Przedwiośnie na wsi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Przedwiośnie na wsi

Post »

Agnieszko na wszystko jest czas, jest to uwiązanie zresztą chyba jak z każdym zwierzakiem, ale psa komuś podrzucisz, kota ktoś Ci nakarmi raz na dwa dni, a kurom musisz dać przynajmniej dwa razy dziennie jeść, pić i zamknąć, otworzyć. ;:108
Agnieszko miałam już kiedyś taką na działce i mi ukradli po chyba 10 latach sobie odkupiłam! :lol:
Kasiaflo
200p
200p
Od: 1 cze 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

dopóki nie weszłam na FO myślałam że piwonie są tylko różowe i taką właśnie mam, a teraz myślę czy nie dokupić jej do towarzystwa innego koloru. Swoich kur nie posiadam, ale od sąsiadki przychodzą trzy i tylko na noc do niej wracają.
Pozdrawiam Kasia
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maryś piwonie piękne, tylko krótko kwitną...nie wiem dlaczego zniknęły mi miałam wysoko na skarpie
musiało coś mi podjęść...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu oj są różne cudne! a gdzie kurki jajka noszą - u Ciebie? zrób im gniazdo :;230
Misiu te ciemnoróżowe możesz dostać ;:108
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

;:196 ..okiMaryś chyba po przekwitnieniu...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MARYSIU...a co to za piwonia biała z żółtym środkiem.....
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Maska pisze:ziemniaczki, ziarna zbóż (pszenica, jęczmień, owies) zmielone, kasza jęczmienna, makaron (rzadko) teraz zaczęłam trochę dodawać ryż, pieczywo kruszone ale raczej pszenne, suszone ziółka. Do gotowania ziemniaków lub kaszy dodaję marchewkę, kapustę, dynię i inne jarzyny. Surowizna to trawa wykopywana w różnych miejscach, jabłka, cebula, marchew rozdrobnione w blenderze. Doraźnie ser biały, mleko, i inne przetwory mleczne, woda. Jedyne sztuczne to witaminy kupione u wet. dodawane od czasu do czasu do wody. I jeszcze zapomniałam skorupki rozdrobnione, piasek i popiół z kominka.
No i moje z grubsza to samo dostają, może oprócz pieczywa. Daję im też paprykę, czosnek do wody i posiekany, no a reszta to zupełnie tak samo, jak u Ciebie. No i mleka im nie daję, tylko czasem jogurt albo maślankę.
Może rzecz w witaminach, bo chyba się skończyły i nowych nie ma kto kupić...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu w sierpniu chociaż wczesną wiosną ponoć tez można!
Krysiu nie pytaj - nie wiem! gdzieś kiedyś od kogoś ;:306
Małgosiu jak mi ta pierwsza zeszła to wyczytałam, że witaminy są ważne i daję. Mleko też rzadko daję jak mi zostanie a ja nie piję. Chleb namiętnie przynosi mi sąsiad więc czasem rzucę trochę ;:224 . Czosnek czasem wrzucam do tych gotowanych potraw. Raz miałam kukurydzę zmieloną, ale nie bardzo im podchodziła a mówią że kury po niej tyją i wtedy gorzej niosą. Nie chciały jeść całej pszenicy, tą zmieloną z gotowanymi potrawami wymieszaną jedzą.
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

My mamy śrutownik i M. jak kupi ziarno, to śrutuje wszystko, a do tego dodaje moje suszone latem ziółka i zmielone skorupki. No nic tylko trzeba kupić te witaminy. A gdzie Ty kupujesz? U weta, czy gdzieś w necie?
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Marysiu....ale te Twoje kurki to chimeryczne bywają.....pszenicy całej nie jadają....u mojej mamusi to za przysmak biorą....
jak tak podczytuję co Wy z tymi kurkami tworzycie to już mnie strachem leci....nie wiem czy sobie zafunduję...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gosiu na Al też pewnie można, ale ja kupuję u wet taka torebka chyba kg to na pół roku wystarczy. Nie zapomnij ich odrobaczyć co pół roku. To też wet.
Krysiu jak swoich nie rozpuścisz to będą wsuwały wszystko :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Piwonie to ostatnio moje ulubione rośliny-kupuję i sadzę namiętnie. Jeszcze nie drzewiaste, bo jednak boję się, że zmarzną :roll: Takie może za jakiś czas.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

stokrotka-77 pisze:Marysiu cudowne te piwonie. I ile razy wejdę do Ciebie to bierze mnie ochota na własne kurki a później godzinami sobie tłumaczę że to jeszcze nie czas bo jak tak będę sobie dokładać to w końcu w g,,,,, utonę ;:306
Mam dokładnie te same odczucia...wystarczy, ze w ciągu roku drobiłam się niespodziewanie psa, dwóch kotów i....Sarulka :D Ale kiedyś w końcu na kury się zdecyduję, może jak dzieci podrosną żeby znowu mieć coś do opiekowania się? :wink:

Piękne masz piwonie, Marysiu! Ja też zamierzam budować powolutku kolekcję, to kwiaty mojego dzieciństwa, mojej mamie rosły jak perz :)
Awatar użytkownika
anasstasia
500p
500p
Od: 27 sty 2013, o 13:17

Post »

:wit I like your photos but the first one is my favorite. I admire that Poland has preserved forests.

:wit Podobają mi się twoje zdjęcia, ale pierwszy z nich jest moim ulubionym. Podziwiam, że Polska zachowała lasów.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=62905" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

piwonie ;:215 ja swoje chyba musze przeniesc ,bo rosna do pewnego momentu i potem zatrzymuja sie ,a o kwitnieniu to juz wogole mowy nie ma ;:145 a tak je kocham
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”