Kaktusiki i sukulenciki- nyskadu cz. 3
- czarny
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 kwie 2009, o 21:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kaktusiki i sukulenciki- nyskadu cz. 3
Z drugiej strony czy kupując oznaczone rośliny jest pewność, że to jest to co miało być i niczym nie liźnięte? Ile ja nakupiłem mediolobiwek zanim opanowałem temat, które były źle oznaczone... Powiedzcie, że Wam się to nie zdarza. A dodatkowo Thelocactus lophotele na ależedrogo 8 zeta, a nie 2,99.
- nyskadu

- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
No i tak jak pisze czarny nigdy nie ma 100% pewnosci, na której mnie osobiscie i tak nie zależy, żeby tylko mnie się podobały, już będzie ok
Jutro Palmiarnia może coś rasowego za 7 zeta wpadnie do torebki, tylko trzeba mieć super szybkie buty, bo wyscig trwa
- Rejden

- Od: 22 sie 2012, o 18:02
Oznacz sobie je jako Mammillaria aff. centricirrha.
Pewne rośliny to można mieć jak się samemu zbierze ze stanowiska naturalnego i samemu wysieje
. Wszędzie gdzie występuje czynnik ludzki po drodze prawdopodobieństwo wpadki wzrasta. Miałam już niespodziankę siejąc nasiona z dobrego źródła, sama wprowadziłam do obiegu całą armię dzieci rośliny źle oznaczonej, widziałam na kiermaszu przy wystawie kaktusów etykiety powsadzane losowo, bo wypadły i komuś coś się wydawało. Jest jeszcze plaga oglądaczy w szklarni, zwykle laików, którzy wyciągają mi etykiety żeby zobaczyć co to za roślina /zupełnie jakby im to coś mówiło/ i radośnie wkładają do sąsiedniej doniczki no bo przecież i tak są wszystkie takie same
. Więc nie przejmuj się bo mammillarki są śliczne i nawet jak muchą pylone to wcale uroku im nie ujmuje.
- mCm86

- Od: 26 mar 2012, o 21:23
Tak patrzę i patrzę, patrzę i nie wierzę... Nie wierzę i pytam dlaczego? Dlaczego u mnie w Auchan nie ma takich roślin? Same kolumnowce stoją albo poobklejane sztucznymi kwiatkami, albo już mam takiego i ciągle coś... A taką miałem nadzieje na kaktusika z rodzaju Thelocactus
Jedyna fajna roślinka (według mnie) jaką sobie przywiozłem z oszą to Mammillaria spinosissima "un pico"
Twoje nabytki są świetne. Zdrowo ich zazdroszczę 
- annaoj

- Od: 3 sie 2012, o 21:29
Mateusz - od Agi do Katowic rzut beretem i też nie ma....Ktoś uważa, że w Katowicach ludzie nie lubią kwiatków, bo wielkie..... 
- nyskadu

Piotr dzięki, zastostosuję i zapiszę 
Kamila masz rację, dzięki
Asia, Mateusz w sumie to nie wiadomo od czego to zależy, że w jednym miejscu jest a w drugim nie ma. U nas znowu w Obi bieda, aż piszczy, same zgniłki i suszki. W auchanku tez już koniec serii, chyba, że coś dołożą. W Kauflandzie była fajna sałata, prawie taka jak w Biedronce tyle że połowę tańsza. Jak się człowiek nastawi to nici z zakupu, a jak tak na żywioł, to coś można fajnego spotkać
Kamila masz rację, dzięki
Asia, Mateusz w sumie to nie wiadomo od czego to zależy, że w jednym miejscu jest a w drugim nie ma. U nas znowu w Obi bieda, aż piszczy, same zgniłki i suszki. W auchanku tez już koniec serii, chyba, że coś dołożą. W Kauflandzie była fajna sałata, prawie taka jak w Biedronce tyle że połowę tańsza. Jak się człowiek nastawi to nici z zakupu, a jak tak na żywioł, to coś można fajnego spotkać
- chaveiro

- Od: 26 sie 2011, o 17:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zależne jest od tego jak rozwiezione zostają rośliny do poszczególnych marketów (nie tylko rośliny) np. jest 1000000 roślin kupionych przez market xxxxx.pl i ten milion roślin jest rozprowadzony do wszystkich marketów w Polsce i tak w jednym mieście jest ich 10 w innym 100 a w kolejnym nie ma wcale. Często tak bywa w Lidl, Biedronka, Tesco.
- nyskadu

Mariusz masz rację do tego na paletach często wszystkie kaktusy są jednakowe, i żeby kupć coś innego trzeba pofatygować się do innego sklepu.
Wczoraj było spotakanie w Palmiarni i oczywiście nie wróciłam z pustymi rękami
Żeby od razu wszystkich nie zanudzić, będę chwaliła się ostrożnie
a więc
stałam się szczęśliwą posiadaczką 3 kaktusów z Palmiarni, do tego doszły noworodki i nasionka i od Piotra i nasionka od czarnego
Na początek Mammillaria hageana (przynajmniej tak jest podpisana), stałam się jej szczęśliwą posiadaczką tylko dzięki temu, że gdy Piotr już miał zamiar ją kupować i już trzymal w ręce, zobaczył w moich oczach 2 trupie czachy
tzw. spojrzenie Paździochowej, oraz zmarszczone czoło, które nie wróżyło nic dobrego i posłusznie odlożył ją na miejsce
bo była tylko jedna
No i kapa, bo fotosik nie dziala, później wstawie
Wczoraj było spotakanie w Palmiarni i oczywiście nie wróciłam z pustymi rękami
Żeby od razu wszystkich nie zanudzić, będę chwaliła się ostrożnie
Na początek Mammillaria hageana (przynajmniej tak jest podpisana), stałam się jej szczęśliwą posiadaczką tylko dzięki temu, że gdy Piotr już miał zamiar ją kupować i już trzymal w ręce, zobaczył w moich oczach 2 trupie czachy
No i kapa, bo fotosik nie dziala, później wstawie
- Rejden

Z tą mamilarią to była inna historia, ale niech Ci będzie.
Nowości ładne, bo sam przecież widziałem.
Nowości ładne, bo sam przecież widziałem.
- nolina

- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Aga już widzę minę Piotra
,ale cóż kobieta ma tę siłę przekonywania 
Pokazuj nowości
Pokazuj nowości
- Rejden

O moja Mammillaria, no prawie
Ładna... no i fotki się alternatywnie umie wklejać
Ładna... no i fotki się alternatywnie umie wklejać
- przemo1413

- Od: 22 mar 2011, o 16:34
- Kontakt:
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo mi się podoba. Dla mnie ona z tych najładniejszych mammillarii. 
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.