Przejrzałam wątek i mnie najbardziej zachwycają: lobivia cardenasiana, echinopsis hybr. Julia, parodia albo-fuscata oraz gymnoki: bayrianum, friedrichi i leeanum
Henryku, dobrze, ze już jesteś następmym razem trzymaj sie powiedzenia: Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej i nigdzie nie wyjeżdzaj. A teraz aparacik i robimy zdjęcia, bo pewnie kwiatuszków u Ciebie niemało ;)
Jak ładnie teraz u Ciebie (chociaż zawsze jest ładnie) kwiatuszki jak gwiazdeczki w pogodną noc. Mamiilarki cudeńka (ja też mam takie więc wiem jak potrafią pięknie kwitnąć) ale najbardziej podoba mi się Hildewinteria hybr. Humkes Roschen ( nie wiem nawet co to jest ale piękny delikatny kwiatuszek)
No to fajnie, że już jesteś!
Jak dla mnie Mammillaria carmenae jest wyjątkowa. Czy ona jest rarytasem, czy raczej zwyklaczkiem? Czy sprawia problemy?
Też mam i z niecierpliwością czekam na kwiaty.
Henryku - na przywitanie po wypoczynku urlopowym, prezentujesz wspaniałe kwiaty. Wszystkie ładne, ale ja na pierwszym - najwyższym miejscu na podium ustawiam: Hildewinteria hybr. Humkes Roschen - śliczny kwiat .