Ogródek Robaczka cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 3

Post »

Kasiu, jaką masz piękną lawendę, moja to taki wypierdek mamuta na razie, zielone i prawie zero kwiatów. Śliczny z Ciebie robaczek. :D
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kasiu ja też posadziłam clematisa, ale takiej radosnej miny ze zmęczenia nie miałam ;:202
Pewnie dlatego, że moja kicia postanowiła sprawdzić, czy aby na pewno dobrze osadziłam podporę pod pnącze...przewróciła się ;:131
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiek, a czy te lawendy prowansalskie to zimują dobrze? Kurczę blade dokupiłam w tym roku dwie nówki sztuki i okazało się ,że są inne od poprzedniej -wąskolistnej i przypominają tę prowansalską tak jak u ciebie... ;:24
Portulaki to urocze roślinki, mają różnokolorowe kwiatki:) A i ptaszek cudny, aż miło popatrzeć z bliska :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kasia, widzę, że w tym miejscu masz pusto. Czy to zamierzony efekt, czy powoli dosadzasz i w tym miejscu?
Ja bym już to dawno obsadziła, ale tutaj mi się podoba
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bozuniu, bardzo się cieszę, że wreszcie się poznałyśmy w realu ;:196 Miałam wrażenie, jakbym Cię znała już wcześniej ;-)) Miło mi, że ścieżka Ci się podoba, delospermę też mam, ale w innym miejscu. Tu z nasionek to przypołudnik - fajnie wyrosło, a siałam na samym piasku! Macierzanka już posadzona, jeszcze raz dziękuję!Lawendę ja też bardzo lubię, sadzę ją w całym ogrodzie ;:131
Ewa, ścieżka jest dla ozdoby, ja przemykam bokiem żeby nie podeptać niczego ;-)) Lobelia jest wzdłuż rabat przy ścieżce, te błękitne kule to właśnie ona :lol: Straty po burzy są, ale na szczęście glicynia uratowana, dostała mocne podpory ;:333
Małgosiu, jaka tam laska, ciągle uciorana w ziemii :;230 M zrobił mi sesję jak wyrywałam korzeń i rypnęłam na plecy, a na trawie było tak miło, że wstawać się nie chciało, więc zrobiłam sobie sjestę :lol:
Aszka, od 2 lat każde popołudnie :D Zamieniłam rowerek i basen na odchwaszczanie, kopanie, sadzenie, wyrywanie etc.. ;-))
Jule, dzięki, jesteś kochana ;:196 Uwielbiam lawendę, gdy łażę po ogrodzie, wyrywam chwasty, wystarczy że przypadkiem ją trącnę delikatnie i już unosi się ten jej cudowny zapach.. ;:170 chciałabym ją sadzić wszędzie gdzie się da, czemu jej nie lubisz?
Lulka, Mulitiblue :D Kopałam dołek pod cyprysem i mi się zasapało :D
Martuś, oczywiście zgadłaś ;-)) Ja też się cieszę z naszego spotkania, do następnego :wit
Beatko, dzięki! Lawenda zeszłoroczna, inne sadzonki mają 2 lata, ale to raczej świeżynki - lubi słonko i sucho, może zmień swojej stanowisko?
Iwonko ;:196 Ja się relaksuję przy takim małym sadzeniu ;-)) Zmęczenie mnie dopada jak wykopię 5 dołów pod róże :wink:
Kasia, ta lawenda przezimowała lepiej niż klasyczna, wąskolistna - sama byłam w szoku. Nie zgubiła nawet wszystkich liści! Przycięłam ją delikatnie na wiosnę i taki efekt :D Portulakę siałam pierwszy raz, co za cudak!
Gosia, o którym miejscu mówisz? koło cyprysa? A gdzie tam jest miejsce? ;:224

Tarasowo i parasolkowo ;:173
Obrazek ObrazekObrazekObrazek

Creme Caramel & Passiflora
Obrazek Obrazek

Pierwszy kwiat Eden Rose i jego towarzystwo czyli niezawodna Pomponella
Obrazek Obrazek

I nowy nabytek - ptaszek :D Kiwa się jak wiatr zawieje..hihi
Obrazek Obrazek

Courtyard Kolo & Rosanna
Obrazek Obrazek

I znowu tarasowo i ścieżkowo..
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Błękitny Anioł & Casanova/Rooguchi & Diana/Krakowak/parasolka z Passiflorą
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Kaśka jak zwykle piękne fotki Twojego królestwa ;:63
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

