ale jak słoneczko mają przez cały dzień to i rosną. Oj tam nie ma czym się przejmować za to dłużej będą cieszyć nasze oczy :tan
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Opowiadanie jest w wątku "Twórczość moja" (w sygnaturce) :D
Piękne tulipany (żeby tak moim Ozzy dał szansę...)
Koleżanka papużka śliczna ;:167
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p

Post »

Natalko z miłą chęcią poczytam ;:108
Tulipany jak na razie dzielnie się trzymają,chociaż jedną rabatkę musiałam ogrodzić tymczasowo bo kury i kaczki są ciekawe co to tak się zieleni i chętne do próbowania,kilka tulipanów już zniszczyły,chyba nie zakwitną tego roku ...
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p

Post »

Za oknem pogoda bura i ponura z chwilowymi mrzawkami deszczu tak więc postanowiłam przejrzeć stare zdjęcia. Z tego co pamiętam nie przedstawiałam Wam mojego pupila Alberta także za raz pokaże Wam kilka w miarę możliwych zdjęć ;:173
Albert jest z Nami od pierwszych chwil życia aż do obecnej chwili ;:168 czyli 6 lat razem ...

Taki malutki byłem

Obrazek

A na wiosnę pomagałem ale wynosić doniczki i je chować ;:306

Obrazek

Obrazek

Duży ze Mnie piesek

Obrazek

Przedstawiam również przy okazji pannę Klusię,która również jest z Nami już od niepamiętnych lat. Bardzo kochana jest ;:167 bez przytulasek sie nie obejdzie ;:168 a gdyby Mnie w domu nie było przez kilka dni ahhh nawet kilka godzin wystarczy oj jaka radość jest na Mój widok i ten szczek radości :;230

Obrazek
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Renatko dziwne że pień jarzębiny był pusty. Czym to mogło być spowodowane. Wiesz męża nawet przyszłego trzeba się słuchać ;) bo nie głupi pomysł z tym podwiązaniem gałązki. Może jeszcze lepiej wyglądać tylko trzeba czasu.
No to masz strasznie pod górkę jak idziesz do domu :) Tak ukształtowany teren jest bardzo interesujący. Dobrze że dom leży najwyżej. Pomyśl co by było gdyby stał najniżej.
No ta wszystko zależy od pana samca czy będą małe króliczki, ale fajnie byłoby gdyby pojawiły się przed świętami Wielkanocnymi.
Piesek śliczny jak był malutki jaka kuleczka z niego była. Oj by się przytulało :)
Proszę pogłaszcz pieski ode mnie. Serdecznie pozdrawiam i miłego wieczoru życzę ;:196
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Barwinek już kwitnie? Pięknie, tulipany gramolą się do ciepełka, oby do wiosny - ładniutko - pozdrawiam
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Reniu... ;:196
Zwierzyniec masz niesamowity... ;:215
Psiaki wyprzytulaj ode mnie, takie kochane są... ;:168
Wiosennie już u Ciebie i cebulowe szybko idą w górę, lada moment zakwitną. Budzą się nasze ogrody, oj budzą... :D
Serdeczności zostawiam... ;:167
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Reniu Albert pozuje wspaniale ;:215 ,a Klusię potulaj odemnie ;:196 śliczna.
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witaj Reniu..zwierzaczki masz kochane... ;:cm wiosenne zwiastuny wiedzę że okazałe..oby teraz tylko szybko zrobiło się ciepło..i tego mrozu już nie było ;:333 Pozdrawiam.. ;:3
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Witaj Renatko , wiosna się u ciebie rozkręca ;:224 codziennie pewnie wszystko podglądasz tak jak ja ;:306
No nie umiem inaczej ;:170
Zwierzaczki cudaśne , jednak albert w wersji baby , podobał mnie się bardziej ha ha
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Jakie śliczne pieski :D
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p

Post »

Witam Was kochane ;:196
Wczoraj wieczorem padał śnieg co prawda z deszczem ale był,płatki duże padały. Dzisiaj pogoda zimna - brrr ... słonko zagineło nam gdzieś,ale już na weekend mówią cieplej i słoneczniej :tan

Sylwuś dobrze że mieszkam na górce,chociaż co prawda bardziej wieje ale za to wiosenne podtopienia Mnie omijają ;:173 taki teren mam ukształtowany. Oj tam bardzo pod górkę nie ma ,ale znów pięknego równego terenu - mogę zapomnieć. Trzeba kochać to co się ma ;:173
Właśnie nie wiem czemu tak miała jarzebina widocznie jakaś choroba ją już męczyła ;:218 ale kawałeczek pnia z jarzębiny z pustką w środku wykorzystam,zrobię doniczkę na skalniak :D
Pieski pogłaskam ;:108
Aniu tak tak barwinek pokazał jednego kwiatuszka ;:333
Dorotko przytulę,przytulę ;:168 o tak zobaczyły troszki słonka to ruszyły jak na drożdżach,teraz mały deszczyk przeszedł jeszcze jakby bardziej cieplej się zrobiło to wszystko w mgnieniu oka się zazieleni :D
Renatko teraz to Klusia lubi pozować do zdjęć za to Albert nie chętnie ale w końcu to męski gatunek haahaa ;:306
Reniu o tak najważniejsze żeby nie było dużych przymrozków,słoneczko się pokaże to od razu tak inaczej się zrobi aż człowiek więcej chęci ma żeby poszaleć w ogrodzie :tan
Gosiu o tak podglądam,podglądam ;:306 ale też podglądam jakie kury mi nowe porządki zrobiły,chociaż jak na razie dały sobie spokój - wreszcie ! Chociaż już podziubały kilka listków tulipanów ;:174
Alu dziękuję :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”