Moje ogródkowe zmagania cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: moje ogródkowe zmagania cz.4

Post »

Pokazałam Madziu Twoją pudlicę mojej córci, a ona .....wpisała ją na listę życzeń do Św. Mikołaja ;:215 :lol:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

przepraszam, coś testuję :D
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czy Wy też macie manię zerkania w okna innych domów, bądź mieszkań? Ja niestety, a może i stety zawsze rozglądam się dokoła i gdzie niegdzie zapuszczę żurawia. Lubię patrzeć jak ludzie urządzają swoje cztery kąty. Eldorado było jak się wprowadziliśmy, młode osiedle, więc często nie było zasłon i firan w oknach. U nas od strony uliczki wszędzie są kuchnie, więc napatrzyłam się za wszystkie czasy. Nawiązując do dyskusji kuchennej u Aguniady powiem, że moja kuchnia m.in dlatego jest brązowa, a nie biała, bo w prawie wszystkich oknach migały mi białe meble kuchenne. To był jeden z powodów. Poza tym kocham wieczorne przechadzki z psami, bo szczególnie o tej porze roku z kominów leci dym, a dla mnie jest to widok bajkowy. Nasze osiedle swoją zabudową podkreśla klimat, więc mogę tak chodzić i chodzić z podniesioną głową. Wczoraj nawet pomyślałam, że fajne by było zdjęcie dachów z kopcącymi kominami. Nie wiem, czy umiałabym zrobić takie. Chyba popróbuję.
Poza tym szykuję się do sobotniej wyprawy do św.Mikołaja. Najbardziej nie mogę doczekać się minek moich córek, a szczególnie tej starszej.
Pora wylotu jest kosmiczna, bo 5 rano ;:223, a powrót o 21.20. Z lotniska jadę od razu na imprezę do mojej przyjaciółki. Nie mogę i nie chcę odmówić, bo specjalnie przełożyła ją z 6 na 7 grudnia. Sądziłam, że wrócimy nieco wcześniej. Uprzedziłam, że wpadnę w śniegowcach ;:112
Aga/Aage zamówiłaś łyżwy, czy cały czas poszukujesz?
Roza prawda? Moje zwierzaki rozpuszczone do granic możliwości. Wierzę, że dlatego mają takie łagodne usposobienie i kochają ludzi. Lubię patrzeć jak moszczą sobie posłanka i układają się w różnych miejscach czyt.najczęściej łóżkach ;:112 Shih-tzu najczęście jest zawsze tam gdzie ja, a i koty drepczą za mną wiernie.
Iwonko daj znać jak kolejne zapachy. U mnie jeden kominek mniej. Rano córka zbiła ;:124
Małgoś pewnie niedługo pójdę, bo mi zabraknie ozdób jak zawsze. Na pewno pokażę. Wcale się nie dziwię, że pudlica na liście. Jest urocza. Po jej kupnie zapewne kieszeń się lekko rozluźni ;:306
Justyś no właśnie, czemu taka droga? Sądziłam, że w granicach 500-600 zł będzie kosztowała ;:202
Dorotko i jak, kupiłaś ptaszunia? Ja nie dojechałam. W Weekend pogoda paskudna, że się z domu wyjść nie chciało, a w tygodniu gonię w piętkę
Aga maszyna przyciągnęła mój wzrok jak magnez. Jak złapałam, to już nie puściłam ;:112
Kasiu ciemiernik Christmas. Kiedy on kwitnie? Masz go w domu, czy poszedł na rabatę? Podlukałam w googlach, że jest biały, ale nie doczytałam.
Ilonko nawet jeszcze nie rozpakowałam nóg od maszyny ;:223. Prawie słyszę jak wołają z paczki...złoż nas,złóż nas...O mateńko, nie wiem kiedy to zrobię ;:202 O wyjeździe napisałam wyżej :D

Napiszę Wam jeszcze jak się bardzo wzruszyłam kartką do św. Mikołaja od pewnego chłopca. Otóż szkoła młodszej córci robi taką akcję, że dzieci z ośrodka pomocy społecznej piszą swoje marzenia na kartach. Potem te karty są przywożone do szkoły i kto ma potrzebę, czy chęć pomocy, to dostaje losowo taką kartę. Mnie się trafił chłopiec, który marzy o pandrivie 16GM i dużej białej czekoladzie. Wzruszyłyśmy się z Olą ogromnie, bo wśród codziennego życia, zastanawiania się czy moje dzieci (starsza) nie strzeli focha, bo matka zabiera ją do św.Mikołaja są dzieci, które potrzebują tak niewiele aby sprawić im ogromną radość. Pokazałam ten list celowo aby wiedziały, że jest ogrom dzieciaczków, które nawet nie śnią o wyprawie do Disneylandu, Laponii, czy innych tego typu przyjemnościach. Wystarczy biała czekolada :(
Miłej drugiej połowy dzionka Wam życzę :wit
Aszesz się rozpisałam dzisiaj ;:306
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Bardzo dobrze słuszne ostatnie spostrzerzenie - ja swoim córkom tłumaczę że inne dzieci nic nie mają albo wystarczy im drobiazg by były szczęśliwe- a one i tak swoje jeszcze i jeszcze mało, młodszej 2 letniej się nie dziwię bo małpuje po starszej ale starsze me dziecię prawie 7 letnie - chyba już powinno rozumieć takie rzeczy?
A może nie?
Z ptaszkiem nic nie wyszło sobota z dzieciakami w domu- przypominam 3tydzień nie byłam na działce ;:145
niedziela- poszukiwanie Mikołaja- nogi zbiłam jak głupia i padłam ,
Bardzo żałuję że go nie upolowałam, może jak się wybierzesz to złap go dla mnie i się rozliczymy.
;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Madziu, proszę pozdrów, ucałuj i przypomnij staruszkowi z Laponii o moich życzeniach :wink:

