Moje
Drogie ...dziękuję serdecznie za odwiedziny i miłe słowa

.
Wróciłam od fryzjera - więc zabieram się za odpisywanie .
Ewuś - Ewiczka 52..tak , tak , a odętek sieje się u mnie na potęgę ...jest wszędzie . Mrówcza praca z wyrywaniem milionów siewek , które rosną nawet między płytkami i ścieżkami .
Ewka/EwkaEs... okropne mam nogi ; czerwone , zakrwawione , ale zaschnięte ( od drapania ) bąble ...chyba ubiorę leginsy do sukienki

. U nas była burza przedwczoraj ...padało dzisiaj i wczoraj , a temp. spadła do + 10 C ...czuć naprawdę zimno . Musisz mieć " Franciscę " ...bo spora u Ciebie już była i dorodna .
Elżuniu...to tak , jak i ja ...bywam , ale nie nadążam wszystkim odpisywać ...ale zaglądam , zaglądam i ...podziwiam Twoją pracę , warzywnik

i leśną ścieżkę obsadzoną floksami ...cudo ...Ja chcę do Ciebie ....
Też żywię taką nadzieję , że się spotkamy ...pokaż swoją buzię w awatarze ...bo tak ślicznie wyglądasz .
Trafiłaś , celnie ujmując, że zapominam o swoich problemach ( kto ich nie ma ?) , o walącym sercu i o łupaniu łba ....
Świat wokół dla mnie przestaje istnieć ...tylko ja i moje rośliny

. Nie daj Boże , gdy ktoś mnie podczas pracy zagada ...po prostu nie cierpię ...podśpiewuję sobie pod nosem ...byle mi nikt nie przeszkadzał .
Dziękuję za miłe , z lekka łechtające moją kobiecą próżność

.
Buziaki ...dużo zdrówka i dużo siły
Aniu...dziękuję - jest mi szalenie miło ,że podoba Ci się u mnie

...a jak jeszcze się spotkamy , to będziesz wracać ...tak , jak inni

. Raczej uporządkowane nie mam szczególnie ...teraz jednak trzymam się tego , że hosty , żurawki , bodziszki , języczki , brunery ...etc ...mają swoją sporą rabatę ...tam jedynie coś z odmian dosadzam .
Ten biały kwiat to Primula Sieboldii Snowflake ...przecież wiesz ,że je uwoielbiam ...wszystkie gatunki .
Dąbrówki mam dwie odmiany ...czekoladową i jasno zieloną ..obie , to spore połacie prowadzące od "pierwiosnkowa "...aż do oczka .
Mam czerwoną różę chińską i hibiscię Boreas - krzyżówka zwykłej róży chińskiej , ale za to jeden kwiat trzyma się aż 5 dni . Irysków mam trochę ...nie za dużo ...TB ..ale więcej SDB ...cztery odmiany TB mam już do oddania ..tyle się tego na rozpleniało ...ale to po kwitnieniu .
Dziękuję za miłe słowa
Ewuniu/evluk...no , pomyśl sama - czy to normalne , by stara , głupia baba - jaką jestem ja - siedziała do godz. 1.30 nocą , a potem jeszcze wklejała fotki na FO

? Wiesz , tak mnie bolała szyja od schylania się nad tymi maciupeńkimi ozdobami , że myślałam ,że mi potem głowa wybuchnie ...
Dziękuję za miłe słowa

...na pewno będzie zadowolona ...wszak w to włożyłam całe moje małe serce .
Aniu / Ann-ka72...robię to , co sprawia mi przyjemność ...bywa ,że jestem zmęczona ...ale to przyjemne zmęczenie ...bo są tego namacalne efekty - ogród , szale , scrapbooking ....
Najgorsze to , że ja też wszędzie szybko , bo czas goni ...zakupy , pranie , załatwianie różnych spraw , obiad na godziny ...oczywiście z podaniem na stół - bo M nie umie serwować....nie jest kelnerem ...tylko już młynarzem ...od marca ...
Za duże tempo same sobie narzucamy ...ale praca uszlachetnia , a modlitwa wzbogaca ...albo na odwrót .
Dziękuję Anuś , że jesteś z nami na FO ...
P.S. A jak tam " Teściowa " ?
Aniu /anabuko1 ...dziękuję ...miło mi ...nie mniej zapraszam w realu ...w każdej chwili
Jadzieńko ...a gdyby tak wziął liście do słoiczka i zanieść do Stacji Hodowli i Kwarantanny Roślin ...to na pewno by powiedzieli co jej dolega ...u nas takowa jest ...
Ja to samo - podobnie jak i Ty ...mam tak mało czasu ...muszę z wszystkim nadążyć , a przecież nie mam ani dwadzieścia , ani trzydzieści ...ba! nawet czterdzieści lat tylko ...naście

i ciągle mi się wydaje , że wiele mogę ...niestety ...tylko psychicznie się tak zdaje .
Myślę , że Oliwka się ucieszy ...na takie rzeczy trzeba znaleźć czas ...zarywałam noce ...a potem spałam do 9.00

.
Trawnika mam sporo ...ale M i chłopaki bronią go rękami i nogami ...bo ja bym wszystko " zaroślinniła " ...bylinami .
Pozdrawiam Cię serdecznie
( Ludzie , jak ja uwielbiam Gości )
Teraz , obiecane fotki ...
Clematis Asao , który uwielbia półcień , jak i słoneczko .
Kulnik sercolistny & Telima wielkokwiatowa
Azalia japońska wielkokwiatowa & Wielosił błękitny
Wielosił błękitny ' Alba ' & Serduszka wspaniałe
Irys nadwodny mieczolistny & Szałwia omszona - pąk
Zawilec Polsh Star & Primule vulgaris Orange
Bodziszek ' Terre Franche ' & Saxifraga paniculata - Skalnica gronkowa

Centaurea montana ' Alba ' & Primula japonica Miller's Crimson
Primula vulgaris ' Francesca ' & Bratek / Viola ...Rokoko ...jeden z wielu , który się wysiał .
Tradescantia x andersoniana - Trzykrotka Andersoniana & Centaurea montana - Chaber górski
Androsace sarmentosa - Naradka odroślowa & Viola ' Rococo '
Geranium cantabrigense 'Cambridge'- Bodziszek kantabryjski & Kwiat magnolii ...spóźniony

Pąk różanecznika & Pąk Eremurus stenophyllus - Pustynnik wąskolistny
Kokoryczka & Kwiatki berberysu
Allium - Czosnek & Paeonia tennuifolia - Piwonia delikatna
I moje ukochane orliki pełne ...
Róża ' Rumba ' & Mydlnica bazyliowata
Oliwnik i jego żółte kwiaty w zbliżeniu .
Dziękuję za poświęcony czas ...dobrej nocy

...słodkich snów .