Nutkowy ogród cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nutkowy ogród cz. 2

Post »

Coś nas ostatnio zaniedbujesz... Jakieś zdjęcia... Chętnie bym pogłaskała Nutkę ;:108
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Aniu, proszę o wybaczenie ... :D Goście mi się zwalają na weekend i mam masę sprzątania i w ogóle... od przyszłego tygodnia obiecuję poprawę :wink: :lol:
A Nucię do głaskania... bardzo proszę... ale nie za dużo tego głaskania, bo pannica właśnie cieczkę dostała i trzeba ograniczać je do minimum ... jak to mówi moja koleżanka..."bez ciumkania...jak w wojsku" ;:224 :;230
Obrazek
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Trochę tylko... A jak ślicznie wygląda na tle lawendy :D Coraz częściej myślę o piesku-już pora ;:173
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Aniu, piesek to najlepszy przyjaciel dla człowieka :tan Ja moją Nucie ubóstwiam, rozumiemy się bez słów :wink: :D :lol:
Jednak bardzo ważne jest (o czym wiele osób zapomina) dobranie rasy psiaka do swojego własnego charakteru i trybu życia ;:173
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ja tez marzę o psiaku...ale dokładnie tak jak piszesz, trzeba dobrać psa do trybu życia, a w sytuacji gdy oboje jesteśmy poza domem do 17, często wyjeżdżamy.... ;:222
Twój na tle lawendy wygląda uroczo :-))
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jaka dama :D
Powiedziałabym francuski piesek :;230
Jest śliczna
Awatar użytkownika
Maziaa
100p
100p
Od: 30 maja 2012, o 22:56

Post »

Małgosiu wielki szacun, szalejesz w ogrodzie, efekty super ;:138
Nutka śliczna wśród lawendy, bidulka z tymi ciężkimi dniami, pogłaskaj ode mnie :lol:
Moja Zula też nie lepsza bo ma "czas mlekolenia" - ciąża urojona, wszystkich molestuje żeby ją pieścili, a sama zaadoptowała pluszową biedronkę to jej dzizio :;230
Myślę już o wycinaniu bluszczy bo będę je rozsadzać i wtedy zorganizuję paczuszkę dla Ciebie.
Roślinki od Ciebie ślicznie rosną :heja
Pozdrowienia z Małopolskiego Bieguna Ciepła
Marzena
Zielony zawrót głowy
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosia, jak impreza?
Na pewno była udana, bo do dzisiaj odpoczywasz od forum :D
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Kasiu, bardzo dobrze mówisz... gdy się nie ma zbytnio czasu, to niestety ciężko o o dobro psiaka, tym bardziej że chociaż przez pierwsze 2-3 tygodnie warto psu poświęcić dużo czasu aby go nauczyć choćby czystości a to wiąże się ze spacerkami po każdym jedzeniu i spaniu ;:224 :wink: Wiesz, te 8-9 godzin samotności, to pies wytrzyma bez problemu, ale częste wyjazdy pańciostwa i "rzucanie" po psich hotelikach czy znajomych, to nie jest za fajne. Także posiadanie psiaka dla samego posiadania, chyba nie ma sensu... :roll:
Gosiu, Nutka to normalnie powinna się nazywać "Ogar Francuski" :;230 Czasami śmiejemy się z moim M. że ona specjalnie tak pozuje, żeby potem wszyscy w necie "ochali i achcali"...na widok jej zdjęcia :D Co do imprezy, to udała się. Na szczęście pogoda dopisała, bo w planach było ognisko :) Trochę wymęczyłam się bieganiem przed i sprzątaniem po...więc dzisiaj odsypiałam...(w ciągu dnia też :wink: )... ;:173
Marzenko, w tym roku chyba najbardziej "poszalałam" w ogrodzie :wink: Mam nadzieję że przyszły rok będzie tylko lepszy :)
Jeśli o roślinki chodzi to bardzo się cieszę, że ładnie rosną ;:138 Ja te od Ciebie na razie hoduje w doniczkach, chucham na nie i dmucham...żeby ładnie rosły :) Na jesieni i ode mnie dostaniesz jakąś jeszcze przesyłkę niespodziankę :heja
Nucie wygłaszcze na pewno :) A co do "czasu mlekolenia" to ja powiem ci tak... mi koleżanka weterynarz radziła, żeby w tym czasie nie cackać się z sunią to po pierwsze a po drugie (a właściwie najważniejsze) żeby zabrać wszelkie zabawki i nie pozwalać na "pluszakowe adopcje" ;) Wtedy ponoć suczce szybciej ciąża urojona przechodzi i mniej się ona nacierpi, a i jest większa szansa że mleka nie dostanie, bo w najgorszych przypadkach mogą jakieś tam potem stany zapalne się robić (ttfffuuuu tfffuuuu.. :wink: ). No ale wszystko zależy jak Zulka przez to przechodzi, może łagodniej niż Nucisko :) Wyczochraj i ją ode mnie ;:168
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Dla Nuci mam wielki podziw, taką minę zrobić do zdjęcia - jakby chciała powiedzieć no i cóż to chcesz ode mnie że mi zawracasz łepek, no jak iście arystokratyczny piesek. ;:167 :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciesze się że miałas udane spotkanie.
Jak tam prace ogrodowe? Czy zostały na ten czas zawieszone?
Awatar użytkownika
Maziaa
100p
100p
Od: 30 maja 2012, o 22:56

Post »

Małgosiu cieszę się że roślinki rosną ;:138
Zulce już przechodzi mlekolenie i co najgorsze mój M (weterynarz) najbardziej przez nią jest molestowany :;230 i niestety nie potrafi jej odmówić. Tak sobie go owinęła wokół pazurka ;:173
Myślę że we wrześniu przygotuję przesyłkę, ale wcześniej Cię powiadomię.
Pozdrowienia z Małopolskiego Bieguna Ciepła
Marzena
Zielony zawrót głowy
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Nutka to prawdziwa modelka ;:oj ;:167
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Majeczko, Nutka często miny robi i to przeróżne...zwłaszcza jak czegoś się od niej chce...(czegoś się zabrania albo próbuje przywołać) ;:224 :;230
Gosiulek, spotkanie udane... jak najbardziej :) Prace ogrodowe były wstrzymane, ale ponownie ruszyły... od wczoraj :wink: Prawie kończę przesadzanie bylin i krzaków z rabatki po przeciwnej stronie podjazdu. Może dzisiaj jeszcze wyrównam ziemie i zacznę ostatecznie sadzenie :D Jednak na hortensję, tuje "kulistą" i bez, muszę zaczekać do września, bo mam teraz trochę innych wydatków...urodziny chrześnicy i wesele znajomych... ;:173
Marzenko, wiem jak to jest, gdy ktoś zostanie "owinięty wokół pazurka" :D Mój M. jest tego równie dobrym przykładem, dlatego ja muszę być "ta zła" :twisted: A z weterynarzami tak to bywa...jak to się mówi... "szewc w dziurawych butach chodzi" ;:224 :;230 Znam podobne przypadki :;230
Aniu, pewnie że modelka...jak mogło być inaczej skoro od pierwszych miesięcy zawsze ktoś latał za nią z aparatem :lol: ;:173
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cześć Małgoś, Ty tu o pieskach gadu gadu a ogródek w lesie. Udało Ci się coś ostatnio zrobić? bo jakoś fotek brak. Pokaż nawet przesadzone byliny, resztę z czasem dosadzisz.

Baw się dobrze na weselu, to w ten weekend?
Nucisko wymiziaj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”