Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Ale piękności zaserwowałaś ;:63 ;:63 ;:63
Azalki śliczne,iryski też :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Też ostatnio z czasem u mnie na bakier .Zajrzę tylko do siebie i paru wątków i oczy same sie zamykają . Za chwilkę zacznie sie festiwal różany .Widzę Jagódko ,że masz też Obuwika ;:oj Piękną pamiątkę zrobiłaś Oliwce na pewno to doceni ,że Babcia jej taki prezent zrobiła .Dziwię sie ,że masz jeszcze czas na takie robótki .Miejsca jeszcze masz dużo na nasadzenia bo widzę dosyć sporo trawy pozostało :wink: Kurcze nie umiem się dowiedzieć co może tej Jadwisi dolegać .Może sadzonki nie będą miały tego defektu liści ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Moje Drogie ...dziękuję serdecznie za odwiedziny i miłe słowa ;:196 .

Wróciłam od fryzjera - więc zabieram się za odpisywanie .

Ewuś - Ewiczka 52..tak , tak , a odętek sieje się u mnie na potęgę ...jest wszędzie . Mrówcza praca z wyrywaniem milionów siewek , które rosną nawet między płytkami i ścieżkami .

Ewka/EwkaEs... okropne mam nogi ; czerwone , zakrwawione , ale zaschnięte ( od drapania ) bąble ...chyba ubiorę leginsy do sukienki ;:306 . U nas była burza przedwczoraj ...padało dzisiaj i wczoraj , a temp. spadła do + 10 C ...czuć naprawdę zimno . Musisz mieć " Franciscę " ...bo spora u Ciebie już była i dorodna .

Elżuniu...to tak , jak i ja ...bywam , ale nie nadążam wszystkim odpisywać ...ale zaglądam , zaglądam i ...podziwiam Twoją pracę , warzywnik :shock: i leśną ścieżkę obsadzoną floksami ...cudo ...Ja chcę do Ciebie .... ;:145
Też żywię taką nadzieję , że się spotkamy ...pokaż swoją buzię w awatarze ...bo tak ślicznie wyglądasz .
Trafiłaś , celnie ujmując, że zapominam o swoich problemach ( kto ich nie ma ?) , o walącym sercu i o łupaniu łba ....
Świat wokół dla mnie przestaje istnieć ...tylko ja i moje rośliny ;:224 . Nie daj Boże , gdy ktoś mnie podczas pracy zagada ...po prostu nie cierpię ...podśpiewuję sobie pod nosem ...byle mi nikt nie przeszkadzał .
Dziękuję za miłe , z lekka łechtające moją kobiecą próżność :oops: .
Buziaki ...dużo zdrówka i dużo siły ;:196

Aniu...dziękuję - jest mi szalenie miło ,że podoba Ci się u mnie ;:168 ...a jak jeszcze się spotkamy , to będziesz wracać ...tak , jak inni ;:196 . Raczej uporządkowane nie mam szczególnie ...teraz jednak trzymam się tego , że hosty , żurawki , bodziszki , języczki , brunery ...etc ...mają swoją sporą rabatę ...tam jedynie coś z odmian dosadzam .
Ten biały kwiat to Primula Sieboldii Snowflake ...przecież wiesz ,że je uwoielbiam ...wszystkie gatunki .
Dąbrówki mam dwie odmiany ...czekoladową i jasno zieloną ..obie , to spore połacie prowadzące od "pierwiosnkowa "...aż do oczka .
Mam czerwoną różę chińską i hibiscię Boreas - krzyżówka zwykłej róży chińskiej , ale za to jeden kwiat trzyma się aż 5 dni . Irysków mam trochę ...nie za dużo ...TB ..ale więcej SDB ...cztery odmiany TB mam już do oddania ..tyle się tego na rozpleniało ...ale to po kwitnieniu .
Dziękuję za miłe słowa ;:196

Ewuniu/evluk...no , pomyśl sama - czy to normalne , by stara , głupia baba - jaką jestem ja - siedziała do godz. 1.30 nocą , a potem jeszcze wklejała fotki na FO :shock: ;:oj ? Wiesz , tak mnie bolała szyja od schylania się nad tymi maciupeńkimi ozdobami , że myślałam ,że mi potem głowa wybuchnie ...
Dziękuję za miłe słowa ;:196 ...na pewno będzie zadowolona ...wszak w to włożyłam całe moje małe serce .

