Gdzieś daleko na pół.wschód cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
natalia8696
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 24 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Gdzieś daleko na pół.wschód....

Post »

Piękny ogródek, jak widać o każdej porze jest śliczny i ma swój urok :D Kolorowo i przyjaznie ;:167
krasna101
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 gru 2011, o 21:58

Post »

Alu, ;:108 górka jest moja i jeszcze za sczytem górki kawałek zarośniętej łąki.Dwa pierwsze lata kosił ją sąsiad sobie na siano..ale zrezygnował bo mu sie nie kalkulowało.W tym roku planujemy ten kawałek zaorać i posadzić drzewka iglaste i brzózki i będzie taki własny mały lasek, może potem uda się jeszcze zagrzybic /bo teraz ponoć i grzybnie się uprawia czy sieje ;:oj . Ta część pagorkowa zostanie bo to fajne miejsce widokowe,na spacerki z wnusia po bukiety wiejskie i zimowe szaleństwa.
odnośnie moich własnych prac-ozdób to "wiekszych kolekcji" nie posiadam wiec nie prezentuję. Natomiast ten sztuczy śnieg rzeczywiście stopniowo się obsypuje, co widać na meblach ale sezon zimowy jakoś przetrzymuje.
p.s. oczywiscie zapraszam do odwiedzenia mnie i mam nadzieję,że bedzie to w pełni sezonu rozkwitu kwiatów bo wtedy jest najładniej.
pozdrowiam
krasna101

Post »

Beatko jak miło czytać takie miłe słowa które mi napisałas.Dodałaś mi skrzydeł a na twarzy pojawił się uśmiech.Wielkie dzięki ;:180 Teraz już wiem,ze to,że z uporem trwam przy swoim i tak robię żeby ta działka miała taki dawny charakter wiejski ma sens/bo są tacy którzy na siłe mi wmawiają,że mam bałagan w ogródkach, że dziełkę trzeba wyrównac i wprowadzić ład miejski itd.../
serdecznie pozdrawiam Bożena
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

To znów ja zaglądam :wit
Jeżeli chodzi o mnie to nie zgadzam się do końca z tym,że ma być ład miejski.Wiadomo,że każdy ma swoje upodobania i trzeba je uszanować ,ale też nie trzeba wszystkiego unowocześniać bo już coraz mniej jest takich pięknych naturalnych miejsc.Ja jestem zauroczona twoim bałaganem i żałuję,że takiego nie mogę stworzyć bo nie mam tak ogromnego obszaru ani tych pięknych swoich łąk i pagórków.A twoje miejsce naprawdę przywołuje moje piękne wspomnienia i kłaniam się nisko za nie.
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Bożenko,

pospacerowałam sobie po Twoim cudownym ogrodzie kwiatów, bo chyba tak właśnie można go nazwać. Rzadko można nacieszyć oczy tak bardzo, jak u Ciebie. Dużo można by powiedzieć o urodzie Twojego ogrodu, ale najpełniej - w moim przekonaniu - odzwierciedla to określenie: on jest. I tak trzymaj. Będę tu częściej zaglądać.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Chęci wyprowadzki z 'szuflady' wcale Ci się dziwię. Sama z niej uciekałam wszelkimi siłami, a i tak okazało się, że pół życia przeżyłam w bloku ;:223 Ale wróciłam do miejscowości, gdzie się wychowałam i jestem niezwykle szczęśliwa. Co prawda nie ma takich przestrzeni, ale... Wiejski charakter ogródka i ja staram się utrzymać. Choć nieco bardziej uładzony. Ale i dla mnie musi być różnorodnie i kolorowo :tan Jak u Ciebie. Na Suwalszczyźnie byłam raptem raz. Mieszkaliśmy w Mierkiniach i miałam anginę stulecia :;230 Dzięki temu zobaczyłam Suwałki, bo musiałam znaleźć stacje pogotowia ;:224 Ale podobało mi się bardzo.
Zdjęcia z mniszkowymi wiankami cudne :uszy
x-c-9
---
Od: 9 paź 2011, o 15:08

Post »

Bardzo urokliwy bałaganek, do tego miejsca bardzo pasujący. :D Masz piękne jeżówki jak zauważyłem. Szkoda, że takich wiejskich ogrodów z charakterem jest coraz mniej...
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32

Re: Gdzies daleko na pół.wschód....

