Ogrodniczka Niesia

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p
Od: 23 lut 2012, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogrodniczka Niesia

Post »

Agrestowa miło mi gościć Cię w moim wątku....zapraszam ponownie i dziękuję za cieplutkie słowa ;:196

nyna76 ja swoje dynki wysiewałam w domu-na południowym oknie przykrywając je folią, żeby miały cieplutko :wink: ....powschodziły bardzo szybko....możesz wysiać tak jak ja albo po 15 maja wprost do gruntu....ja jednak zawsze wysiewam w domu....przynajmniej wiem jakie mam wschody :D ....jak coś nie gra to możesz podkopać się do nasion i sprawdzić co się dzieje, czy np: nie gniją :D

anym na pewno Twoje tykwy wzejdą tak jak moje :wink: ....wysiej je na południowym oknie, podlej troszeczkę,przykryj folią i cierpliwie czekaj...w ciągu tygodnia wzejdą na pewno :wink:

super, że też wysiewacie dyniowate...fajnie będzie obserwować Wasze plony ;:138 pozdrawiam wszystkich cieplutko ;:196

a to na zachęte dla tych, którzy jeszcze nie siali ozdobnych :D dynki z zeszłego roku :D ....piękne kolorowe i zdobią dom do wiosny :wink: .....ja do tej pory mam jeszcze cały kosz dyń w domu :D

Obrazek
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jutro wysieję dynię ozdobną do doniczek. ;:108
Awatar użytkownika
patasko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2011, o 23:48

Post »

Niesiu, dawno nic tu nie pisałem, ale śledzę wątek cały czas :uszy
Szklarnia obłędna, tyle różnych roślin! Aż chce się tam być :D Dyniowate u Ciebie kiełkują super. I ile ogóreczków i pomidorów :) Jakie odmiany wysiewałaś? Ja jak zwykle pomidory kupie na bazarku, bo na zachodnim parapecie ciężko wyhodować zdrową rozsadę :) Korona cierniowa też w tym roku słabo kiełkuje, na 50 nasion wzeszły 4... Taka mizeria :lol:
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne dynie, ja sobie wysiałam ale nie wiem czy mam tak cudne :)
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p

Post »

patasko ogóreczków nie mam w szklarni...pomyliło Ci się z papryką pewnie :D a pomidorki to w większości odmiana lima, trochę koktailowego, malinowego i okrągły-ale teraz odmiany to sobie nie przypomnę :D

Jestem zła na moje rojniki....miała być mieszanka różnych gatunków a okazało się, że wszystkie są jednakowe :evil: a jak jest u Ciebie? Myślałam, że one zmienią barwę za jakiś czas a tu lipa...nawet gdzieś przeczytałam, że z firmy Legutko nasiona są takie same :evil:

Może ktoś wie gdzie kupić sprawdzone nasiona różnych odmian rojników?

trzynastka pochwal się Nam jakie dynki wysiewałaś? :D pamiętaj, że każda dynka ma swój urok :wink:
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nesia jedne zwykłe okrągłe pomarańczowe z zielonym, inne to łabędziowy kształt i jeszcze łabędziowy z brodawkami :) a co wyrośnie tajemnica :) ciekawe ile im zejdzie na kiełkowanie, wysiałam jakieś 6 dni temu dziś po deszczach ide sprawdzić :D
Awatar użytkownika
patasko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

trzynastka pisze:wysiałam jakieś 6 dni temu dziś po deszczach ide sprawdzić :D
Siałaś wprost do gruntu?

Niesia, rzeczywiście umknęło mi, że ogórków w szklarni nie masz :D Mi też rojniki wyglądają na jedną i tą samą odmianę :roll: Jeszcze wszystko malutkie, liście właściwe dopiero wychodzą... Ale wszystkie do siebie tak podobne, że już wiem co mi z tego wyrośnie...
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

patasko pisze:trzynastka napisał(a):
wysiałam jakieś 6 dni temu dziś po deszczach ide sprawdzić :D

Siałaś wprost do gruntu?
zawsze wysiewam wprost do gruntu zawsze wschodzą, chyba że nasionka kiepskie
Awatar użytkownika
patasko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

trzynastka, jeżeli Ci wschodzą to dobrze :) U mnie ta metoda zawodzi.
Awatar użytkownika
Agrestowa
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 10:39

Post »

Niesiu, możesz powiedzieć, jak się sprawuje u Ciebie leptosifon (gwiezdny pył)? Widziałam go na jednym z Twoich zdjęć. Interesuje mnie ta roślina- założyłam dla niej osobny wątek, ale na razie tylko asta się wypowiedziała - podobno jej zachwytu nie wzbudził
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p

Post »

Agrestowa mój gwiezdny pył wysiewałam w takim plastikowym pojemniczku....gęsto mi powschodził i tak go zostawiłam...i tkwi do tej pory w tym pojemniku :D i czeka aż go w końcu na skałkę wysadzę :D więc nie wiem co mam Ci odpowiedzieć bo po prostu ja go kisze w tym pojemniku :D już nawet mi w nim zakwitł :D jeszcze trochę muszę poczekać bo boję się, że przymrozek go ściśnie ale jak go w końcu wysadzę i się pięknie rozrośnie to oczywiście zrobię fotkę :D ..... miałam go już kiedyś na skałce i mi się nawet podobał....ma takie drobniuteńkie różnokolorowe kwiatuszki.....idealnie pasuje na skałkę :wink:

trzynastka ja to bym się bała siać tak wprost do gruntu....a jak Ci wykiełkują i przyjdzie przymrozek? :roll: no chyba, że obadulisz je agrowłókniną w razie czego :wink: cieszę się, że wysiałaś "łabędzie"- będzie co oglądać i podziwiać :wink:
Ogrodniczka Niesia
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Witaj Niesiu :wit

Jak u Ciebie po majówce? ;:3 U mnie pracowita okres komunijny.
Czy ozdabiasz już dom kwiatami?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p

Post »

anym u mnie majówka była bardzo pracowita....nawet nie wiem kiedy to zleciało :roll: oczywiście cały mój wolny czas poświęciłam pracom na działce....pierwsze co zrobiłam to powiększyłam moją rabatkę i wyczyściłam kamienie, które ją otaczały :D ....pracochłonne to było ale myślę, że opłacało się trochę natrudzić :wink: ....no i nareszcie ją skopałam!!!....trochę późno ale po prostu brakuje mi czasu na wszystko :( ....żeby można było się tak rozdwoić albo roztroić..... ;:oj ....muszę jeszcze wyczyścić kamienie koło altanki....posadzić dalie, które już dawno powinny być posadzone, zrobić jakieś podpórki pod moje tykwy, które niebawem wysadzę do gruntu....do tego muszę wysadzić z palet do gruntu moje kwiaty, pomidory, paprykę, seler i szczypiorek.....chyba się naprawdę roztroję ;:oj
Ogrodniczka Niesia
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Niesiu znam ten ból! Ja też dalie sadzę dzisiaj i wysiewam jednoroczne do gruntu :lol:
A jak u Ciebie z deszczem? U mnie suchoty po stopnieniu śniegu jeszcze nic nie padało.Tragedia! :(
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
welkam
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 22:09

Post »

Anym proszę Cię - jak to nie padało? U nas lało całą majówkę... wrrr.
Pozdrawiam i zapraszam
Historia pewnej donicy
Moje storczyki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”