Aprilkowy las

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Aprilkowy las

Post »

Jolu dobrze, ze dziś jesteś wlepszym humorku ;:168 . Dobrze, że ja się tak bardzo nie nastawiałam na to spotkanko... Nie ma to jednak jak zakup chabazi, to jest dobre na wszystko :;230 Zakupki cudne ;:167 . Też myślę o bergenii, nawet miałam ją w reku :D, ale u Majlertów jest taaki wybór, że człowiek kupiłby wszystko ;:124
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

gratuluje zakupów, które okazały się super lekarstwem na Twoje nerwy.
Wracam jeszcze do ęży z dziurkami, one mają jakąś końcówkę-zaślepkę na końcu? Wolę spytac Ciebie jako fachowca, bo czasem w sklepie trafię na kogoś niekompetentnego i kupię coś nie tak, a potem się będę ;:161 .
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

No jednak sen czyni cuda, czasem kładę się spać wściekła, że bez kija nie podchodź, a rano ;:130
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witam nowego gościa, Edyto miło mi bardzo że Ci się podoba. Ja dopiero 2,5 roku temu zmieniłam miejski zgiełk na leśne zacisze i bardzo polecam. Jeszcze się nie umiem nacieszyć :D Pieski poza chabaziami to nasza kolejna miłość. Ona chciała Ci dobrze zrobić, z miłości myszy goniła. Mój poprzedni pies potrafił mi taką przynieść i prosić o nagrodę za łowiectwo. ;:224 Zapraszam serdecznie.
Gat, widzisz jak to zielone leczniczo działa :;230 Portfel chudszy ale dusz szczęśliwsza. Dzięki za namiary, chyba po pracy nie dam rady prostą drogą do domu. Tym razem mnie nawigacja zaprowadzi po kwiatki ;:215 To mówisz że bergenie były? Może jeszcze białe..... :;230 No to są moje ;:172
Marzka tak to z nałogowcami :tan Wąż kroplujący ma różne łączniki typu: wąż-wąż, trójnik (jak chcesz np równolegle puścić dwie linie), narożny (żeby ostro zakręcić) i taki kończący linię (zawijasz końcówkę rurki i ściskasz a jak chcesz za jakiś czas to ścisk zdejmujesz, zakładacz łącznik wąż-wąż i ciagniesz dalej. Węże kroplujące mają fi 16 a ogrodowe najczęściej pół cala lub 3/4. Dlatego musisz mieć taką szybkozłączkę żeby zniwelować różnicę. Nawet Gardena takie robi. Jak będę w domku to Ci porobię zdjęcia tych łączników i jak na kranie ja to mam rozwiązane. Możesz sobie jeszcze nabyć różne bajery typu elektrozawór i inne rozdzielacze z czujnikami deszczu ale to już droższa impreza. Nie pamiętam ale 100 m samego węża płaciłam coś ok 100zł + ok 100 na te wszystkie pierdoły i na śledzie mocujące do podłoża. W przyszłym tygodniu będę dokupować to się zorientuję co do cen.

Magdo, święta racja, choć tu bardziej zadziałało zielone wołające zabierz mnie do siebie :;230 :;230 Ja jeszcze jestem taka egzaltowana "młoda" ogrodniczka :;230 :;230 z siwymi włosami ;:172
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Kontakt:

Post »

Jolu, będę u Majlertów w weekend, jeśli w tym czasie tam nie dotrzesz, to popatrzę czy mają białaą bergenię ? Pamiętaj, że tam tylko gotówka :!:
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gat, planuję dzisiaj. Już przeglądnęłam ich stronkę i zauważyłam klauzulę / bankomat zaliczony :heja
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Dzięki ;:196 , teraz to ja będę mogła sprzedawcę uczyć co ma mi dać. Albo sama sobie wezmę ;-), no zapłacę przy kasie oczywiście.
Nie ma mocnych w weekend lub po niedzieli muszę to mieć i zdam relację jak sobie poradziłam.
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Kontakt:

Post »

