Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Post »

Aga, tak w Sulejowie takie sosny są na sprzedaż. Dlatego tak wiele osób chce, żeby zlot odbył się w tym samym miejscu :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagódko, Marysiu - Internet to znak naszych czasów, więc rozmowy prowadzone za jego pośrednictwem między mieszkańcami jednego domu, stają się coraz powszechniejsze :lol: W każdym razie, PanM na obiad dotarł :lol:
Majutku, bardzo lubię jesienne kwitnienie róż... nie jest już ono tak spektakularne jak latem, ale każdy kwiat daje szczególną radość... Powoli uspokajam się z tym wariactwem ogrodowym i przygotowuję do spokojniejszej pory roku... czeka nas wszystkich jeszcze dużo jesiennych porządków, ale to przyjemna praca - oby nam pogoda sprzyjała.
Gosiu, proszę, podaj mi na PW cenę tej sosenki - muszę zdecydować czy kupować koło siebie... Raz jeszcze wielkie dzięki za zwrócenie uwagi na tę piękną iglastą pannę! :)

Bielszy odcień bieli:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zdjęcia już widzę :D
Uwielbiam wrzosy. Są takie eleganckie.
Nie wiedziałam, że ta maluta trawka kwitnie. U Ciebie bardzo dobrze sobie radzi, u mnie ledwo dyszy.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bielszy odcien bieli jest zwykle urzekajacy ;:167
Zimno sie zaczyna robic i pomalu zapadam w sen zimowy :wink:
x-ag-a
---

Post »

Gosiu, ta mała trawka Jackdaw's Cream to posadzone trzy niewielkie sadzonki... rozrosły się w górę i wszerz wypuszczając wokół mnóstwo kłączy... bardzo ją lubię! A białe wrzosy - można się nimi bez końca zachwycać - są tak eleganckie...
Jula, ja także zapadam w sen... wieczory przychodzą wcześnie - kominek, wino, to jest to :)

...i szaraki:
Obrazek

Obrazek
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

jejku ta biel........no cuuudowna! ;:173
ostatnio zakochałam się w białych różach z różowym środkiem i nie tylko......mam ich zdecydowanie za mało......no zaś Whiter Shade of Pale......no cuuudna ;:173
zaś Chopin.......ach......mój już skończył ale nic straconego - pooglądam sobie tutaj ;:196 ;:168
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też chętnie zapadłabym w sen zimowy. No, ale całe szczęście co niektórzy mają wspomaganie kominkowe dla lepszego nastroju. Ja już dzisiaj siedziałam i raczyłam się ciepełkiem.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

We mnie ogien nie wywoluje jakiegos szczegolnego uczucia i obecnie kominka u mnie niet ale przyjemne wieczory na kanapce pod kocem z dobra muza-ksiazka-filmem sa tez niczego sobie w jesienno-zimowe wieczory :wink:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Piękne odcienie bieli Aguś ;:170
Winko jest, kominek grzeje, muza gra - w takich okolicznościach przyrody jesień mi nie straszna ;:172
Dobranoc :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---

Post »

Kasiu, szkoda, że tego zestawu nie można zabierać do biura :wink:
Jule pisze:We mnie ogien nie wywoluje jakiegos szczegolnego uczucia

O, a tego to już Julek nie rozumiem! Fakt, że od dziecka ogień mnie szczególnie fascynował i miałam zapędy piromańskie :wink: W każdym razie wykorzystuję każdą okazję, żeby coś podpalić, zatem kominek, jak można się domyśleć, jest u nas regularnie używany :) Zasadzam się na zmierzenie się w tym tygodniu z przepisem Kurta Schellera na jagnięcinę w winie. Plany ogrodowe mam, ale bez szaleństw. Miłego!
Gosiu, i to jest prawidłowy sposób na jesień :)
Martuś, te dwie róże - A Whiter Shade of Pale i Chopin - są wyjątkowe... kazda pod innym względem, ale obie warto mieć w ogrodzie... na mojego Chopina patrzę już z dołu - ma ok. 1,8m wzrostu i na końcach pędów nowe pąki! Cudowna róża :)

