A mnie się marzy...teraz podwójnie

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
x-i-a
---
Od: 23 wrz 2009, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: A mnie się marzy...teraz podwójnie

Post »

Madzia Ty o 5-tej rano na forum???
Kobieto zlituj się!!!
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2012, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Madziu bo mam nowy skalpel z wymiennymi ostrzami. "Trza" było coś "dziabnąć" ;:306

Ewcia, no csooooo? Tylko wtedy mam ciszę i spokój w chacie. Nawet koty "bujają" w błogostanie.
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

masik pisze: Te paskudy na forum tyle postów produkują, że nadgonić zaległości to Wielkie Wyzwanie. ;:215
A ty wać panno nie produkujesz :twisted: i to w jakiej ilości...nie było mnie pół dnia a i pół nocy ;:224 a tyś tyle wiosny przemyciła przez usb ;:303
A ja mam wiosnę prawdziwie wiosenna :tan kotki baziowe ;:108

A co do twoich wiosen ...pęknie ci wszystko rośnie,u mnie drugie liczi wylazło w końcu, wiesz co wyczytałam na onego temat...że lubi stać na podstawce z wodą...znaczy żeby mu parowało, podlewanie przegotowaną wodą i raz na tydzień nawozik bo woda gotowana uboga jest ;:108 Tak też zrobiłam...znaczy z podstawką bo na nawóz to jeszcze za małe ;:224
A awokado śmieszne...ale za jakiś czas szacun będzie wzbudzać...mój na pewno ;:180 Moje w ziemi pęka coraz bardziej :heja ale jeszcze nie wylazło nic zielone :evil: czekam dalej ;:65
A czemu grudnika nie wciśniesz do wody, może puści się i uratuje ;:108
Na monsterce u mnie też już jeden dziurawiec się rozwinął a drugi jest w trakcie :tan
Aaaaaaaale naprodukowałam...ale jestem usprawiedliwiona, dużo miałam do omówienia ;:209
Awatar użytkownika
agnieszka_
1000p
1000p
Od: 21 gru 2012, o 18:54

Post »

:wit

Śniedek-jest rewelacyjny ;:63
Calatea pięknie ubarwiła liścia i oby następne były też takie ;:108
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Madziu ten Twój śniedek coraz bardziej mi się podoba. ;:oj
I Eonium masz cudne. ;:303 U mnie za mało ;:3 dla tego cudeńka, ale zawsze przyjdę do Ciebie popodziwiac. ;:304
Gucio dla mnie the best ;:215
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Kasiulka to co zostało z grudnika trafiło do ziemi, ale marność to wielka. Rady dotyczące liczi przekopiowałam do specjalnego, tajnego katalogu na kompie ( obwarowany hasłem i zabezpieczony kłódką) żeby mi nic z wiadomości nie umknęło.
Jeszcze chwilkę potrzymam go pod folią (tam ciepło i wilgoć, że względu na adenia).....jak mi piąte wystartuje i podrosną trochę wystawię na "zewnętrze" i zrobię jak radzisz.
Byle słonka już było więcej, to i adeniaczki zacznę "hartować".

Elcia Ty sie słonkiem nie zasłaniaj. U Ciebie jak u wszystkich, no chyba że w piwnicy pomieszkujesz ( tylko nie ściemniaj, bo widziałam jak ślicznie mieszkasz)...wystarczy mu niewiele miejsca na parapecie. Zimą rozeta i tak się "wybarwia" na zielono...albo w całości albo tylko środek. Od marca robi sie purpurowe. U mnie tylko 2 dni słoneczne były i kolorków nabrało.
Kuś się. ;:215