Post »

krasna101 pisze:...

Obrazek
...
Och jak brak mi już tych kolorów!! ;:145
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Bożenko,odwiedziłam i ja Twój raj na ziemi,to moje klimaty,bardzo lubię wieś ,drewniane domy i cudne malwy wokół nich ,to moje dzieciństwo u najukochańszych dziadków,dzisiaj pielęgnuję te kwiaty z dzieciństwa i one są dla mnie najważniejsze w moim ogrodzie,nawet przewiozłam 100 letnie piwonie ,które się tam zachowały,piękny masz ogród cały w kwiatach ,piękne pagórki wokół domu i super rodzinkę koło siebie,odpoczęłam na Twoich łąkach i w Twoim ukwieconym ogrodzie,pozdrawiam gorąco ,super że mogłam tu trafić :wit ;:180
Awatar użytkownika
pisanka
100p
100p
Od: 21 lip 2011, o 08:34

Post »

Witaj Bożenko - stworzyłaś sobie piękne miejsce na ziemi, w takim otoczeniu na pewno można czuć się
szczęśliwym. ;:108
Pozdrawiam - Hanka
Awatar użytkownika
Muszelka 102
200p
200p
Od: 20 lut 2011, o 17:05

Post »

Przyszłam i ja się przywitać witaj Bożenko :wit
Pospacerowałam po Twoim ogródku i muszę napisać po prostu piękny i taki naturalny. Bardzo, bardzo mi się podoba. Urzekły mnie wszystkie kwiaty, w szczególności malwy i ślazówka, to kwiaty mojego dzieciństwa. Rosły u mojej babci w ogródku, a malwy zawsze pod oknami. Oglądając Twój zakątek bardzo się wzruszyłam...zatęskniłam za dawnymi czasami. Bożenko nie zmieniaj swojego ogrodu na bardziej uporządkowany, taki jest piękny ;:108 Piękna okolica i rodzinkę masz fajną :D
Będę częstym gościem u Ciebie, serdecznie pozdrawiam ;:196
Serdecznie pozdrawiam Bożena
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Witaj Bożenko ;:196
Piękny wiejski ogród pokazujesz tyle kolorów i atrakcji dla wszystkich domowników i gości - brawo! ;:138
krasna101

Post »

Witam :wit wszystkich po przerwie. :( Przykro mi ale na razie nie mam się czym pochwalić bo aparat w reperacji i pewnie jeszcze to troche potrwa. ;:145 .I złość mnie rozsadza ;:223 bo i u mnie już pojawiła się wiosna-pięknie kwitną przebiśniegi, krokusy,miodunka już prawie w rozkwicie puszkinie, szafirki , zielone głowki już pokazują hiacynty i żonkile..... Porządkuję ogródki, przesadzam niektóre kwiatki /bo sie porozsiewały/z jednego miejsca na drugie. Oczywiście też wysiewam nowe kwiatki. I dokonałam troche zmian dekoracyjnych działki np. uplotłam 2 duże kosze z wierzby w ktorych na razie posadzone są narcyzy i tulipany a wraz z rozkwitem nowych kwiatów będę zmieniac wystrój tych koszy. A wieczorami spaceruję po forum i odwiedzam jeszcze nie poznane ogrody .
pozdrawiam gorąco Bożena

p.s. moze ktoś mi podpowie w jaki sposób umieszcza się zdjęcia z komórki :?:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam Cię Bożenko !
Przyszłam z wizytą do Twojego wiejskiego ogrodu i bardzo mi się tu podoba. Ja też porzuciłam duże miasto dla wsi, ale bardziej podmiejskiej. Ogród mam również naturalistyczny, który tak naprawdę tworzę od dwóch lat od przejścia na emeryturę. Masz wspaniała rodzinkę sesja z mleczami bardzo ciepła ;:4 Wnuczki kochane ;:167 Pięknie rozrośnięte rabaty kwiatów, cudowne jeżówki, malwy i jednoroczne ....bardzo mi się u Ciebie podoba :wit
Awatar użytkownika
Ranczowiczka
200p
200p
Od: 2 gru 2012, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to Bożenko szybko reperuj ten aparat bo czekamy na wiosnę u ciebie ;:4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”