Głóg to niestety klopotliwe drzewo, ale jego uroda rekompensuje trud włożony w pielęgnację. Jak już odpowiednio osłonię działkę od wiatru to z pewnością zaprosze głóg do siebie.
Pasja - czas letni się zbliża :)
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pasja - letnie impresje :)
Kasiu, jaki piękny kącik się zapowiada
cegły, drewno... cudowne dopasowanie do klimatu twojego ogrodu
Głóg to niestety klopotliwe drzewo, ale jego uroda rekompensuje trud włożony w pielęgnację. Jak już odpowiednio osłonię działkę od wiatru to z pewnością zaprosze głóg do siebie.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu ależ cudne miejsce wypoczynkowe zaplanowałaś
Jak widzę na rysunku -w planach cegła i drewno..... będzie cudownie klimatycznie..... budowa wiosną??? 
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Powiem prawde, ze jakos nie widze takiej ciezkiej i duzej budowli u Ciebie ... no ale moze to jest tylko moje zdanie
Co do rozyc, to tez nie wszystkie przesadzilam ale jakos weny nie mam i nawet wyrzuty sumienia mnie z tego powodu nie mecza hihi zrobi sie wiosna - nigdzie mi sie nie spieszy przeciez
Co do rozyc, to tez nie wszystkie przesadzilam ale jakos weny nie mam i nawet wyrzuty sumienia mnie z tego powodu nie mecza hihi zrobi sie wiosna - nigdzie mi sie nie spieszy przeciez
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Kasiu, na reszcie. Wiesz co wcale nie wygląda za ciężko ten murek jak się obawiałaś. Sceneria bajkowa się szykuje. Znalazłaś już wykonawcę? Dzisiaj będę dzwonić do ogrodnika w sprawie wypompowania wody, to zadzwonię do Cię później czy reflektujesz 
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Agnieszko witaj! Od dziś buszuję na Fo 
Magda fajnie, że ci się podoba
Ja mam jeszcze mieszane uczucia....Cegła od dawna za mną chodzi...drewno to mus, ale za dużo ściany jak dla mnie....
Agnieszko agness wiosną na mur (
) robię coś! Zakątek fajny może być ale pewnie to jeszcze nie koniec...
Juleczko no więc właśnie, znasz mój ogród i dla mnie też jest za dużo muru. Mój M. mówi, że mu się podoba, ale dla mnie w samym zakątku za mało zielonego .... Myślę i nie wiem jak to ugryźć . To jest narożnik i on powinien być z muru, żeby zakątek wyciszyć, ale boki są za długie jak dla mnie....Za proste to, za mało kombinacji tajemniczo angielskich.....
Madzia mówisz?, a ja się zżymam cały czas....Wykonawcy jeszcze nie mam ...Na ogrodnika reflektuję oczywiście, jak będzie tańszy
Kupiłaś ozdóbki Bożonarodzeniowe?
Magda fajnie, że ci się podoba
Agnieszko agness wiosną na mur (
Juleczko no więc właśnie, znasz mój ogród i dla mnie też jest za dużo muru. Mój M. mówi, że mu się podoba, ale dla mnie w samym zakątku za mało zielonego .... Myślę i nie wiem jak to ugryźć . To jest narożnik i on powinien być z muru, żeby zakątek wyciszyć, ale boki są za długie jak dla mnie....Za proste to, za mało kombinacji tajemniczo angielskich.....
Madzia mówisz?, a ja się zżymam cały czas....Wykonawcy jeszcze nie mam ...Na ogrodnika reflektuję oczywiście, jak będzie tańszy
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
To moze zrob tak, zeby tylko jedna sciana byla cala ceglana - ta ktora najbardziej ma Was oddzielac od huku i zgielku. Druga sciane mozesz zrobic czesciowo ceglana z azurowymi drewnianymi wstawkami - cos ala belki na gorze ale w konstrukcji bardziej scisle polozone.
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
A może zrobić dwa lub trzy okna, wąskie i wysokie, zaczynające sie od drugiej cegły od dołu lub całkiem bez progu a kończące się łukiem na trzeciej, czwartej od góry. Nada to lekkości oraz doświetli kącik. Pomiędzy oknami można postawić donice kamienne lub drewniane, wypełnione cieniolubami, np. hosty lub bergenie i trawy plus czosnki lub inne wysokie akcenty i wtedy będzie efekt taki, że jakby okna naturalnie wyłaniały się z zieleni a nie tylko z podłogi. Jak myślisz?
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A może zamiast murku, zbudowac ściany z drewna.
sama w sobie konstrukcja jest świetna.
Bardzo mi się podoba. Nie widziałam Twojego ogrodu na żywo, więc nie mogę się wypowiedzieć, czy pasuje, czy nie.
Chociaż u Ciebie jakoś bardziej pasowałby mi kamień, a nie cegła
sama w sobie konstrukcja jest świetna.
Bardzo mi się podoba. Nie widziałam Twojego ogrodu na żywo, więc nie mogę się wypowiedzieć, czy pasuje, czy nie.
Chociaż u Ciebie jakoś bardziej pasowałby mi kamień, a nie cegła
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Kasiu, może pisałaś, ale chyba mi umknęło, w którym miejscu chcesz postawić ścianki? Sam projekt jest bardzo interesujący 
Kasiu, dziękuję za spotkanie
Projekt muru w ogrodzie bardzo mi się podoba! Owszem, taka pełna ściana robi może dość przytłaczające wrażenie, ale zyskujesz z pewnością swój zamysł - odsłonięcie się od ulicy.
Można by jedną ścianę muru wypełnić sporym lustrem, a na drugiej zrobić okno i pokusić się o okiennice. To przełamie monotonię muru, bo z drugiej strony, nie bardzo tu widzę schodzenie z wysokości i falowanie - za dużo by się działo...
Ale to Ty wiesz, jak się to ma do obecnego układu w ogrodzie.
W każdym razie, projekt bardzo ciekawy!
Pozdrawiam,
A
Projekt muru w ogrodzie bardzo mi się podoba! Owszem, taka pełna ściana robi może dość przytłaczające wrażenie, ale zyskujesz z pewnością swój zamysł - odsłonięcie się od ulicy.
Można by jedną ścianę muru wypełnić sporym lustrem, a na drugiej zrobić okno i pokusić się o okiennice. To przełamie monotonię muru, bo z drugiej strony, nie bardzo tu widzę schodzenie z wysokości i falowanie - za dużo by się działo...
Ale to Ty wiesz, jak się to ma do obecnego układu w ogrodzie.
W każdym razie, projekt bardzo ciekawy!
Pozdrawiam,
A
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Świetny plan
Uwielbiam ceglane murki
Ja tez planuję odgrodzić kącik wypoczynkowy od sąsiadów murkiem ,ale takiego fachowego rysunku nie mam...czas to zmienić !
Pozdrawiam Cię serdecznie i cieszę się ,że jesteś !
Pozdrawiam Cię serdecznie i cieszę się ,że jesteś !
marzenia się spełniają! Dana
- magenta

