Kropelka zaprasza
- oster
- 1000p
- Od: 9 mar 2011, o 15:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kropelka zaprasza
I ja odwiedziłam Cię ponownie, po dłuższej nieobecności na forum. Podziwiam Twoją wytrwałość.
Twój wątek jest niezawodny; obie części oglądałam z zapartym tchem. Nie da się go przelecieć,
każda strona zawiera takie mnóstwo zdjęć, że przy każdym trzeba się zatrzymać i się ponapawać
pięknem Twoich roślinek.
Będę zaglądać częściej, bo Twój ogród jest kopalnią inspiracji dla mnie.
Gorąco pozdrawiam.
Twój wątek jest niezawodny; obie części oglądałam z zapartym tchem. Nie da się go przelecieć,
każda strona zawiera takie mnóstwo zdjęć, że przy każdym trzeba się zatrzymać i się ponapawać
pięknem Twoich roślinek.
Będę zaglądać częściej, bo Twój ogród jest kopalnią inspiracji dla mnie.
Gorąco pozdrawiam.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Witajcie Kochane
Dziękuję Wam za odwiedziny, miłe słowa i przepraszam za mój brak obecności na forum. Jakoś tak wszystko pochłania mnie bez reszty, a przecież zimą miałam odpocząć...
Osterku, aż mi się cieplej na duszy zrobiło jak przeczytałam Twój wpis
Anushka nie wiem dokładnie o którą roślinkę Ci chodzi, czy o szarłat zwisły? ten z wiszącymi bordowymi kitami? czy może o bez czarny, który rośnie przy oczku??
Beciu, Marylu z tym zdrówkiem to strzał w dziesiatkę. Ja jakoś się trzymam, ale dzieciaki co rusz wpadają w kolejną infekcję
Tak na marginesie- szukam żyworódki pierzastej, najlepiej dorosłej roślinki, bo potrzebuję leczniczo dla córki (ma problemy z zatokami).
Miałam dorodną roślinę i nie sprzątnęłam z balkonu niespodziewany przymrozek w październiku załatwił mi calkiem wyrośniętą roślinę. Zawsze pomagała nam przy problemach z katarami... teraz nie mam jej czym pomóc, leki nie oczyszczaja tak porzadnie nosa jak salwy kichania po żyworodce. Jeśli Ktoś mógłby sie podzielić, bardzo proszę- pokryję koszt wysyłki.

Dziękuję Wam za odwiedziny, miłe słowa i przepraszam za mój brak obecności na forum. Jakoś tak wszystko pochłania mnie bez reszty, a przecież zimą miałam odpocząć...

Osterku, aż mi się cieplej na duszy zrobiło jak przeczytałam Twój wpis

Anushka nie wiem dokładnie o którą roślinkę Ci chodzi, czy o szarłat zwisły? ten z wiszącymi bordowymi kitami? czy może o bez czarny, który rośnie przy oczku??
Beciu, Marylu z tym zdrówkiem to strzał w dziesiatkę. Ja jakoś się trzymam, ale dzieciaki co rusz wpadają w kolejną infekcję

Tak na marginesie- szukam żyworódki pierzastej, najlepiej dorosłej roślinki, bo potrzebuję leczniczo dla córki (ma problemy z zatokami).
Miałam dorodną roślinę i nie sprzątnęłam z balkonu niespodziewany przymrozek w październiku załatwił mi calkiem wyrośniętą roślinę. Zawsze pomagała nam przy problemach z katarami... teraz nie mam jej czym pomóc, leki nie oczyszczaja tak porzadnie nosa jak salwy kichania po żyworodce. Jeśli Ktoś mógłby sie podzielić, bardzo proszę- pokryję koszt wysyłki.
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Kropelko, jestem nowa, oglądam Twój ogród z przyjemnością, masz piękne azalie, które ja też bardzo lubię i sporo mam ich w ogrodzie
wiele roślinek , które rosną u Ciebie, rosną też i u mnie i chyba mamy podobny gust 

- beata22
- 100p
- Od: 10 mar 2010, o 20:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aż dech mi zapiera jak jestem w Twoim wątku
Tyle piękności nam tu pokazałaś.

Pozdrawiam serdecznie Beata
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Piękny klonik ,też kupiłam w tamtym roku bordowego ,ciekawe jak przetrwa zimę .. może nie będę musiała go znowu dokupywać .. Ale zapachniało bzem ..Tez mam sporo azali i maja nawet ładne pąki aby tylko wiosenny przymrozek im nie zaszkodził ..
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Mariolka śliczne masz azalie
Też je bardzo lubię ale chyba bez wzajemności,bo co roku jakaś po zimie mi wypada,a
pozostałe rosną jak by chciały a nie mogły

Też je bardzo lubię ale chyba bez wzajemności,bo co roku jakaś po zimie mi wypada,a
pozostałe rosną jak by chciały a nie mogły

- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Mariolu, podziwiam niezmiennie Twój ogród i rośliny w nim, ale dzisiaj mnie zaintrygowały te białe bele poza Twoim ogrodem co to jest?
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Mariolko śliczne Twoje kwiatuszki, azalie

Widzę też, jaki już duży żywopłot urósł. Niedługo sąsiad nie będzie zaglądał.
Kuruj córeczkę, zdrówka.

