Moje kolorowe Bąbelki

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje kolorowe Bąbelki

Post »

też weszłam z nadzieją, że się pojawiły ;:224
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Meiss
500p
500p
Od: 4 paź 2013, o 15:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No przecież już są ;)
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

Zacne nabytki. Powodzenia z miltonią, mi nie wyszło. Do tego została ścięta jak już gdzieś pisałem i wylądowała w koszu w przegródce "BIO"
Meiss pisze: Pachnie interesująco, tak cytrynowo-pieprzowo.
Ta znowu ma szczęście do pachnideł no! :tan
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

sorrki ;:131 najpierw pootwierałam strony a dopiero po jakimś czasie zostawiłam komentarz nie odświeżając strony ;:131 też podobają mi się miltonie ale zraziłam się na Nelly.. u mnie też zasychają listki na starych pseudobulwach, może to normalne? Najpierw myślałam, że to przez zraszanie, ale przestałam.. Najgorsze, że w ogóle nie rokuje bo powypuszczała nowe przyrosty ale te stoją w miejscu, więc lada moment nic z niej nie zostanie :roll:
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Meiss
500p
500p

Post »

Kurcze u mnie to samo się dzieje, stare psb okropne, a młode przyrosty ani drgną, całkiem młodziutkie podrosły niewiele podczas mojej nieobecności. Jak będzie się działo źle dalej, to zobaczę co w podłożu piszczy. Niby z wierzchu korzonki są ok, ale kto wie co jest głębiej...
furious pisze:Zacne nabytki. Powodzenia z miltonią, mi nie wyszło. Do tego została ścięta jak już gdzieś pisałem i wylądowała w koszu w przegródce "BIO"
Meiss pisze: Pachnie interesująco, tak cytrynowo-pieprzowo.
Ta znowu ma szczęście do pachnideł no! :tan
A jakie tam szczęście, ja niucham praktycznie każdego kwiatka to wyczaję. Ale ogólnie myślałam, że miltonie/cambrie zawsze pachną. Co innego zwykłe phalaenopsisy.

Mam nadzieję, że mi pójdzie z nią, bo jest cudowna. Te czerwone maziańce wygląda jakby krwawiła i była wściekła xD

Takie dendrobium przegrało z miltonią :o
Obrazek
x-f-us

Post »

Takie samo widziałem w Leroy, też pełno kwiatów, na żywo wygląda dużo ładniej niż na fotkach w necie (nie wiem czy też takie wrażenie odniosłaś). Cena 25zł.
No ale muszę się wstrzymać do 26maja ;:170
Awatar użytkownika
Meiss
500p
500p

Post »

Taka sama cena w ikei, ale ten okaz co wygrzebałam stał na półce zdechlaczków, a całkiem zdrowiutki był, tylko z jednym pędem, ale całą masą przyrostów. Nawet nie pytałam czy przecenią, bo zobaczyłam u większości mszyce.
Jego kolory faktycznie nieco inaczej wyglądały (biaława część była taka lekko zielonkawa), no i kudłaty języczek :D
Na razie mam odwyk storczykowy, bo się wyprowadzam z domku, a do gara storczyka nie włożę...
latte
100p
100p
Od: 22 paź 2013, o 20:41

Post »

Mam identyczne dendrobium z Ikei ;) przywlokłam je z ziemiórkami, więc może i dobrze, że wybrałaś Miltonię :lol: a Miltonia piękna!
Awatar użytkownika
Meiss
500p
500p

Post »

Racja, pięknotka z niej oszałamiająca. Niestety kilka kwiatków zmaltretowało się podczas przeprowadzki...