Aniu / Ann-ka72...robię to , co sprawia mi przyjemność ...bywa ,że jestem zmęczona ...ale to przyjemne zmęczenie ...bo są tego namacalne efekty - ogród , szale , scrapbooking ....
Najgorsze to , że ja też wszędzie szybko , bo czas goni ...zakupy , pranie , załatwianie różnych spraw , obiad na godziny ...oczywiście z podaniem na stół - bo M nie umie serwować....nie jest kelnerem ...tylko już młynarzem ...od marca ... :;230
Za duże tempo same sobie narzucamy ...ale praca uszlachetnia , a modlitwa wzbogaca ...albo na odwrót .
Dziękuję Anuś , że jesteś z nami na FO ... ;:196
P.S. A jak tam " Teściowa " ?

Aniu /anabuko1 ...dziękuję ...miło mi ...nie mniej zapraszam w realu ...w każdej chwili ;:196

Jadzieńko ...a gdyby tak wziął liście do słoiczka i zanieść do Stacji Hodowli i Kwarantanny Roślin ...to na pewno by powiedzieli co jej dolega ...u nas takowa jest ...
Ja to samo - podobnie jak i Ty ...mam tak mało czasu ...muszę z wszystkim nadążyć , a przecież nie mam ani dwadzieścia , ani trzydzieści ...ba! nawet czterdzieści lat tylko ...naście ;:306 i ciągle mi się wydaje , że wiele mogę ...niestety ...tylko psychicznie się tak zdaje .
Myślę , że Oliwka się ucieszy ...na takie rzeczy trzeba znaleźć czas ...zarywałam noce ...a potem spałam do 9.00 ;:oj .
Trawnika mam sporo ...ale M i chłopaki bronią go rękami i nogami ...bo ja bym wszystko " zaroślinniła " ...bylinami .
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196

( Ludzie , jak ja uwielbiam Gości )

Teraz , obiecane fotki ...

Clematis Asao , który uwielbia półcień , jak i słoneczko .

Obrazek Obrazek

Kulnik sercolistny & Telima wielkokwiatowa
Obrazek Obrazek

Azalia japońska wielkokwiatowa & Wielosił błękitny

Obrazek Obrazek

Wielosił błękitny ' Alba ' & Serduszka wspaniałe
Obrazek Obrazek

Irys nadwodny mieczolistny & Szałwia omszona - pąk

Obrazek Obrazek

Zawilec Polsh Star & Primule vulgaris Orange

Obrazek Obrazek

Bodziszek ' Terre Franche ' & Saxifraga paniculata - Skalnica gronkowa

ObrazekObrazek

Centaurea montana ' Alba ' & Primula japonica Miller's Crimson

Obrazek Obrazek

Primula vulgaris ' Francesca ' & Bratek / Viola ...Rokoko ...jeden z wielu , który się wysiał .

Obrazek Obrazek

Tradescantia x andersoniana - Trzykrotka Andersoniana & Centaurea montana - Chaber górski

Obrazek Obrazek

Androsace sarmentosa - Naradka odroślowa & Viola ' Rococo '

Obrazek Obrazek

Geranium cantabrigense 'Cambridge'- Bodziszek kantabryjski & Kwiat magnolii ...spóźniony

ObrazekObrazek

Pąk różanecznika & Pąk Eremurus stenophyllus - Pustynnik wąskolistny

Obrazek Obrazek

Kokoryczka & Kwiatki berberysu
Obrazek Obrazek

Allium - Czosnek & Paeonia tennuifolia - Piwonia delikatna
Obrazek Obrazek

I moje ukochane orliki pełne ...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Róża ' Rumba ' & Mydlnica bazyliowata

Obrazek Obrazek

Oliwnik i jego żółte kwiaty w zbliżeniu .