Zimno dziś i pochmurno... szkoda, że cały tydzień w fabryce, ale cóż - taki los ludu pracującego ;-)
Życzę Wam szybkiego poniedziałku!
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Ja też Ci życzę szybkiego poniedziałku, a sobie - raczej bezdeszczowego :)
A kominek - obowiązkowy :) Bez niego byłoby nam ciężko tu na wsi - dom w środku nie jest do końca wyremontowany, a to - oprócz walorów użytkowych - zawsze jakieś wrażenie luksusu :;230 A już tak zupełnie serio - po pracy w ogrodzie te kilka godzin "z winkiem przed kominkiem" naprawdę daje odpoczynek.
Twój Chopin na pewno chyba przerósł mojego - ja nie mogę jeszcze popatrzeć z dołu...no może dlatego, że mam 170 :D, ale nie, na pewno jest niższy... z ciekawości muszę chyba go zmierzyć :)

Aha, Agusiu - a co to za trawa na ostatnich zdjęciach?
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Ja się najpierw pozachwycam kotami, strasznie podobaja się mi takie szare, niestety mój M. nie lubi kotów...natomiast my z Zuzią bardzo lubimy koty, więc jest 2:1, a to rokuje nadzieję na kotka :wink:
A teraz będzie drugi zachwyt nad ilością kwitnących róż, elegancją bieli. U mnie wrzosy jakoś nie chciały rosnąć, marzły w zimię, a potem chyba miały za mokro i ciemno - i padły po dwóch sezonach.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aga dzisiaj doczytałam o PanuM i chyba swojego męża też namówię do rejestracji bo dla czego ma się logować zamiast mnie a forum podczytuje bardzo regularnie i po powrocie z pracy do domu od razu zdaje mi relację co napisałam na forum i czy ktoś mi odpisał.
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Piękne odcienie bieli :) No i nowa różyczka - chciejstwo do zapisania ;) Urocze kociaki. Zazdraszczam kominka, bardzo bym chciała mieć ale niestety możliwości brak :( Oby ten tydzień zleciał szybko... ;:224
x-ag-a
---

Post »

Cześć Ewcia :wit
Chętnie ubrałabym się ciepło i poszalała w ogrodzie... niestety do emerytury jeszcze mi trochę zostało, więc trzeba zagryźć zęby i zasuwać.
Ja też mam 170cm wzrostu, ale Chopin jest już wyższy - górne pędy w połowie wiąza Wredei!
Biała trawa, o którą pytasz, to urocza kłosówka miękka Jackdaw's Cream :) Powędruje na Twoją listę?
Pozdrawiam i niech Ci aura sprzyja :)
Jolu, mój M. zarejestrował się spontanicznie i mile mnie tym zaskoczył zwłaszcza, że wniósł sporo humoru ;-) Namów swojego, w końcu mamy demokrację - wolno mu :) Miłego dnia!
Lesiu, w takim razie szansa na kotka jest, skoro M. gwałtownie nie protestuje : Rosyjskie koty są bardzo mądre, przytulne do nieprzyzwoitości i bardzo kochane... nie rozrabiają, dają się lubić facetom :)
Jak Twoje róże? Moje już wyraźnie zwolniły, ale wciąż pojawiają się pojedyńcze kwiaty... Cieszmy się nimi, bo po nich już tylko zima... Udanego poniedziałku! (o ile ten dzień tygodnia w ogóle może być udany ;-))
Justynko, którą różę dopisałaś do listy chciejstw? :) Kominek to faktycznie wybawienie o tej porze roku... my jeszcze nie włączyliśmy ogrzewania, a wieczorne rozpalenie w kominku ogrzewa sporą część domu... Szkoda, że nie masz możliwości jego instalacji... Pozdrawiam Cię serdecznie!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”