Nowa mini trzyma się ładnie, podobają mi się ciapki na języczku. Dwa tulaśne kwiatki ^^
Obrazek

A tak prezentują się wszystkie Bąble
Obrazek
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Ależ słodka ta miniaturka, cudo!
W szklarence jeszcze sporo miejsca, coś by można upchnąć ;:306
x-f-us

Post »

Co jak co, ale Wy, Kobiety, to macie zapędy do tych wszystkich ozdóbek. Meiss nie inna, tu koronka, tam wstążeczka ;:224
A ta miltonia wygląda jak z katalogu, dopieszczona taka, jak sztuczna, taka trochę perfekcyjna pani domu z niej ;:209
Patrzeć - podziwiać - nie dotykać ;:306
Awatar użytkownika
Meiss
500p
500p

Post »

Kurcze, upchałoby się, ale jak widzę minę Lubego gdy tylko zbliżę się do regałów ze storczykami to wolę nie ryzykować z zakupem :roll:

Tomku, kokardeczka gości na szklarence od kiedy ją kupiłam ^^, jest taka bardziej moja.
Luby twierdzi, że wzorek na kwiatkach miltonii wygląda jak wściekły Azjata, haha.
Nie dotykać :D
Obrazek

Odpukać, by nie podzieliła losu Nelly...
Isilmeiel
50p
50p
Od: 9 lut 2014, o 11:26

Post »

Obejrzałam wątek, nowe i "stare" roślinki wspaniałe, czekam z niecierpliwością na kolejne zdjęcia ;:138
Na imię mi Ada :wit Madness - is like gravity. All it takes is a little... Push.

Moje pierwsze kolorki :)
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Ale piękny miltonopsis, coś z tym porównaniem do chińczyka jest :;230 Ale jest ładna sama miałam ale czerwoną ale oddałam Mamie z nadzieją że i Niej zakwitnie :wink: A szklarenka ładna i ta wstążeczka ;:168
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
Meiss
500p
500p

Post »

Hej hej, dawno mnie nie było. W sumie dużo się nie dzieje nowego. Wszystko korzonkuje i listkuje dalej.

Miniaturka - korzonkowa ośmiorniczka, haha. Listki puszcza jeden po drugim.
Obrazek

Druga mini też szaleje, ciągle jakieś korzonki puszcza, a przy tych, którym niechcący uszkodziłam stożek wzrostu, wyrastają korzonkowe odbicia. Do tego 2 dni temu zauważyłam małe coś, w innym kolorze niż świeże korzonki. Mam ciuchutką nadzieję, że to pędzik ^^
Jeszcze słabo widać, ale cosiek jest bardziej zaostrzony :D niż korzonki.
Obrazek

Miltoniopsis zaczyna przekwitać powolutku. Troszkę ciężko mi się z nim dogadać, sprawdzam paluchem czy ma w doniczce wilgotno i ma, a psb są lekko pomarszczone. W pokoju ostatnio mam straszny gorąc i spryskiwałam podłoże by podnieść trochę wilgotność, bo podobno one lubią bardzo wilgotne powietrze. Coś będę musiała kombinować. Co najlepsze kilka dni temu wyczaiłam rosnący pęd! Skubaniec jest u mnie miesiąc, przetrwał 400km podróż, a potem przeprowadzkę :shock:
Widząc takie śliczne kwiatki myślałam, że będę miała co do zasuszania, ale po uschnięciu wyglądają okropnie...
Obrazek

Jasno-fioletowa miniaturka ususzyła jednego kwiatka, ale po przeprowadzce był on dość zmaltretowany. Puszcza listeczek i przedłuża korzonki, które wyrastały jej gdy ją kupiłam. Dalej pachnie, takimi trochę konwaliami. Wydaje mi się też, że coś się dzieje z przedłużeniem pędu, a już myślałam że nic z tego nie będzie, bo wyglądał sucho.

Muszę pomyśleć o jakiejś zazdrostce na okno, bo zepsuła mi się roleta, a od świtu do około godziny 8-9 mocno świeci mi słońce - wprost na storczyki. Pocieszenie jest takie, że stoją tam od 3 tygodni i jeszcze nic się złego nie zadziało (odpukać).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”