Czosnek zimowy cz.2
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Czosnek zimowy cz.2
Ja dziś pojechałam na rynek i kupiłam 5 dużych główek czosnku od dziadunia-zalecił sadzić ok.10-15 pażdziernika i 5 mniejszych główek od babuni-też wysadzę w pazdzierniku.Zobaczę który lepiej urośnie
Mnie wsadzany w zeszłym roku zimowy Harnaś w ogóle się nie udał. Nie wiem co było przyczyną, ale po prostu tragedia.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
piotrq Zima była nietypowa i w wielu miejscach czosnek wymarzł. W tym roku powinno być lepiej. Nie zrażaj się i sadź ponownie. Ja straciłem 4 kg ząbków ale głównie dlatego, że w momencie sadzenia nie były całkowicie zdrowe a dodatkowo wykiełkowały w środku zimy. Dwie inne odmiany przezimowały bez problemów.
mam zamiar jutro sadzić czosnek, czy to nie za wcześnie? dodam, że moi rodzice posadzili już w zeszły czwartek
Za wcześnie jest ciepło zdąży wyrosnąć.
czyli poczekać jeszcze z sadzeniem?! aż się zrobi chłodniej.
Przynajmniej do połowy października.
- Marek-BB
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 12:58
- Kontakt:
Pośpiech nie jest wskazany, czekajcie do końca października a nie wyskoczy zawcześnie co za tym idzie nie przemarznie, a na pwno się ukorzeni... 

-
- 200p
- Od: 12 lut 2012, o 16:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja w tamtym roku sadziłam dopiero w listopadzie, bo wcześniej nie mogłam i udał się super, także chyba lepiej później niż za wcześnie.
Iwona
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Muszę posadzić w tym roku sporo, tylko nie wiem gdzie dokonać zakupu... byłam na ryneczku, ale mieli tylko chiński... 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

-
- 200p
- Od: 12 lut 2012, o 16:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja wiosenny np. kupowałam przez all..... i byłam zadowolona z niego.Główki ładne, twarde i porósł też bardzo duży. Jak pytałam u siebie na ryneczku, to niestety nikt nie był w stanie mi powiedzieć co sprzedaje, po za tym, że to czosnek czosnek
. Grunt to zorientowanie....
Dziewczyny w innym wątku pisały, że w Lidlu był.

Dziewczyny w innym wątku pisały, że w Lidlu był.
Iwona
- Marek-BB
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 12:58
- Kontakt:
Ja kupuje nawet w sklepie. Na rynku też. Trafiam na duże ząbki, jak są sprzedawcy pewni że polski to biorę parę główek tu, parę tam i mam.
Tak wychodzi że zawsze większy wyrasta z kupowanych przebranych dużych zębów niż z własnego z roku na rok. Nie wiem czemu
Tak wychodzi że zawsze większy wyrasta z kupowanych przebranych dużych zębów niż z własnego z roku na rok. Nie wiem czemu

- renzal
Dzięki Iwonko! No to jadę do Lidla... 
Marku! Twojej rady też posłucham.
Z neta zakupy tegoroczne znów nieudane (przynajmniej większość), może na FO jeszcze coś znajdę!

Marku! Twojej rady też posłucham.

Z neta zakupy tegoroczne znów nieudane (przynajmniej większość), może na FO jeszcze coś znajdę!

-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Czosnek do sadzenia zawsze kupuję w sklepie ogrodniczym.Ostatnio widziałam czosnki do sadzenia w jakimś dużym markecie ..tylko nie mogę sobie zajarzyć w którym
Asia

Asia
- renzal
A widzisz! ja u nas nie spotkałam, ale może licho patrzę, bo staram się unikać pokus i nie zaglądam zbyt często...