Tropiki (triki)

Zablokowany
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tropiki (triki)

Post »

Czarodziejką to jest Dufin, ja tylko zrobiłam co kazała... :;230
Kasia, chyba ją jednak musisz poprosić ;:306
Marto, mój pierwszy storczyk też był biały - phalaenopsis. Mam go do dziś, choć ma już chyba z pięć lat. Ale kocham go mocno, bo po pierwsze od niego zaczęła się moja miłość do storczyków, a ponadto - ma takie olbrzymie kwiaty. Nie wiem, czy zakwitnie w tym roku, na razie wypuścił tylko listka, ani korzonków ani pędu nie widać.
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

ooo... mój pierwszy storczyk też był biały i był piękny, wyglądał jak drzewko, ale zabiedziłam go :( Chyba od tej pory mam uraz i unikałam białych, a teraz coraz bardziej mi się podobają. Wiadomo, że nikt nie chce mieć 10 identycznych białych storczyków, ale białe są takie same tylko na pierwszy rzut oka. Odróżnia je warżka i to jest w nich piękne, bo to ona w białym storczyku przykuwa największa uwagę. Widziałam ostatnio piękny biały z intensywnie pomarańczowym środkiem :roll: Twój białasek Janeczko tez jest piękny, zwłaszcza na tym zdjęciu, gdzie jeszcze się do końca nie otworzył, ma w sobie taką delikatność :D I te kropeczki ;:167
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Aniu, biały z pomarańczową warżką też widziałam, fotkę oczywiście i to chyba nawet wczoraj. Też mi leży na serduszku. Ale nie mam też białego z czerwoną (amarantową?) warżką, a też mi się podoba. Co prawda wolałabym miniaturki, bo ciasno u mnie już się zrobiło.
Mam problem z wykonaniem fotek białym storczykom, aparat nie współpracuje ;:306
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

o tak biały z czerwoną warżką tez mi się podoba ale coraz więcej osób go ma, więc chyba wygrałby ten z pomarańczową ;)

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p
Od: 4 lis 2012, o 11:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mi też podoba się biały z pomarańczową warżką... :D Widziałam nawet ostatnio takiego w sklepie, to była średniej wielkości multiflora... Był śliczny!! ;:oj Ta warżka w intensywnym kolorze dodawała mu niesamowitego wdzięku!! Żałuję, że go nie kupiłam... :roll:
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23

Post »

:wit
Śliczne te 2 miniaturki ;:138
Pięknie Ci się rozgałęziły białe storczyki ;:138 Mi również bardzo podobają się białe kwiaty :D Właściwie moja przygoda również rozpoczęła się od białego storczyka, ale od koleżanki :D Za każdym razem jak do niej wpadałam, to potrafiłam się bez przerwy "gapić" w te białe kwiaty i nimi zachwycać :D W końcu postanowiłam i ja sobie kupić storczyka. Tak się jednak złożyło, że zamiast całego białego, kupiłam białego z "mazami". Całego białego dostałam właśnie od tej koleżanki, ale niestety od ok. roku mi nie kwitnie i już od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kolejnym z mniejszymi kwiatami. Te białe mają rzeczywiście to coś w sobie co nas do nich przyciąga :D
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Madziu, miniaturki pewnie dziś dotrą w końcu do mnie (chyba, że młodzież zapomni zapakować ;:306 ), wtedy sama zrobię im fotki i zaprezentuję. Obawiam się jednak, że kwiatków to one mogą już nie mieć ;:222
U mnie białych phal. dużo, ale monotematycznie. Wszystkie identyczne, znaczy się... Białego z mazami (ja nazywam z rumieńcami) też mam w kolekcji, właśnie przygotowuje się do rozkwitnięcia, wypuścił pęd ze śpiącego oczka.
Madziu, tym, że biały nie kwitł od roku się nie martw. Mój pierwszy kwitł ok. roku, a może i dłużej, a potem zrobił sobie bardzo długą przerwę. Pewnie potrzebują więcej czasu do regeneracji po tym sklepowym kwitnieniu.
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p
Od: 14 maja 2013, o 11:32

Post »

W końcu dotarłam i do Ciebie :wit

Jak żółto i bossssko tu u Ciebie ;:138
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Kama, dziękuję. Zapraszam najserdeczniej. Chciałabym, aby było jeszcze bardziej żółto i bossssko ;:306

Biegłam przed chwilą w deszczu, by odebrać z podróży moje wyczekiwane mini. Stan, no cóż, oceńcie sami.
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Przechodząc obok kwiaciarni, widziałam w oknie cudeńko - brassia może?, nie wiem było dość ciemno. Jutro z rana biegnę zobaczyć. Kto wie? ;:306
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stan rewelacyjny! Przecież Ty w ogóle nie liczyłaś, ze kwiaty będą! Oba maluchy bardzo mi się podobają :lol:

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
sekunda
50p
50p
Od: 11 kwie 2013, o 11:37

Post »

No popatrz :) całe i zdrowe,a jakie ładniutkie!
pozdrawiam,Asia
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

sekunda pisze:No popatrz :) całe i zdrowe,a jakie ładniutkie!

W tym problem, że nie całe (troszkę obłamane korzonki i pędziki), nie wiem czy zdrowe - czas pokaże. Ale i tak w nie najgorszym stanie. Bałam się, że może być gorzej. Cieszę się najbardziej z tego, że zobaczyłam kwiatki w realu. Biała pewnie zaraz przekwitnie.
No popatrzcie - takie małe a cieszy...
Awatar użytkownika
sekunda
50p
50p
Od: 11 kwie 2013, o 11:37

Post »

eeee... będzie dobrze,w razie czego-ptfu,ptfu,pani ;:147 (Janeczka) na pewno się nimi zaopiekuje ;:108
pozdrawiam,Asia
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit Janko
wpadłam do Ciebie przypadkiem z jakiegoś wątku i musiałam zobaczyć wszystkie Twoje cudności ;:oj
Gratuluję kolekcji, jest na czym oko zawiesić. Mam pytanie do Ciebie o dendrobium, które reanimujesz? ja mam w trochę lepszym stanie i już chciałam je wyrzucać ale może jeszcze warto poczekać? Jak tam się ma Twoje? aha i jeszcze powiedz, czy do reanimacji używasz keramzytu?
Pozdrawiam Jola
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Noooo Janeczko ,sa w bardzo dobrym stanie i sliczniusie :D :D .A to ze cos tam odlamane... teraz juz sie zregeneruja pod Twoja opieka.Do Sogo Vivien jak juz wspominalam czuje miete ;:306 wiec ta jest moja faworytka.Jeszcze raz gratulacje dla Panow ;:63
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”