Jolu, to czekam na relacje jakie wrażenia. W sklepiku warzywniczym już są pierwsze szparagi :)
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzka, jak tam, kupiłaś system nawadniający?
Gat, byłam w tym ogrodnictwie i dostałam oczopląsu. Taki wybór że oniemiałam i w rezultacie nie kupiłam wszystkiego co chciałam. Niecierpków białych jeszcze nie było, generalnie niecierpki będą dopiero za tydzień. Kupiłam drobne bratki niebieskie do tych białych które już mam. Ale tu były znacznie tańsze.
Obrazek
Na zdjęciu nie bardzo widac jakie są jasno niebieściutkie. Mój M kupił mnóstwo ziół i zrobił kompozycję w ogromnej donicy. Kupiłam też białe kwiatuszki, które mają utworzyc białe zwieszające się kule o nazwie callibrachoma.
Obrazek
Kupiłam też białą gipsówkę. Za tydzień znów tam pojadę już psychicznie przygotowana i z gotową listą żeby mnie nie wciągnęło jak bagno.
A wcześniej byłam we Florpaku, bo to po drodze. Ale tam jest znacznie drożej niż np w Kobyłce. Wynalazłam tylko tawlinę jarzębolistną.
Obrazek
Dzisiaj pojechałam jeszcze raz do Kobyłki i kupiłam cisy i tuje columnata i walczyłam w ogródku.
Obrazek
To moje posadzone już cisy i rozchodniki od koleżanki.
Obrazek
Widac siateczkę która chroni tę rabatkę przed sierściuchami.
Obrazek W głębi w donicach widac callibrachomę. Mam nadzieję że szybko się rozrośnie to będzie fajny efekt. Wzdłuż za cisami jest winobluszcz na kratce i już puszcza pączki.
Kupiłam jeszcze wilczomlecz. Czy ktoś może mi powiedziec czy to mirtowaty czy inny? Bo w sklepie nie wiedzieli.
Obrazek
Obrazek

I na koniec moja prawie kwitnąca konwalia :heja
Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Tak to jest mitrowaty. Uwielbiam go, ale mi wynarzł :(
Dobrze, że nasza forumka Magos ma siewki.
U siebie już pisałam, ale tutaj też powtórzę, że miałaś szczęście z Buczkiem.
Aga zakupiła Ci buczka takiego, że ho, ho. Totalna taniocha za taki okaz. Taki tam kosztuje normalnie 130 zł.
Musisz Agę porządnie ucałować. :D
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Margo2 pisze:taki tam kosztuje normalnie 130 zł.
150 :lol:.

Joluś, ta zwykła tawlina ekspansywna paskuda, może jej zrób jakąś przeszkodę - ja parzydłu wkopałam grubą folię w promieniu ok. 70 cm.

Kobyłką kusisz jak Wandzia, muszę tam kiedyś zajrzeć ;:oj
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, dzięki, właśnie mirtowatego szukałam bo chyba u Ciebie widziałam to cudo i się rozchorowałam. Bardzo się cieszę. :tan Kupiłam w Słupnie zaraz przed Radzyminem tuż przy obwodnicy wyjeżdżając z Wa-wy po prawej stronie jest szkółka. A z buczkiem wiem :tan Nic tylko Aguś wysyłac na zakupy. Ona w czepku urodzona :heja
Agata ja jestem przeszczęśliwa i w pełni świadoma tej szóstki w totka ;:172 A tawlina podoba mi się jak zakwita, poza tym na moim piasku ma słabe szanse byc ekspansywna a jeszcze ją ograniczę wkopując wokół folię. Poza tym na mojej przestrzeni może sobie szalec :;230 .
A Kobyłkę polecam ;:333 Omal tam znów teraz nie zajrzałam bo przejeżdżałam w pobliżu, ale cudem się opanowałam przypominając sobie ile mam jeszcze do posadzenia.

Ruszam do ogródka póki nie ma jeszcze 30 stopni
Wieczorem zajrzę do waszych ogródków
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

Jolu te małe rudzielce wymiatają wszystko ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Bardzo ładny kolor bratków, nie widziałam koło mnie takich. Niestety moje niecierpki wylądowały z druugiej strony domu, nie wytrzymały ;:3
No i co ja mam teraz na front wsadzić? No co? ;:145
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Kontakt:

Post »

Jolu Twój ogród pięknieje w oczach :shock: ;:108 Jestem pod wrażeniem :)
Fajnie, że zakupy Ci się udały, ja wybiorę się dziś. Ciekawe czy już mają amarantowe pelargonie ?
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”