Oczywiście czekam na fotorelację :wit
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Madziu- przyszłam z rewizytą.. ale ja już byłam u Ciebie ;:oj Poznaję biały rowerek.. i słodkiego shih-tzu przy rabacie.
Miałam kiedyś takiego dumnego lewka- całego czarnego. Nie był tak elegancko obcięty- bo strzygłam go sama..
Wpisuję się szybciutko, bo troszkę późno :wink:
Wyprodukowałam u siebie dodatkowe przemyślenia nt agro i ja chyba jednak skłaniam się do jej sukcesywnego usuwania..
Pozdrawiam serdecznie i pozwól, że zapoznam się z Twoim ogrodem w najbliższych dniach- a w zasadzie przypomnę sobie:)
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Hejka Madzia z rana ;:138 Po ptaszunia nie byłam...ale cudny jest jak nie wiem co...postaram sie go zgarnac , choc nie wiem czy u nas jest to samo co w stolycy :roll:
Miłego ...co tam mamy ...a środy miłej ;:196
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Magda, czy zamierzasz siadać na kolanach Mikołaja? ;:306 Fajna wycieczka. Życzę mnóstwa wrażeń i radości :D
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mikołajki wielkimi krokami nadchodzą, więc w szkołach dzieje się wiele. Dzisiaj mamy świąteczny kiermasz, dlatego w pracy jestem krócej. Koło 14 lecę piec pączki aby były smacznie chrupiące. Słonko pięknie świeci, mrozek daje znać o sobie coraz bardziej, co przyznam nieco bardziej podkręca atmosferę świąt. Oby tylko w okolicy Bożego Narodzenia spadło choć troszkę białego puszku ;:170
Dorotko jak będę w TKM, to będę o Tobie pamiętać, ale nie wiem kiedy dojadę. Nie po drodze mi ten sklep ;:202
Małgosiu mówisz-masz. Szepnę staruszkowi do uszka aby pamiętał o Twoich marzeniach, całować nie będę ;:306, chyba że reniferka ;:167
Moniu gadałyśmy na pw o impregnacji piaskowca. Fajnie Cię widzieć ponownie ;:333 Pobiegnę zaraz poczytać o agro, o Twoich spostrzeżeniach. Lewki są bossskie, takie tupeciarskie cwaniaki-przytulaki
Keetee w stolycy co sklep TKM (jest ich 3), to inny asortyment. Ciekawe co ciekawego u Was. Czy ty kochana masz obecnie jakiś wątek? Nie mogę się dopatrzeć ;:219 Również życzę miłej środy :wit

Przygotowałam miejscówkę dla aniołków od Danusi. Czekam na nie z radością. Zamiast srebrnych pojemniczków będzie patynowa choineczka
Co myślicie? Dobrze będzie?
Obrazek

a tu podkradzione zdjęcie o Danusi-moje aniołki ;:167
Obrazek

Miłej środy :wit
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Madziu łyżew jeszcze nie zamówiła ;:224
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Ale będą miały... jak w niebie ;:173 Śliczne miejsce tylko nie wiem czy one są dość ładne ;:131
Buziaki !!
marzenia się spełniają! Dana
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Danusiu, są dość ładne, są piękne! ;:196

Madziu, bardzo dobre miejsce wymyśliłaś! Ja swoje anioły ustawię obok drewnianej szopki i bożonarodzeniowego parawanu... będą pilnowały całego inwentarza :)

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agusia to czas najwyższy. Teraz poczta działa z opóźnieniem, a i firmy kurierskie zaczynają wydłużać dostawy
Dana za skromna jesteś. Anioły są superowe. Podoba mi się w nich figlarność i nonszalancja. Czapki akurat do płatków śniegu pasują, a i na narty może któryś anioł wskoczy ;:113
Aga też fajne miejsce dla aniołków. O jakim parawanie mówisz?

aha, zapomniałam dodać, że w świeczniku wylądują czerwone świeczki, dla kontrastu i podkreślenia świątecznego czasu ;:333 Powoli wyciągam zasoby świątecznych ozdób. Jak się wdrapię na strych, to już koniec :!:
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Faktycznie, anioły Dany mają jakiś nieopisany urok w sobie, że trudno obok nich przejść obojętnie ;:215 Życzę niezapomnianej wycieczki - zrób proszę dla nas trochę zdjęć :uszy Miłego dzionka ;:7
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Dziewczynki dziękuję serdecznie ;:168 Bardzo się cieszę ,że się podobają ;:138
marzenia się spełniają! Dana
ODPOWIEDZ