Karmelek - no Creme Caramel cuuudo ;:167 rany jak ja się doczekać mojego nie mogę ;:173
jejku jaki smieszny ptaszek........no cudak ;:oj
no do nastepnego spotkania ;:196 ;:168
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Moje lobelie samosiejki dopiero zaczynają kwitnąć. Mam jednak nadzieję, że się wysieją za rok równie obficie. Ścieżka cudo :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Kasiu, od dłuższego czasu przyciąga moją uwagę róża Courtyard Kolo. Ma przepiękny kolor. Jak się u Ciebie sprawuje?
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Agatko, bardzo dziękuję ;:196 Cieszę się, że Ci się podobają, bo będę Was męczyć fotami aż do zimy :D
Martuś, Karmelek superaśny i pojawiają się kolejne rarytasiki :D Zakwitła pierwszym kwiatem Flora Romantica! ;:oj ;:138

Creme Caramel & Flora Romantica
Obrazek Obrazek

Ewa, mam nadzieję, że u mnie też się wysieją same :D Ale będę pewnie też znowu siać do krążków, ta metoda mi się sprawdziła ;:108 Posiałam też kobeę, dzisiaj zakwitła pierwszym kwiatem!

Obrazek Obrazek

Edytko, Courtyard Kolo mam od wiosny, ale jestem bardzo z niej zadowolona - kolorek cudny, amarantowy - w pąku przypomina Heidi Klum i nie traci na barwie w miarę rozwijania kwiatów. Zdrowe, ciemnozielone liście..jak dotąd bezproblemowa ;:333

I inne nowości - nareszcie Senteur Royale zakwitła kwiatem godnym róży...a już spisałam ją na straty w tym roku... ;:224
Obrazek Obrazek

Jest też pierwszy kwiat Whiter Shade of Pale ;:167 To dla Ciebie Aguś ;:196
Obrazek Obrazek

Queen Elisabeth - pierwszy kwiat i Merselisborg Castle
Obrazek Obrazek

Zachwycająca Rosanna
Obrazek Obrazek

Graham Thomas & Liliowiec Cherry Cheeks
ObrazekObrazek

Cherry Cheeks & Wiciokrzew..Graham Thomas :lol:
ObrazekObrazek

Dobranoc ;:19 :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Kobea bardzo mi się podoba, ja również siałam :D Całkiem dobrze wzeszła i rosła, ale posadziłam ją w maju na podwórku-i przestała. Liście zrobiły się fioletowe, chyba od zimna i tak siedziała aż do końca czerwca. Teraz znowu rośnie i może doczekam się kwiatów.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Cześć Kasik :wit
Ale niespodzianka z tym pierwszym kwiatem Whiter Shade of Pale! Piękna jest, prawda? Wzór subtelności i elegancji...
Podobają mi się jeszcze ogromnie Creme Caramel i Senteur Royale... W ogóle kwitną Ci te różyce jak najęte - widać, że uczucie jest dwustronne ;-))
W oddali widzę okazałą hortensję - pokażesz ją z bliska, proszę?
Udanego dnia ;:196
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Ależ zrobił się chabaziowy busz ;:oj, coraz więcej kolorów ;:63 Creme Caramel gdzie można nabyć? U mnie już jest za różowo, muszę trochę jasności wprowadzić dla urozmaicenia, a ta rózyca ma powalający kolor.
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Kasiu, jak zwykle piękne widoczki i zdjęcia ;:167 Bardzo ładna ta róża Whiter Shade of Pale ;:108 i wiciokrzew Ci kwitnie a kiedyś narzekałaś, że nie chce kwitnąć... I nie ma mączniaka tak jak mój ;:333 Wczoraj byłam w LM i już prawie miałam w koszyku kwitnącą męczennicę... Tak mnie urzekają jej kwiaty, że trudno się powstrzymać... na szczęscie nie są zbyt tanie, więc się przyhamowałam :wink:
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Kasiu jak zwykle po wizycie u Ciebie stwierdzam, mój ogródek jest taki łysy ;:145 Kiedy swój doprowadzę choć w połowie podobny do Twojego ;:224 NIGDY!!!
Przyznaje się bez bicia, że zgapiłam u Ciebie Rooguchi i Diane i już do mnie jadą ;:224 Nie mogłam sobie odmówić ich nie kupienia :;230 M jak zobaczy, że znowu coś przyszło to dostanie szału ;:174 A już miałam nic nie kupować w tym roku ;:224 Chyba będę mieć zablokowaną stronę FO ;:224
Różyczki u Ciebie są boskie ;:138 i takie niespotykane ;:224 Jak dla mnie same nowinki, ale w tym roku chyba koniec z nowymi różami ;:224 Nasz budżet tego nie wytrzyma :;230 Zamiast kupić sobie coś do ubrania to kupuję kwiatki, a potem stoję przed szafą i krzyczę że nie mam się w co ubrać :;230 a M wtedy ze stoickim spokojem mówi idź do ogródka tam jest Twoja bluzka/spodnie :;230 Och te chłopy :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”