Obrazek Obrazek

Dziękuję za poświęcony czas ...dobrej nocy ;:196 ...słodkich snów .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagódko przepiękne roślinne portrety..... nie mogę się napatrzeć na zdjęcia.....a clematis marzenie....jest po prostu bajeczny ;:oj
Dobrej nocki ;:196
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Jagódko, jak zwykle prezentujesz roślinki, których nawet nazwy nie słyszałam:telima wielkokwiatowa?naradka odroślowa? I jak to zapamiętać? Jagódko,jesteś bardzo miła ;:3
A teściowa? W tym roku ani razu do mnie się nie odezwała.... ma jakieś problemy ze zdrowiem i chyba bardziej ją to zaprząta, ma też problemy ze swoim drugim synem.... ja zeszłam na dalszy plan,co mnie napawa optymizmem, że może już nie powtórzą się dawne akcje ;:3

;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gości mnóstwo się zjawiło ale jest też co podziwiać .Większość roślin z górnej półki .Nie słyszałam ,żeby u nas było coś takiego jak stacja Hodowli i Kwarantanny roślin
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

O jakiej porze Ty jeszcze siedzisz na forum ;:219 Przy pobudce dziś o 4.30, u mnie to raczej by nie przeszło...
Mieszkasz niedaleko mnie, a wszystko jakby bardziej zaawansowane ;:oj
Prumulki pokazałaś świetne. W tym roku znacznie wzbogaciłam kolekcję, choćby o wandy. A jaki zawilec :tan CO tu wymieniać? Wszystko piękne.
A iryskami chętnie się zaopiekuje :;230
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Mili Goście ...dopiero wstałam ...szwagier mnie obudził ...dobrze , że M mnie zamknął ;:306 . Dzwonił , ale u mnie w sypialni dzwonka nie słyszę , więc tłukł się do drzwi na parterze...a ja myślałam , że mi coś się śni ...wyskoczyłam z łóżka ...jak z procy . Wyglądam przez okno , a ten mnie pyta czy potrzebuję chleb .....Jezu słodki ...przecież dzisiaj piątek ;:oj ...Co drugi dzień chleb przyjeżdża aż z Porąbki ...jest pyszny . Rzuciłam tylko do niego ...kup mi trzy chleby i ...zbiegłam w te pędy na parter ...w koszulce nocnej ;:306 ...Jak mnie zobaczył to ... ;:oj :shock: i zapytał ...a kiedy Ty chodzisz spać i co w ogóle robisz w nocy , skoro o 9.00 jesteś w łóżku ?
No ...zanim pójdę spać ,
to przecież muszę wleźć na FO ...w dzień nie mam kiedy wklejać fotek ...to robię to w nocy , gdy już M chrapie ...i przewraca się na drugi bok .... :;230
Jestem nocnym markiem ...zawsze byłam .., a wieczorami , a nawet nocą , gdy dzieci spały , to ja prasowałam , myłam podłogi , pastowałam ...bo mi nikt nie zostawiał śladów .
Rano za to trzeba było wstać ...a teraz nie muszę ...bo małych dzieci nie mam .

Agusiu..dziękuję ;:167 za miłe słowa...Clematis naprawdę nawet mnie zaskoczył ...w tamtym roku miał dwa kwiatki .
Pozdrawiam serdecznie ;:168
Aniu...w zasadzie nie mam problemu z nazewnictwem roślin i ich zapamiętywaniem . Prawdę mówiąc wielu nazw nauczyłam się kupując rośliny , ale , że jest aż tyle odmian np. zawilców gajowych , pierwiosnków etc...to nie wiedziałam . Dobrze , że nie masz problemów z teściową , ale z drugiej strony ...jeszcze będziesz jej potrzebna ...nawet nie wiesz , kiedy ...być może ona prosić nie będzie ...tylko życie to może wymusić , a Ty nie przejdziesz obojętnie , bo masz jednak ;:167 .
Pozdrawiam , życząc miłego dnia ;:168

Jadzieńko ...miło mi szalenie , że tak sądzisz , ale nie są to rośliny z górnej półki ...ja malutka ...więc tak wysoko nie sięgam ;:306 .
Wpisz w Google Stacja Hodowli i Kwarantanny Roślin ...zobaczysz , co Ci wyskoczy w pobliżu Twego miejsca zamieszkania . U nas jest w Krakowie , a Oddział nie daleko mnie .
Buziaki ;:196 ...zimno...tylko +12 C .

