W wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W wiejskim ogrodzie

Post »

Marysiu ależ u Ciebie smakowicie :D mnóstwo własnych pysznych witaminek :D
Wspaniały jest taki ogród, gdzie oprócz pięknych kwiatów, rosną i owoce i warzywa, którymi można się delektować.... takie swoje, nie mają sobie równych.... u mnie w tym roku klęska urodzaju na drzewach owocowych.... aż gałęzie się łamią.....
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

No i nie nadążam ................piękne zdjęcia , piękny ogród i otoczenie, gruchy uwielbiam mniammmmmmmmmm
pozdrawiam Ela
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MARYŚ.....ja za Tobą też nie nadążam..........ale jestem.....
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu wiem ja mam drugi rok jabłoń Redlove i ma jedno jabłuszko, które muszę spróbować co dwa dni chodzę i patrzę czy jest :;230
To Ci fruczak już mu werbena patagońska i niecierpki nie wystarczają.....
Agnieszko ja te jabłonie mam ogromne i gałęzie się nie łamią, ale jabłka spadają stwarzając zagrożenie dla przechodzących i waląc w dach altany ;:14
A ogród cóż .... toż to wiejski ogród to musi być wszystko i kwiatek, i drzewko i ziółko!
Elu mam dwie gruchy konferencję i te czerwone (nie znam odmiany ;:185 ) ale były lata że nie miałam własnych gruszek, ostatnio jest lepiej!
Krysiu ja nie sama tak pędzę ;:185 Przechodź do mnie, bo jesteś bardzo miłym gościem ;:196
Awatar użytkownika
tu_Brzoza
100p
100p
Od: 5 gru 2012, o 07:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiesz, Marysiu, zaczynam się zastanawiać czy Ty aby po sądziedzkich ogródkach z aparatem nie biegasz, bo to przecież niemożliwe żeby w jednym ogrodzie było aż tyle różnych roślin :wink:
Wszysko mi się podoba, a najbardziej dalia z lamówką.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Basiu szkoda mi brzoskwiń na nalewkę, ale z tych malutkich to gar dżemu będzie!
Beatko z jednej strony sąsiad nie ma żadnego kwiatka ;:oj chyba że mu jakiś mój przelezie przez siatkę, a z drugiej i owszem mają, ale przed domem żeby wszyscy widzieli :roll: Nawet kiedyś pani starsza mi powiedziała - czego pani ma skalniak tak z tyłu z przodu trzeba zrobić - odpowiedziałam, że ja mam skalniak dla siebie i jakby był z przodu musiałabym tam co chwilę biegać i ktoś pomyślałby, że stale przed domem stoję :;230 Tą dalię to kiedyś pokazywałam, bo dostałam ją od koleżanki na spotkaniu w K. wsadziłam do ziemi, bo marniała jak wszystkie doniczkowane i zapomniałam o niej. Już myślałam że padła, ale kiedyś patrzę ma trzy pączki :lol:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Marysiu, bogactwo kwiatowe i owocowe Twojego ogrodu naprawdę robi wrażenie. Wszystko masz pod ręką! Rośnie jak na drożdżach - widać ile troski poświęcasz swoim podopiecznym.
Ta kremowo-żółta dalia z obwódką - coś przepięknego.
Miłego! Z prądem oczywiście! :)
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Marysiu ,ale u Ciebie owocowo i apetycznie .U mnie takie rarytaski nie rosną :(
Jesień się dobija do naszych ogrodów i to niestety zaczyna być widać .Buziaki dla ciebie ;:196
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Też rozpoznałam odętkę i butternut, ale nie byłam taka szybka jak moje szanowne Poprzedniczki :)
Marysiu - ogromny urodzaj u Ciebie - czego Ci zazdroszczę tak naprawdę mocno, to klimat, ale ani ukraść Ci go nie dam rady, ani mi go nie rozpatyczkujesz. A może by się dało?...
Te gruszki to konferencja?
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Faktycznie daleko ;:222
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko witam w piątek, który dla Ciebie już ma inne znaczenie :wink:
Dziękuję Ci za miłe słowa pod moim i ogrodu adresem :oops: Miejsce pracy dla mnie jak i dla Ciebie jest bardzo ważne to dbam o niego jak potrafię, szkoda tylko że sił coraz mniej :wink:
Ewuniu jak już pisałam na wsi muszą być owoce i jarzyny ;:306 , a kwiaty w większej ilości to już mój wybryk. Całusy! ;:196
Małgosiu to dobra dla mnie wiadomość że mam więcej nić jedną dyńkę a i tak będę musiała dokupić, bo ja jestem dyniożercą , a jeszcze nauczyłam domowników jeść dynie w różnych postaciach :lol:
Tak to jest konferencja mam jeszcze tą czerwoną (nawet myślałam, że ją wkleiłam!)
Zazdrościsz mi klimatu to jest dowód, że każdy pragnie czegoś czego nie ma, bo ja zazdroszczę Tobie bliskości do morza. Mój klimat i gleba wcale nie są idealne :?
Kasiu niby nie daleko, ale jednak dość daleko :!: ja mieszkam od olkuskiej w lewo w kierunku doliny Będkowskiej i widzę często nad stroną przeciwną gromadzące się chmury i burzę, a u mnie jedynie się ochłodzi ;:219. Tak było parę razy w lipcu - ponad miesiąc bez kropli deszczu :(
W Twoich okolicach też kiedyś szukaliśmy dom,u ale był za daleko od autobusu, a syn jeszcze chodził do szkoły.
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Marysiu cóż za smakowite gruszki! ;:152 mniam,mniam...
Ja dzisiaj za robienie powideł się wziełam ze śliwek haahaa ;:306 ciekawe co mi z tego wyjdzie?
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Maryś ileż owocków będziesz miała ;:138 kwiatuszki cudne i jak zawsze ;:215 wszystko odwzajemnia Ci miłość ;:180
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

reniusia20 pisze: Ja dzisiaj za robienie powideł się wziełam ze śliwek haahaa ;:306 ciekawe co mi z tego wyjdzie?

powidła! ;:306

Iwonko kochana jesteś! ;:196 właśnie pozbierałam pomidory, cukinie i zrobię takie kawałki cukinii z czosnkiem zalane sokiem pomidorowych - miałam rok temu i było to pyszne! Zebrałam maliny i zasypałam cukrem, i jeżyny - myślę o jeżynówce :lol: Starałam się nic nie robić , ale na jutro już mam plany!
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Maska pisze:
właśnie pozbierałam pomidory, cukinie i zrobię takie kawałki cukinii z czosnkiem zalane sokiem pomidorowych - miałam rok temu i było to pyszne!
może na wyspie dasz przepisik w wolnej chwili ? ;:180 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”