Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
jarzebinka82
200p
200p
Od: 10 lip 2012, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum

Post »

Śliczne iryski Marysiu ;:138 ! Jaka pogoda na kaszubach? W Gdyni pięknie słonecznie i gorąco :D . Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Cześć Marysiu nie wiem jak mam pochwalić Twój ogród tak ,aby nie powtarzać po innych .Powiem krótko .Masz piękny ogród .Mnie też ostatni wzięło na irysy .Stanowczo mam za mało ,a są takie piękne ;:167
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Jarzębinko - u nas ciepło i dwa lub trzy razy przeleciał opad przelotny. No i fajnie, bo po dwóch ciepłych dniach zaczęłam się zastanawiać nad wyciągnięciem konewek i zrobieniem z nich użytku...
Ewo-Rozalko - irysy są zupełnie wyjątkowe. Uwielbiam ich kwiaty - ich pokrój, fakturę, fascynujący rysunek na dolnych płatkach. Mogę na nie patrzeć i patrzeć...

Clematis Ania

Obrazek
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit

Irysy są nadzwyczajne, też je ;:167 wszystkie i małe i duże i syberyjskie i japońskie...Kupuję ciągle nowe, nie długo miejsca zabraknie na rabatach na inne roślinki :lol:

Ania ma urocze podwinięte płateczki - śliczny portrecik jej zrobiłaś !
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Marysiu, dzisiaj wieczorem wróciłam a Z pojechał od razu wieczorem na działkę. Ja chyba dotrę w następnym tygodniu ponieważ mam sporo pracy w związku z końcem roku.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ambo-a do nas na południe kraju dotarła ze wschodu pogoda kwietniowa!Ciekawe czy w końcu deszcz porządnie podleje?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mufko - Ania ma przede wszystkim mój ulubiony kolorek( taki delikatny wrzosowy). W zeszłym roku nie kwitła i dostała ultimatum( albo kwitnie - albo kompostownik :evil: ) Inteligentna roślinka wyciągnęła wnioski i zakwitła :;230
Iryski uwielbiam. Marzą mi się takie wypasione odmiany jakie ma na przykład Anitaaa albo Sławek (Slank-flora) Ale też z miejscem cienko.
Na razie musi wystarczyć to co mam, a te zwyczajne sprawiają m naprawdę kupę radości. Ślicznie wyglądały dzisiaj w zachodzącym słońcu, nie mogłam się napatrzeć i do domu się wracać nie chciało...
Grażynko - widzieliśmy dzisiaj Z. Szedł z piesiem na spacer.
Ewo - kwietniowa :shock: Oj, u nas maj jak się patrzy. Słonecznie, ciepło i zielono. Trawa rośnie - aż szumi!
Mikolina waśnie przyszła na kolana i powiedziała Mrrrrrrrrr, pewnie Kostka pozdrawia :wit

Skosiłam dzisiaj moją imitację trawnika i nie wiem co zrobić z wątrobowcami, które panoszą się pod iglakami...Muszę poczytać, nie ma rady...

Mak orientalny szykuje się do startu...muszę sprawdzić kiedy zakwitł w ubiegłym roku :lol:

Obrazek
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Oj tak, to również mój ulubiony kolor :D Iryski podpatruję, ale w tej chwili mam szlaban na wszelkie zakupy, bo jeszcze moje wcześniejsze czekają w doniczkach na miejscówki :oops:
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Dzięki Marysiu, maczek jak zwykle zachwyca, ciekawa jestem jak u mnie maki w tym roku. Może uda mi się dojechać za tydzień jakoś nie mam ochoty na nic. Muszę odreagować ale tym razem nie na działce.
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Marysiu, przeczytałam w wątku Krysi, że wystrachane róże przekupują Cię pączkami ;:138 . To świetnie! ;:138 Będzie co oglądać.
To paskudztwo powodujące więdnięcie pędów nazywa się bruzdownica pędówka i w ubiegłym roku zniszczyła mi kwitnienie Maiden's Blush, która kwitnie tylko raz w sezonie :evil: . Pozostałe róże też zaatakowała ale jakoś się wybroniły. Larwy zimują pod krzewami i trzeba je potraktować Basudinem na przełomie marca i kwietnia, mieszając ten środek z glebą dookoła krzewu. U nas o tej porze był śnieg, więc zabieg okazał się niewykonalny :? . Teraz trzeba urwać pęd do miejsca, którego nie przewierciła jeszcze gąsiennica i spalić. Różę trzeba popryskać np. Mospilanem albo Confidorem a w połowie czerwca do gleby Basudin. Wyuczyłam się tej procedury na pamięć, bo w ubiegłym roku miałam duże szkody. Na pociechę - drugie kwitnienie nie jest już zagrożone tym paskudztwem :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Cześć Marysiu ,pooglądałam sobie Twój ogród po raz kolejny ,przyjemnie było.Spacer udany ,komary jeszcze spały .Pozdrawiam. :lol:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu - ja mam szlaban na zakupy - ale finansowy :wink: W czerwcu mamy Targi Ogrodnicze w Lubaniu, nie wiem jak mi się uda wrócić bez zakupów :?
Grażynko - a wiesz, że ja straciłam białego maczka ;:145 Wiosną była tylko dziura w ziemi, coś wygryzło korzeń...
Kaniu - dzięki za takie cenne informacje. Zapiszę sobie w KO(w Kapowniku Ogrodnika) i będę stosować się do tej procedury. Na razie bruzdownica ujawniła się tylko na Kardynale, ale pilnie obserwuję wszystkie róże.
Ewo-Rozalko - miło Cię gościć! Cieszę się, że krwiożercze bestie zwane komarami Cię nie napadły. Ostatnimi dniami jakby ich mniej....

Taki najzwyklejszy....wielu moich znajomych wyrzuciło go ze swoich ogrodów. Ja uważam, że jest uroczy, delikatny o pięknym subtelnym rysunku na płatkach

Obrazek

Kolorowy rządek irysków

Obrazek

Tawuła zwana Białą Damą

Obrazek

Leśna Kałuża o poranku

Obrazek

Mikolinka trochę smutna :(

Obrazek

A Fidel pozazdrościł kariery Tajnego Agenta kotom JagiS i kamufluje się za kompostownikiem :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A mi się Twoje Iryski bardzo podobają ;:oj
U mnie maczki tez rosną ale polne :lol:
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo - jak polne maczki bardzo lubię i hołubię jak mi się posieją w jakimś fajnym miejscu. Kilka lat temu miałam świetną kępę tuż przy Leśnej Kałuży. Wyglądało to rewelacyjnie. Może znajdę zdjęcia - bo na pewno pstrykałam.

A chciałam się pochwalić, że wylazło mi z gleby 100 mieczyków od Anity ;:138 przed chwilą policzyłam - ta dam :tan
Trochę się niepokoję, bo nie widać jeszcze żadnego kiełka odmiany Bimbasa( tegoroczny zakup) która mi się nieziemsko podoba. Może ona jest późna i dlatego jeszcze się nie pokazała....muszę doczytać.
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Marysiu, mieczykowa królowo :wink: 100 mieczyków :shock: A Bimbas widocznie sobie po prostu bimba :lol:
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”