Wstążeczka
- Arkadius121
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wstążeczka
Przepiękne" pachnidełka".Pozdrawiam 

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Miałam białą Ismenę, ale w tym roku nie pokazała kwiatu miałam też piękną czerwoną Nerine i też bez kwiatu tylko same liście .Ciekawe czy w przyszłym roku coś z nich będzie tez były w doniczkach .
-
- 1000p
Jadziu byłam właśnie u Ciebie
myślę że w przyszłym roku zakwitną 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Brakuje mi zapachu lilii
Wiem, że niektórzy za nim nie przepadają, a pewnie i ja nie zniosłabym go w domu, za to kiedy wychodzi się na dwór...Sadzę, niestety, pojedyncze cebule i to się raczej nie zmieni (pazerna jestem, chciałabym mieć wszystkie
). Natomiast rabaty liliowe ma Ewa Rozanka-widok niesamowity 

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Jadziu, ismena tak jak i inne doskonale rośnie i kwitnie w gruncie. Oczywiście trzeba wykopać na jesień. Próbowałam uprawiać w doniczkach i były kiepskie, a popatrz jak w gruncie urosła.
Moniko, jakby co usunę zdjęcie.

Moniko, jakby co usunę zdjęcie.
-
- 1000p
Witajcie
w ostatnich dwóch dniach trochę mniej czasu miałam i kłopoty z kręgosłupem . W sezonie dźwigałam tony ziemi i było wszystko dobrze, wyszorowałam podłogę na kolanach i jakiś ból wszedł. Pewnie źle się skręciłam 
EWAMAJ66 - Ewo ja tez pazerna jestem:) w tak małym ogrodzie chcę pomieścić tyle różnych roślin, stąd pomysł na pokoiki. Ale jak nie chcieć kiedy wszystkie takie cudne i tak pięknie kuszące ogrody są na forum . Przy grilu mam kącik żurawkowy inspirowany właśnie ogrodem Igi ,teraz Wasze bajkowe róże służą za inspirację .Odszukam ogród o którym mówisz i pozwiedzam:)
IGO - nie usuwaj ,jest piękne
W przyszłym sezonie też wsadzę do gruntu skoro tak radzisz ,nie będzie się męczyła w doniczce a raczej nie będą bo wyrosła jej cebulka przybyszowa ,jest z nią złączona i na razie połowa wielkości cebulki matki wiec na wszelki wypadek nie rozdzielałam:)
No to dwie kępki liliowców , takie zwyczajne ale i tak je bardzo lubię

EWAMAJ66 - Ewo ja tez pazerna jestem:) w tak małym ogrodzie chcę pomieścić tyle różnych roślin, stąd pomysł na pokoiki. Ale jak nie chcieć kiedy wszystkie takie cudne i tak pięknie kuszące ogrody są na forum . Przy grilu mam kącik żurawkowy inspirowany właśnie ogrodem Igi ,teraz Wasze bajkowe róże służą za inspirację .Odszukam ogród o którym mówisz i pozwiedzam:)
IGO - nie usuwaj ,jest piękne

No to dwie kępki liliowców , takie zwyczajne ale i tak je bardzo lubię

- JAKUCH
Iguś w jakiej ziemi posadziłaś Ismenę .Doniczkę też dałam do piwnicy razem z daliami i innymi .Liliowce Monisiu też są sliczne i ie umiem sobie odmówić ich posadzenia i miejsce wciąż ucieka 

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Jadziu, robiłam podwyższona rabatę z kompostu, bo mam go tyle, że muszę jakoś wykorzystywać.
Wkopana była bardzo płytko, i teraz rozmnożyła się doskonale. Kwiat był na wysokości 1,2 

- przemo1669
- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Kontakt:
Moniczko toś mnie teraz pocieszyła mogłaś powiedzieć, że nie pachną, a teraz będę musiał tyle czekać, aby ją pierwszy raz powąchać 

-
- 1000p
JADZIU - tak bardzo piękne i bezproblemowe , na wiosnę dokupiłam kilka odmian ale wszystkie oszukane , na szczęście już wiem gdzie kupować dzięki Grażynce i mam nadzieje kupić dwie nowe odmiany a potem spróbować krzyżować . Instrukcja jest na forum więc może się udać:)
IGO - to ogromna różnica w wzroście ,moja miała na jakiś 50 cm wysokości
PRZEMKU - ale jaka za to będzie wtedy radość?:) ja skakałam w górę z radości przy ismenie chociaż maleńka była ale za to pierwszy raz mi kwitła
IGO - to ogromna różnica w wzroście ,moja miała na jakiś 50 cm wysokości
PRZEMKU - ale jaka za to będzie wtedy radość?:) ja skakałam w górę z radości przy ismenie chociaż maleńka była ale za to pierwszy raz mi kwitła
- JAKUCH
Dziękuję Igusiu za odpowiedż
więc raczej przepuszczalna ziemia pełna dobrodziejstwa . Hmmmm ,tylko gdzie to posadzić
.Nie będę sie bawić w rozmnażanie liliowców, chociaż to ekscytujące wyhodować sobie nową odmianę .Wolę wyhodować różę 

- maria.k55
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 16:06
Ismeny są piękne i ich zapach przecudny, ale kwiat bardzo szybko przekwita. Miałam ich w dwóch kolorach i po prostu zrezygnowałam z ich uprawy, bo są piękniejsze kwiaty i trwalsze, ale to tylko moja sugestia 

- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Nie dziwota, Iguś... jak się sadzi w kompoście... to wszystko poszybuje w góre
ja mam problem z roslinami, które trzeba wykopywac, albo przenosic na zimę... nie lubie tej zabawy i w dodtaku nie mam gdzie przetrzymywać. Wyjątek robię dla accidantery i szczawików, bo te mogę przetrzymać w blokowej piwnicy ;)

ja mam problem z roslinami, które trzeba wykopywac, albo przenosic na zimę... nie lubie tej zabawy i w dodtaku nie mam gdzie przetrzymywać. Wyjątek robię dla accidantery i szczawików, bo te mogę przetrzymać w blokowej piwnicy ;)
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Ta pierwsza kępa żółtych liliowców to Stella d'Oro, bardzo porządna chętnie kwitnąca odmiana
Powtarza kwitnienie po przerwie.