- Kontakt:
Re: Pasja - czas zimowy :)
Witajcie dziewczyny!
Bardzo się cieszę, że wyrażacie opinie na temat murku.... Cały czas mam wrażenie, że za dużo muru w murze
Niestety nigdzie nie znalazłam cegły do oddania lub sprzedania ....i to też jest spory problem...
Juleczko tak właśnie myślę, o jakimś ażurowym czymś, widzisz przesyłałam kilka inspiracji ogrodnikowi i nie do końca zrobił to tak jak chciałam. Postawienie muru wzdłuż i wszerz z okienkiem to w sumie żadna filozofia. Wstawki z drewna to dobry pomysł.
Magda to jest super propozycja, na pewno wezmę to pod uwagę
Małgoś nie chciałabym klimatu altany, łysa cegła wygląda dość ciężko, ale wiadomo jak obrośnie, otoczy się ją roślinami to zniknie... Mi jednak zależy na lekkości całej konstrukcji i do tego będę dążyć.
Iwona zakątek miałby powstać przy glicynii, kiedyś stała tam ławeczka. Na początku wątku na 9 zdjęciu stoją dwie donice, a za nimi glicynia to tam właśnie, w kształcie litery L.
Aguś dzięki! Falowanie faktycznie nie wchodzi w rachubę, z lustrem bardzo fajny pomysł. Wasze rady są bardzo cenne! Mam zimę na przemyślenia
Danusiu Dziękuję ! Rób rysunek może ja się jakoś odetkam myślowo
A to taka inspiracja.

Bardzo się cieszę, że wyrażacie opinie na temat murku.... Cały czas mam wrażenie, że za dużo muru w murze
Niestety nigdzie nie znalazłam cegły do oddania lub sprzedania ....i to też jest spory problem...
Juleczko tak właśnie myślę, o jakimś ażurowym czymś, widzisz przesyłałam kilka inspiracji ogrodnikowi i nie do końca zrobił to tak jak chciałam. Postawienie muru wzdłuż i wszerz z okienkiem to w sumie żadna filozofia. Wstawki z drewna to dobry pomysł.
Magda to jest super propozycja, na pewno wezmę to pod uwagę
Małgoś nie chciałabym klimatu altany, łysa cegła wygląda dość ciężko, ale wiadomo jak obrośnie, otoczy się ją roślinami to zniknie... Mi jednak zależy na lekkości całej konstrukcji i do tego będę dążyć.
Iwona zakątek miałby powstać przy glicynii, kiedyś stała tam ławeczka. Na początku wątku na 9 zdjęciu stoją dwie donice, a za nimi glicynia to tam właśnie, w kształcie litery L.
Aguś dzięki! Falowanie faktycznie nie wchodzi w rachubę, z lustrem bardzo fajny pomysł. Wasze rady są bardzo cenne! Mam zimę na przemyślenia
Danusiu Dziękuję ! Rób rysunek może ja się jakoś odetkam myślowo
A to taka inspiracja.

- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Kasiu, fajny projekt (świetny rysunek!) i ciekawa inspiracja. Mi się podoba pierwotny zamysł. Ściana wcale nie musi przytłaczać. Można ją ozdobić lustrem, dodatkami w stylu vintage i będzie angielsko jak ta lala 
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
No ja tez Kasi mówiłam, ze jest fajnie i wcale nie za cieżko. Kasiu pytałam mojego ogrodnika o murowanie i generalnie robią takie konstrukcje, także jak chcesz to możesz z nim pogadać. U mnie woda z nawodnienia wydmuchana 
- magenta

- Kontakt:
Kasiek, właśnie to nie takie proste, dodatki w stylu vintage nie do końca się sprawdzą, bo powinny również pasować do domu....Dom jest waniliowy i brązowe okna, nie są to moje ulubione połączenia, ale wolę to niż zielony dach i różowy dom
Niełatwo to wypośrodkować
Magda to poproszę o namiar, koniecznie ! U mnie woda też wydmuchana!
Niełatwo to wypośrodkować
Magda to poproszę o namiar, koniecznie ! U mnie woda też wydmuchana!