Agnieszko ;:180
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

masikowa, ja już teraz rozumiem co miałaś na myśli pisząc o zazdrości do mego hibka ;:201 no więc coś Ty swemu uczyniła? kręciłaś go czy jak? ja swego postawiłam, nie podlewałam, nie przesadzałam... dałam wody jak mi liście zasugerowały, że już czas... No ale w kaufie znów są hibki, nie wykluczone, że jak coś zostanie a będzie przekwitnięte to przecenią... więc musisz swego M wysłać po śmietanę ;:306
no, ale hibka rekompensują Ci inne nowe liście ;:oj ;:63 i to ile ;:oj że o zamim nie wspomnę taki we mnie wywołuje slinotok ;:152 no i też nie wiem co z grudnikiem, u mnie też kilka wygląda nieciekawie ;:222
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Aguś, no właśnie nie wiem jaka jest przyczyna. Oba hibiskusy były traktowane identycznie. Różowy "stoi jak dzwon", zaczął sie pomaleńku rozrastać. Listki ma sztywne i intensywnie zielone. A żółty strzelił focha.
Może to rodzaj kwiatka, z którym się zwyczajnie "nie dogaduję"....zobaczymy po drugim. Na razie dokupować nie będę ( noszę żałobę). Obwącham się z różowym. Jak do przyszłego roku "nie zejdzie" zainwestuję w kolejnego.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

do przyszłego roku chcesz czekać z zakupem kolejnego hibiskusa? ;:oj ;:14 toż to 10 miesięcy ;:oj no chyba przesadziłaś ;:224 ;:306 może taki Ci się okaz trafił, ja też potrafiłam kupić dwa i jeden ;:222 choć rozumiem Twoje zniechęcenie, to jednak jak znajdę okazję to Ci dam znać ;:224
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

A jak się Aga o Ciebie poocieram to dostanę? :oops: Szczepkę, żeby nie było....bo na razie jakoś mnie jeszcze złość roznosi.
Ocierać się?
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

eeeeeee ;:222 nie fatyguj się ;:306 hibiskusa w celu robienia szczepek nigdy nie cięłam (jedynie pod przymusem jak zaatakowały przędziory ;:oj ) i ciąć nie zamierzam, u mnie odmładzanie roślin kończy się tak, że osoba obdarowana ma mnóstwo kwiecia a u mnie tydzień, dwa i kaput ;:223 a mam złość na kwiatki ostatnio często więc dobrowolnie się nie pozbędę, rozumiesz ;:168 ale jak znajdę za 4-6zł to może Ci kupię i powiem, że to szczepka? :wink: ;:224
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

.................a byłoby przyjemnie i pożytecznie............ ;:216
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

masik pisze: Elcia Ty sie słonkiem nie zasłaniaj. U Ciebie jak u wszystkich, no chyba że w piwnicy pomieszkujesz ( tylko nie ściemniaj, bo widziałam jak ślicznie mieszkasz)...wystarczy mu niewiele miejsca na parapecie.(...) Kuś się. ;:215
Madziu kochana to chodzi o to, że u mnie jest tylko jeden parapecik na którym mają szansę pojawic się bezpośrednie promienie
słoneczne a mianowicie wschodni i już jest na nim ścisk bo o miejsce walczą tam suklenty z hoyami. ;:223
Wiosną pojawią się nowe hojki i obawiam się, że sukulenty są na straconej pozycji ;:306 znaczy się brak miejsca dla nowych. ;:224 Wyjątkiem są grubosze do których mam wyjątkowy sentyment i dla nich zawsze znajdę miejsce. :twisted:
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
pieczarah
500p
500p
Od: 14 lis 2010, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

masik pisze: Te paskudy na forum tyle postów produkują, że nadgonić zaległości to Wielkie Wyzwanie. ;:215
nie produkująca postów bywalczyni napisała o innych,a ja nie nadążam czytać co w Twoim zielonym składzie się zmienia. strach pomyśleć co będzie jak się wiosna naprawdę zacznie i wszystko zacznie rosnąć ;:oj

ciachnęłaś aeonimu - proszę o bieżącą relację jak się miewa ;:204

śniadek wygląda pięknie - muszę doczytać co z nim zrobić po przekwitnięciu, to może się skuszę na pomarańczka ;:170
pozdrawiam,ania
kłujące
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Aneczko u mnie jeszcze 3 całe parapety są wolne :tan W zasadzie 4 bo kuchenny też jeszcze pusty.
Roślinki już rosną, zaczęły jak tylko dzień się wydłużył. Jednak nie ma to jak większa ilość światła.

Aeonium stoi. Oczywiście jak coś się zacznie "dziać" to natychmiast pokażę. Na razie cieszę się, że nie zeszło ;:215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”