Widzę też, jaki już duży żywopłot urósł. Niedługo sąsiad nie będzie zaglądał.
Kuruj córeczkę, zdrówka.

- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mariolcia jak zniknęłaś to jak kamień w wodę ale wejście to już smoka
Co tak u Ciebie cichutko

Co tak u Ciebie cichutko

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Mariolu
Rh pięknie kwitły...ciekawe jak w tym roku przetrwały po zimę
Otulałaś je czymś na zimę 

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Aniu, na zdjęciu są azalie, rh nie chcą u mnie być. Dwia sztuki zmarniały, nawet raz nie zakwitły, corocznie pąków miały wiele, ale pustych, zawsze przemarzają. Azalie są u mnie niezawodne!
Ilonko, zimą niby więcej czasu, ale ciągle człowiek się męczy z choróbskami, a przy 4 dzieci, to wszystko aż się kotłuje jak są chorzy
Wiosną dzieci zdrowsze, ale mniej czasu bo pracy więcej...
Marylciu, azalie u mnie są niezawodne
Żywopłocik śmiga w górę, nim się obejrzę znów do przycięcia ;)
Zosiu, te białe baloty to sianokiszonka dla krów
Grażynko, wiesz jak jest- czasem chuchamy i dmuchamy, a dany gatunek w ogóle nie chce u nas rosnąć, czasem po prostu trzeba spasować i odpuścić sobie pewne roślinki. Ja tak musiałam zapomnieć np o rh.
Janko, no u mnie pączusie na azalkach też ładne, mam nadzieję na ładne kwitnienie w tym roku
Anabuko1, witam Cię u mnie i dziękuję za ciepłe słowa
Beato, dziękuję- samej mi trudno uwierzyć patrząc na zdjęcia, ze w sezonie jest tak kolorowo, bo teraz to wszędzie biało
Ewo-rozalko, witaj, cieszę się, że mój ogród przypadł Ci do gustu, zapraszam na odwidzinki, kiedy tylko masz ochotę...
Dla wszystkich, ku pokrzepieniu serc:

Ilonko, zimą niby więcej czasu, ale ciągle człowiek się męczy z choróbskami, a przy 4 dzieci, to wszystko aż się kotłuje jak są chorzy

Wiosną dzieci zdrowsze, ale mniej czasu bo pracy więcej...
Marylciu, azalie u mnie są niezawodne

Zosiu, te białe baloty to sianokiszonka dla krów

Grażynko, wiesz jak jest- czasem chuchamy i dmuchamy, a dany gatunek w ogóle nie chce u nas rosnąć, czasem po prostu trzeba spasować i odpuścić sobie pewne roślinki. Ja tak musiałam zapomnieć np o rh.
Janko, no u mnie pączusie na azalkach też ładne, mam nadzieję na ładne kwitnienie w tym roku

Anabuko1, witam Cię u mnie i dziękuję za ciepłe słowa

Beato, dziękuję- samej mi trudno uwierzyć patrząc na zdjęcia, ze w sezonie jest tak kolorowo, bo teraz to wszędzie biało

Ewo-rozalko, witaj, cieszę się, że mój ogród przypadł Ci do gustu, zapraszam na odwidzinki, kiedy tylko masz ochotę...
Dla wszystkich, ku pokrzepieniu serc:

- E-mienta
- 500p
- Od: 21 mar 2011, o 18:22
Mariolu ale masz bajeczne wspomnienia letniego ogrodu. Powaliły mnie carskie korony, jakoś specjalnie o nie dbasz? Ja miałam 2-ie ale jedna zgniła w cebuli, a druga wyrosła, ale nie zakwitła. Reszta kwiecia tez imponujaca. ech... oby juz ta wiosna nadeszła. Bużki.
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
ostatnie zdjecia oszałamiajace ,a pierwiosnki sliczne dużo masz moze pierwiosnkow ja mam tylko fioletowe moze mała wymianka ?
- oster
- 1000p
- Od: 9 mar 2011, o 15:09
Super ujęcie carskiej korony!
Przeczytałam twój apel związany ze stratą żyworódki i z zainteresowaniem
poszukałam w googlach informacji na jej temat i aż mnie zatkało. Trafiłam na stronkę:
http://zyworodka.npx.pl/viewpage.php?page_id=16
Okazuje się, że prócz informacji prowadzą też sprzedaż wysyłkową tej roślinki.
Sama zamówię choćby ze dwie, skoro ma tak wszechstronne zastosowanie.
Wygląda na to, że to skarbnica leków.
Przeczytałam twój apel związany ze stratą żyworódki i z zainteresowaniem
poszukałam w googlach informacji na jej temat i aż mnie zatkało. Trafiłam na stronkę:
http://zyworodka.npx.pl/viewpage.php?page_id=16
Okazuje się, że prócz informacji prowadzą też sprzedaż wysyłkową tej roślinki.
Sama zamówię choćby ze dwie, skoro ma tak wszechstronne zastosowanie.
Wygląda na to, że to skarbnica leków.