Aniu...wtedy , gdy mam zaległości i gdy komp się zwolni :;230 .
W istocie ...wszak ty mieszkasz w Dolinie Zimna ...
Dzięki za miłe , krzepiące słowa ;:196 .
O iryskach pogadamy , gdy się spotkamy :wit
Miłego dnia i udanego weekendu ;:168

Zostawiam Wam kilka host i ...zmykam :wit ....do środy .... :wit

Większy podgląd ....
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko w pobliżu mnie nie ma żadnej takiej stacji już oglądałam na Googlach .Masz fajnego szwagra .Dla mnie niektóre roślinki są z górnej półki niestety .Miłego pobytu ;:196 baw sie dobrze
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jagódko,u ciebie tyle kwitnącego kwiecia,które nie znam,że oczy z orbit wychodza.Pieknie,pieknie jeszcze raz pieknie.Czy zawitasz do mnie?Kiedy masz wyjazd do wnusi?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jagódko, piękne fotki!Bardzo podoba mi się wielosił, u mnie jeszcze nie zakwitł.
Asao jest cudny! Kwitnie niezawodnie i zdrowo, szkoda tylko, że nie powtarza..przynajmniej u mnie :roll:
Pozdrawiam weekendowo :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jagodko- album Oliwki piękny!
Koperkowa kwitnie zachwycająco.
Twój szwagier troskliwy z natury czy wyszkolony,jeśli to drugie poproszę o wskazówki....
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagódko , to mnie rozbawiłaś swoją opowieścią ;:306 dobrze ,że to nie lato i koszulkę miałaś na sobie :lol: Zdjęcia nie wkleję , póki co , tamto gdzieś na dysku a drugiego nie pozwolę zrobić , gęba ogorzała od słońca a łeb siwy , farbę mam ale jako że na razie się nigdzie nie wybieram nie mam potrzeby się upiększać a roślinkom wsio ryba :wink: Dzięki Twoim zdjęciom przypomniałam sobie o moim zapomnianym chciejstwie , oj wstyd :roll: oliwnik , mam nawet dla niego idealne miejsce .
Kochana , Ty na wyjazdach więc... ładnej pogódki miło spędzonego czasu z Oliwką ;:196 no i wiedz , że my czekamy na Cię ;:167
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja też jestem nocnym Markiem. Wole posiedzieć dłużej wieczorem, a rano dłużej pospać, ale niestety praca nie pozwala. Pobudka o 6.
Ogród masz już w pełnym rozkwicie.
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Iguś, Byłam, trafiłam, odebrałam. :D
Masz śliczną córcię.... bardzo podobną do Ciebie. ;:108
Nawet nie wiesz jak mi przykro, że nie udało nam się spotkać osobiście. ;:218 Trochę inaczej to sobie wyobrażałam. No cóż, sama wiesz jacy potrafią być mężczyźni. Miałam nadzieję, że pobędziecie w moich okolicach nieco dłużej ale co się odwlecze..... Lato przed nami. Niedziękuję pięknie za cudne peośki, iryski i zaplątaną konwalię :heja .... dołączy do pozostałych. Oczywiście dziś znów nic nie posadzę, bo u nas leje. Dobrze, że choć w niedzielę było znośnie. Martwię się o Waszą podróż w takiej aurze..... podobno pada w całej Polsce. Jazda w strugach deszczu jest nieprzyjemna i niebezpieczna, jednak wierzę, że szczęśliwie i w dobrej kondycji dotrzecie na metę.

Buziaki ;:196 i do zobaczenia. :D
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”