Promyczkowy przed ogródek
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Promyczkowy przed ogródek
Sylwio Rokiczanka zrobiła duże zamieszanie w naszej rodzince, mój mąż nawet wyśledził na ich stronie internetowej najbliższy koncert -odbędzie się w czwartek w Ludwinie kto wie czy się nie wybierzemy.
- promyk
- 200p
- Od: 18 kwie 2011, o 22:02
O proszę to się cieszę, muszę i ja poszperać w necie to może wyciągnę M.
Witaj Aniumiło mi Cię gościć u mnie.
Kurcze mam problem z kompem pewnie i jego dopadł jakiś wirus
i nie mogę na razie nabierząco
śledzić Waszych wątków...
Witaj Aniumiło mi Cię gościć u mnie.
Kurcze mam problem z kompem pewnie i jego dopadł jakiś wirus

śledzić Waszych wątków...
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sylwio witaj.
Tak sobie siedzę w domku chorując i kilka razy dziennie słucham Rokitczanek, dziękuję.

Tak sobie siedzę w domku chorując i kilka razy dziennie słucham Rokitczanek, dziękuję.

- promyk
- 200p
witaj Aniu w moim wątku bo nie przywitałam Cię poprzednim razem ale to wszystko przez te problemy z komputerem no ale mam nadzieję że już wszystko będzie w porządku.... Miło mi że zajrzałaś do mnie i bardzo dziękuję za dobre słowa to zawsze takie budujące.....
Tajeczko
przykro mi że dopadła Cię choroba no ale widzę że rekonwalescencja przebiega w miłej atmosferze i pewnie szybko powrócisz do zdrowia bo przed nami dużo dużo pracy już nie długo

Tajeczko

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- promyk
- 200p
Witajcie Kochani po tak długim moim nie byciu w wątku, ale jakoś ta przedłużająca się zima i inne okoliczności dały mi w kość..... no ale może już będzie lepiej.......
I u mnie w końcu słoneczko wzięło się do roboty i rozpuściło już większość śniegu więc i ja mogę zacząć się cieszyć pierwszymi kwiatuszkami i z chęcią się z Wami dzielę.....
na razie jedynaczek

a tu całe stadko

od razu weselej mi się zrobiło na sercu jak je zobaczyłam....
I u mnie w końcu słoneczko wzięło się do roboty i rozpuściło już większość śniegu więc i ja mogę zacząć się cieszyć pierwszymi kwiatuszkami i z chęcią się z Wami dzielę.....
na razie jedynaczek

a tu całe stadko

od razu weselej mi się zrobiło na sercu jak je zobaczyłam....
- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
Jedynaczek fajnie przez liść się przebił 

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
U mnie przebiśniegi już pokazały swoje buźki ze trzy tygodnie temu jak trochę śnieg stopniał ale potem znowu je zasypało a teraz tak biednie wyglądają. ale ważne że są.
- promyk
- 200p
Beatko punkt za spostrzegawczość.... ja dopiero teraz to dojrzałam ....
Jolu u mnie z racji że mieszkam za czy przed lasem to zależy jak spojrzeć to długo jest po zimie cień i śnieg tak szybko nie topnieję także u mnie dopiero teraz na dniach w końcu stopniał a tak leżał przez całą zimę z malutkimi przerwami, ale mam nadzieję że z korzyścią dla cebulowych i że mi większość przeżyła zimę nie to co w zeszłym roku.
Ja też dzisiaj już troszkę popracowałam, ale ogrom pracy jaki czeka na mnie po zimie troszkę mnie przeraża.... na początek zaczęłam od uprzątnięcia psich niespodzianek
które się wyłoniły z pod śniegu...... oraz zrobiłam sobie sadzonkę z jałowca sabińskiego i posadziłam na nowej rabacie....
czy już czas rozgarniać kopczyki z róż i innych roślin?
Jolu u mnie z racji że mieszkam za czy przed lasem to zależy jak spojrzeć to długo jest po zimie cień i śnieg tak szybko nie topnieję także u mnie dopiero teraz na dniach w końcu stopniał a tak leżał przez całą zimę z malutkimi przerwami, ale mam nadzieję że z korzyścią dla cebulowych i że mi większość przeżyła zimę nie to co w zeszłym roku.
Ja też dzisiaj już troszkę popracowałam, ale ogrom pracy jaki czeka na mnie po zimie troszkę mnie przeraża.... na początek zaczęłam od uprzątnięcia psich niespodzianek

czy już czas rozgarniać kopczyki z róż i innych roślin?
- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
Tadzio mówił, że czas więc rozgarniaj
. Ja już rozgarnęłam.

