Mój piękny ogród- anulka cz.1 2007 r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anulko wszystkie kwiaty masz piękne.
Dalie łaciate, strasznie fajne :D , i mak taki puchaty, ale czy lilia na pierwszym zdjęciu ma podwójny rząd płatków, jeżeli tak, to już jestem chora ;:147 na jej punkcie.
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Doprawdy, uroczo wygladają Twoje kwiaty.Podobają mi się i lilie, i dalie.Mają niespotykane kolory i to ich dodatkowy atut.
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miło ,ze wpadliscie do mnie :D Szkoda ,ze nie mogę Was poczęstować czymś dobrym.

Grzesiu .Arielu cieszę się ,że podobają Wam się moje kwiaty.To dopiero poczatek kwitnienia dalii więc ,jak przestanie padać :twisted: to moze zaczną rozkwitać.Zapraszam :D

Anetko może przekonasz się do dalii?
Ewelinko -chwastów ''uzbierałam'' kopę na 1,30m-zmierzyłam centymetrem.Resztę wyrzuciłam za płot na pole :twisted: A te wisnie ,żeby przykryc to mój M skakał po drabinie z jednej strony na drugą i gdyby nie chęc picia wina to by to wszystko rzucił-firany ,drabinę i jeszcze mnie :wink:
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 15 wrz 2006, o 23:07

Post »

Anulko dalie i lilie cudowne. A co tam wszystkie Twoje kwiatki to cudowne okazy roślinne. Obejrzałem i znowu mam kompleksy i lista moich życzeń powiększyła się. :wink: Ja się kiedyś załamię. Anulko po prostu cudownie.

Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Orchideo czekam na Twoje zdjęcia-będziemy śledzic co nam zafundował pan Stanisław :wink:
Elu -dziękuję za odwiedziny ;:31
Lilu ta lilia chyba nie jest taka .Dokładnie nie wiem ,ale ten kwiat to dwa pączki zrosnięte z sobą i dlatego tak wyszło. :D I proszę nie choruj :wink:
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jarku tylko mi się nie załamuj :!: Pomyśl lepiej ,jak powiększyc działkę bo przy takich chęciach będzie Ci to potrzebne.Mnie to juz i 1000m za mało :wink:
orchidea
Przyjaciel Forum - weteran
Od: 16 maja 2007, o 15:57

Post »

Anulko powiedz mi ile masz wszystkich krzaków dalii?
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tak dokładnie nie liczyłam ,ale ok.30 :D
orchidea

Post »

W tym roku kupiłaś 30 i tyle samo masz? A wcześniejsze co? Wszystkie brzydkie były?
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tu w ogrodzie mam wsadzone nowe dalie.Częśc starych oddałam bo nie miałam juz gdzie wsadzić i kilka nie udało mi się przechować.Resztę zawiozłam na działkę.
orchidea

Post »

Dajesz radę obrabiać ogród i działkę? Jestem pełna podziwu pracowita z Ciebie pszczółka. Pamiętam, miałam tylko parter zakończony jak poszłam kopać po kawałku swoją działeczkę i co skopałam to posiałam jakieś warzywka. Warzywka wyrosły dojrzały i były ładnie splewione . Przyjeżdza moja ciocia i wyraża chęć obejrzenia mojej działki. Oczywiście pochwaliłam się, że jestem taka wspaniała i wszystko mi tak pięknie rośnie i wygląda..........zajeżdżamy na działkę a tu busz.......jaki wstyd. Ale prawdą jest, że po deszczu jest totalnie zielono, no cóż mam dużo kompostu, który przeważnie lilie dostają. U mnie deszcz jest wyznacznikiem plewienia i kopania czegoś lub pod coś (glina).
Zawsze dalie od tego Pana masz dobrze oznaczone? Bo ja kilku nie mogę znależć.
Będę zaglądać do Ciebie .....już nie mogę doczekać się kiedy nam wszystkie zakwitną!
justi28
200p
200p
Od: 19 mar 2007, o 17:52

Post »

Anulka a te piękne paprocie kupywałaś czy są wykopane z lasu? Bo ja mam ochotke wykopać z lasu ;:92
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Orchideo -mam przy dalich te karteczki z numerami ,ale teraz to nic nie da bo nie ma wszystkich dalii w katalogu.Ja zamawiałam tel. i przysłał mi dalie w/g swojego uznania-czyli jajko niespodziankę.
Justa -paprocie dostałam od znajomych,ale z lasu mozesz .... :D Tylko pamiętaj o ziemi.
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jeszcze kilka zdjęć z działki.Teraz wszystko kwitnie razem i te letnie kwiaty i te jesienne Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

i jeszcze moja staruszka Pela-13 lat Obrazek
orchidea

Post »

Piękny wiechowaty floks
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”