- OgrodnikSebek
- 200p
- Od: 29 mar 2013, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zapraszam
Sebastian . Zapraszam na : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=65136" onclick="window.open(this.href);return false;
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10

Do Ciebie też już wiosenka dotarła, z dnia na dzień będzie kwitło coraz więcej kwiatuszków a o śniegu niedługo zapomnimy. Ja mam nadzieję że dzisiejszy deszczyk rozpuści to co mi zostało na rabatach.
Pozdrawiam
- marzenaruda
- 200p
- Od: 7 paź 2012, o 11:29
Witaj Promyczku.
Śmiało usuwaj kopczyki, zimy już nie będzie
chociaż u mnie jeszcze gdzie nie gdzie, śnieg zalega i z róż nie mogłam dzisiaj jeszcze
rozgarnąć ochrony- zmarznięte.
Ale cebulowe powychodziły wszystkie, żadnych strat.
Śmiało usuwaj kopczyki, zimy już nie będzie

chociaż u mnie jeszcze gdzie nie gdzie, śnieg zalega i z róż nie mogłam dzisiaj jeszcze
rozgarnąć ochrony- zmarznięte.
Ale cebulowe powychodziły wszystkie, żadnych strat.
Pozdrawiam Marzena
- promyk
- 200p
Witajcie ja również dzisiaj troszkę popracowałam w ogrodzie chociaż jak patrzę ile pracy przede mną to od razu z sił opadam no ale może po troszku i doprowadzę do ładu te moje obejście.... chociaż przez zimę zapomniałam jakie miałam koncepcje co do zmian na rabatach i tworzenia nowych, nawet mam co nie co zapisane w kajeciku ale jakoś tak nie mogę odtworzyć całości....
Beatko, Marzenko dzięki śliczne za poradę i motywację bo w końcu się wzięłam za usuwanie kopców wokół roślin i ciężko było ale jakoś poszło, chociaż jednak wolę obsypywać niż zabierać tę ziemię z powrotem...
Iwonko tak w końcu i do mnie wiosenka dotarła, może jutro uda mi się zrobić kilka zdjęć nowym krokusikom bo dzisiaj u mnie słoneczko przeplatało się z deszczem więc takie zmoczone krokusy nie chciały pozować, ale za to wstąpiłam do Kaflandu i kupiłam sobie takie małe cudeńko za 9,90 zł

na razie jeszcze nie posadziłam ale to już po niedzieli....
Podpowiedzcie czy teraz się przycina tawułki np. golden princes i krzewuszki i czy dopiero po przekwitnięciu, a i jeszcze hortensję chyba Anabell czy mam ją też teraz ciachnąć i ile...
Beatko, Marzenko dzięki śliczne za poradę i motywację bo w końcu się wzięłam za usuwanie kopców wokół roślin i ciężko było ale jakoś poszło, chociaż jednak wolę obsypywać niż zabierać tę ziemię z powrotem...
Iwonko tak w końcu i do mnie wiosenka dotarła, może jutro uda mi się zrobić kilka zdjęć nowym krokusikom bo dzisiaj u mnie słoneczko przeplatało się z deszczem więc takie zmoczone krokusy nie chciały pozować, ale za to wstąpiłam do Kaflandu i kupiłam sobie takie małe cudeńko za 9,90 zł

na razie jeszcze nie posadziłam ale to już po niedzieli....
Podpowiedzcie czy teraz się przycina tawułki np. golden princes i krzewuszki i czy dopiero po przekwitnięciu, a i jeszcze hortensję chyba Anabell czy mam ją też teraz ciachnąć i ile...
- promyk
- 200p
Witajcie Kochani
, czy i Wy jesteście tak zarobieni jak ja?, tak dłużąca się zima podkradła nam miesiąc pracy w ogrodzie i wiele rzeczy powinny być już do tej pory zrobione....
A to ku pamięci kilka ujęć moich krokusików

A to ku pamięci kilka ujęć moich krokusików